اخبار ویژه مجله خبری تغذیه و سلامت فودنا
مصرف نوشابه های گازدار موجب کاهش طول عمر می شود
طبق مطالعه اخیر محققان، نوشیدن دو یا چند لیوان نوشابه با افزایش خطر مرگ مرتبط است.
مصرف قارچ خطر سرطان پروستات را کاهش می دهد
مطالعه جدید نشان می دهد مصرف قارچ می تواند فواید زیادی برای سلامت داشته باشد و همچنین به درمان سرطان پروستات هم کمک کند.
نفس‌های آخر سرانه مصرف لبنیات در کشور/ زنگ خطری که شما را یک قدم به میانسالی نزدیک می‌کند
سرانه مصرف لبنیات در کشور شرایط بحرانی را طی می‌کند، طبق آمار هر فرد روزانه کمتر از یک لیوان شیر می‌نوشد.
فایده سیب در تقویت ایمنی بدن و کاهش فشارخون
سیب یکی از پرکشت ترین و پرمصرف ترین میوه ها در جهان است که دارای فواید متعددی است.
مصرف بلوبری برای سلامت قلب مفید است
مطالعه جدید نشان می دهد خوردن یک فنجان بلوبری در روز منجر به حفظ سلامت مداوم عملکرد عروقی و بهبود سفتی شریان ها می شود.
عوارض با استرس غذا خوردن/ویژگی عادت غذایی سالم
یک متخصص تغذیه ، با اشاره به اهمیت چگونه غذا خوردن، گفت: در طول غذا خوردن از استرس دوری کنید.
کنترل قندخون بالا با مصرف مغزیجات آجیلی
لازم است افراد دیابتی به رژیم غذایی و ورزش روزانه شان توجه نمایند تا بتوانند میزان گلوکز خون شان را تحت کنترل داشته باشند.
رژیم غذایی سالم خطر بیماری چشمی را کاهش می دهد
نتایج یک مطالعه نشان می دهد الگوی رژیم غذایی شرقی با کاهش شیوع بیماری چشمی دژنراسیون ماکولا مرتبط است.
آماده باش ۲۰۰۰ تیم بهداشتی در محرم و صفر
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با بیان اینکه تلفن ۱۹۰ رسیدگی به شکایات مردمی در ایّام محرم و صفر همواره فعال است، گفت: نظارت های بهداشت محیط در ایام محرم و صفر تشدید خواهد شد.
تاثیر مصرف میوه و سبزیجات خام بر سلامت روان
محققان دریافتند مصرف میوه و سبزیجات خام در مقایسه با میوه و سبزیجات پخته، کنسروشده و فرآوری شده برای سلامت روان بهتر هستند.
مسیر بی‌پایان تبلیغات محصولات غذایی ممنوعه در رسانه ملی
با وجود اینکه نوشیدنی‌های گازدار در شمار مواد آسیب‌رسان به سلامت محسوب می‌شوند اما تبلیغات غیرقانونی آنها همچنان در رسانه ملی نمایش داده می شود.
آب انار رشد مغز جنین را تقویت می کند
تحقیقات نشان می دهد نوشیدن اب انار در طول بارداری موجب بهبود رشد مغز و اتصالات مغزی جنین می شود.
بررسی پرونده ۵۵ تولیدی مواد غذایی، آشامیدنی و بهداشتی
در کمیسیون فنی و قانونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ۵۵ پرونده موسسات تولیدی مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی، بررسی شد.
فواید کاهو در حفظ قوه بینایی و پیشگیری از سرطان
کاهو از گروه سبزیجات پهن برگ است که دارای فواید بسیار موثری است.
افزایش موارد حمله قلبی در مناطق پر تعداد مراکز فست فود
محققان دریافتند در مناطق دارای مراکز فست فود بیشتر، موارد حمله قلبی بیشتری گزارش می شود.
سازمان ملل: برای آسیب کمتر به زمین کمتر گوشت بخورید
کمیته نظارت بر تغییرات جوی سازمان ملل اعلام کرد انتخاب رژیم غذایی مستقیماً با استفاده از زمین و آسیب رساندن به آن ارتباط دارد.
ساختار غذایی ایران باید تغییر کند
دبیر برد تخصصی تغذیه وزارت بهداشت معتقد است: بسیاری از مشکلاتی که امروز در حوزه سلامتی به وجود آمده به دلیل به هم خوردن فرهنگ درست تغذیه در ایران است که باید فرآیند تغییر آن آغاز شود.
شکلات تلخ علائم افسردگی را کاهش می دهد
نتایج مطالعه اخیر نشان می دهد مصرف شکلات تلخ تاثیر مثبت بر خلق و خو و تسکین علائم افسردگی دارد.
توصیه‌های بهداشتی برای پیشگیری از شیوع تب کنگو در عید قربان/ مصرف گوشت و جگر خام تا ۲۴ ساعت ممنوع
رئیس اداره بیماری‌های منتقله بین انسان و حیوان وزارت بهداشت، درباره خطر ابتلا به تب کنگو در عید قربان هشدار داد.
فایده بلوبری برای داشتن پیری سالم
مطالعات جدید نشان می دهد مصرف بلوبری علاوه بر فواید متعدد مشخص شده، در پیری سالم هم نقش دارد.
صفحه ۱ از ۵ ۲ ۳ ۴ ۵
شیرین کننده های مصنوعی موجب پُرخوری می شود
طبق نتایج یک تحقیق جدید، شیرین کننده های مصنوعی می توانند موجب افزایش اشتها و در نهایت چاقی شوند.
پنج شنبه ۲۱ شهریور ۱۳۹۸ - ۲۲:۲۲
عرضه داروی گیاهی برای درمان زخم‌های گوارشی/تغییرات دائمی قوانین برهم زننده آرامش فضای تحقیق
محققان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک فناوری دانشگاه تهران با استفاده از گیاهان دارویی موفق به عرضه ۹ نوع دارو برای درمان زخم، سوختگی و یا اگزما شده‌اند و اخیرا نیز در تلاش هستند تا داروی گی...
یکشنبه ۱۷ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۹
مصرف قهوه موجب کاهش ریسک سنگ کیسه صفرا می شود
محققان دریافتند نوشیدن قهوه به کاهش ریسک ابتلا به سنگ صفرا کمک می کند.
شنبه ۱۶ شهریور ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۴
تشدید بازدیدهای بهداشتی در محرم و صفر
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با بیان اینکه تلفن ۱۹۰ رسیدگی به شکایات مردمی در ایّام محرم و صفر همواره فعال است، از تشدید نظارت های بهداشتی در ایام محرم و صفر، خبر داد.
شنبه ۱۶ شهریور ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۲
تاثیر چشمگیر اسیدچرب امگا۳ در کاهش تری گلیسیریدها
مطالعات نشان می دهد اسیدچرب امگا۳ موجب کاهش میزان تری گلیسیریدها به اندازه ۲۰ تا ۳۰ درصد در بین اکثر افراد دارای میزان بالا تری گلیسیریدها می شود.
چهارشنبه ۰۶ شهریور ۱۳۹۸ - ۲۳:۴۹
مهمترین ترکیبات غذایی سرطان‌زا و ضد سرطان
عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور با تاکید بر اینکه ترکیباتی که در مواد غذایی، خوراک دام و طیور، محصولات زراعی و دامی مورد استفاده قرار می‌گیرند، باید قبل استفاده مورد تأیید مر...
دوشنبه ۰۴ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۶:۲۴
تاثیر کم خونی بر سلامت بدن
شایع ترین عارضه ناشی از فقر آهن، آنمی (کم خونی) است. افراد باید برای دوری از این مشکل مواد خوراکی سرشار از آهن نظیر اسفناج، گوشت قرمز و کدو حلوایی مصرف نمایند.
سه شنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۵
نقش روغن سویای سرخ‌کردنی در ابتلا به بیماری‌ قلبی و سرطان/ انتقاد از تبلیغ روغن‌های بدون پالم
عضو انستیتو تحقیقات تغذیه دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی گفت:نسبت روغن سویا در روغن‌های سرخ‌کردنی به نسبت روغن پالم بالاتر بوده و این برخلاف فرمولاسیونی است که انجمن‌ها در این رابطه مشخص کرده‌اند. این ...
چهارشنبه ۰۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۸:۲۹
همه‌چیز درباره‌ی سبوس برنج (از مزیت‌ها، تا چگونگی مصرف و لاغری)
سبوس برنج چیست و چه مزیت‌هایی بر سلامتی و تناسب اندام، بخصوص لاغری دارد و در انتها باید چگونه این ماده غذایی را مصرف کرد، همه‌ی اطلاعات را این مطلب بخوانید.
دوشنبه ۱۷ تیر ۱۳۹۸ - ۱۶:۵۲
بربری شورترین نان است
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، گفت: بر اساس پایش انجام شده، میزان نمک در نان بربری بیشتر از سایر نان‌ها است.
چهارشنبه ۱۲ تیر ۱۳۹۸ - ۹:۲۳
فائو: تغییر الگوی تغذیه عامل افزایش چاقی در آسیا-اقیانوسیه است
فائو اعلام کرد: تغییر الگوی تغذیه از غذاهای سنتی به غذاهای وارداتی و مصنوعی عامل افزایش چاقی در کشورهای آسیا-اقیانوسیه است.
پنج شنبه ۰۶ تیر ۱۳۹۸ - ۸:۲۷
سرانه مصرف نوشابه در کشور ۴۲ لیتر است
سرپرست واحد آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور با اشاره به خطرات مصرف نوشابه‌های گازدار، گفت: تحقیقات نشان داد که انواع نوشیدنی‌های گازدار بیماری‌هایی مانند پوکی استخوان، چاقی، پ...
سه شنبه ۰۴ تیر ۱۳۹۸ - ۲۱:۱۹
جهان بدون ذرت مکزیکی
به تازگی رسانه‌های گروهی و فضای مجازی در ادعایی مطالبی درخصوص هشدار مصرف ذرت‌های تراریخه منتشر کرده اند، اگرچه هیچ توضیحی درباره چرایی این هشدارها نمی‌خوانیم! اما حتی بساط‌های ذرت فروشی هم از این تیتر...
سه شنبه ۰۴ تیر ۱۳۹۸ - ۹:۴۲
اصلاح الگوی غذایی با گنجاندن غلات کامل در برنامه غذایی
کارشناس ارشد علوم بهداشتی در تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، گفت: گروه نان و غلات به عنوان یکی از شش گروه اصلی مواد غذایی، بیشترین سهم را در تأمین انرژی روزانه دارد.
چهارشنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۶:۲۵
تاثیر مصرف شیر بر حفظ جوانی مغز
مطالعه جدید محققان نشان می دهد که مصرف شیر مغز را جوان نگه می دارد.
چهارشنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۸ - ۷:۵۰
نه، وزیر بهداشت به تفکیک "غذا" از سازمان غذا و دارو / علت تغییرات مدیریتی در این سازمان
وزیر بهداشت به سوالی درباره علت تغییرات مدیریتی در سازمان غذا و دارو و همچنین مباحث مطرح شده مبنی بر جدایی حوزه "غذا" از سازمان غذا و دارو پاسخ داد.
سه شنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۵
از نوسانات قیمت گوشت تا افزایش ضریب درخواست ابطال جواز رستوران‌ها
گوشت؛ از نمونه اقلامی است که در دایره محصولات و نیاز‌های اساسی مردم تعریف می‌شود، در این میان، کسب و کار برخی از صنوف همچون رستوران‌ها و آشپرخانه‌های توزیع غذا به شدت وابسته به این محصولات و به تعبیر ...
یکشنبه ۲۴ شهریور ۱۳۹۸ - ۹:۵۰
کاهش ۵۰ درصدی گرایش مردم به تالار‌های عروسی/ تالار‌های متخلف شناسایی می شوند
رئیس اتحادیه صنف تالار‌های پذیرایی گفت: استقبال از تالار‌های عروسی نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد کاهش داشته است.
یکشنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۰
عشق را به اشتراک بگذارید
عشق مردم به سیب زمینی های سرخ کرده معروف جهانی مک دونالد و اشتراک گذاری آن باعث شده است تا به یکی از غذا هایی تبدیل شود که در دنیا بیش از همه افراد آن را با یکدیگر به اشتراک می گذارند.
شنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۸ - ۹:۴۶
هیچ اغذیه‌فروشی در تهران مجوز فعالیت شبانه ندارد
رئیس اتحادیه اغذیه‌فروشان و مواد غذایی تهران با بیان اینکه هیچ اغذیه‌فروشی در تهران مجوز فعالیت شبانه ندارد گفت: ما معتقدیم اگر قرار است خدمات ۲۴ ساعته ارائه شود، باید اعضای اتحادیه، مجوز فعالیت شبانه...
سه شنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۸ - ۹:۱۶
رستوران عرضه‌کننده خرچنگ و هشت‌پا در پایتخت پلمب شد
رییس اداره دامپزشکی شهر تهران اعلام کرد:‌ رستورانی دریایی در پایتخت به‌دلیل عرضه آبزیان غیرمجاز شامل خرچنگ و هشت‌پا پلمب شد.
چهارشنبه ۰۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۹:۱۰
نرخ جگر تغییر کرد
رئیس اتحادیه فروشندگان دل و جگر و قلوه با بیان اینکه آلایش دام‌های وارداتی زنده به اعضای اتحادیه داده نشد، گفت: در پی افزایش قیمت خرید؛ نرخ فروش دل، جگر و قلوه افزایش‌ یافته است.
یکشنبه ۰۲ تیر ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۳
کباب نرخ رسمی ندارد/ قیمت‌ها کاهش یافته است
به گفته رئیس اتحادیه کباب، آش و حلیم؛ قیمت محصولات خوراکی مرتبط با گوشت از جمله کباب روند کاهشی داشته است.
شنبه ۰۱ تیر ۱۳۹۸ - ۹:۱۰
برای صرف غذا همراه با موسیقی زنده باید پول اضافی خرج کرد؟
در برخی از رستوران‌ها موسیقی زنده اجرا می‌شود و بسیاری از مشتریان از این امر نیز استقبال می‌کنند اما شاید مشتریان ندانند که هزینه گوش دادن به موسیقی زنده همراه با صرف غذا بر عهده آن‌ها است.
شنبه ۰۴ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۷
شیرین کننده های مصنوعی موجب پُرخوری می شود
طبق نتایج یک تحقیق جدید، شیرین کننده های مصنوعی می توانند موجب افزایش اشتها و در نهایت چاقی شوند.
پنج شنبه ۲۱ شهریور ۱۳۹۸ - ۲۲:۲۲
مصرف قهوه موجب کاهش ریسک سنگ کیسه صفرا می شود
محققان دریافتند نوشیدن قهوه به کاهش ریسک ابتلا به سنگ صفرا کمک می کند.
شنبه ۱۶ شهریور ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۴
تاثیر چشمگیر اسیدچرب امگا۳ در کاهش تری گلیسیریدها
مطالعات نشان می دهد اسیدچرب امگا۳ موجب کاهش میزان تری گلیسیریدها به اندازه ۲۰ تا ۳۰ درصد در بین اکثر افراد دارای میزان بالا تری گلیسیریدها می شود.
چهارشنبه ۰۶ شهریور ۱۳۹۸ - ۲۳:۴۹
مهمترین ترکیبات غذایی سرطان‌زا و ضد سرطان
عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور با تاکید بر اینکه ترکیباتی که در مواد غذایی، خوراک دام و طیور، محصولات زراعی و دامی مورد استفاده قرار می‌گیرند، باید قبل استفاده مورد تأیید مراجع قانونی قرار گرفته باشند، برخی ترکیبات غذایی سرطان‌زا و همچنین مواد غذایی دارای بیشترین اثر حفاظتی در برابر بروز سرطان را تشریح کرد.
دوشنبه ۰۴ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۶:۲۴
هشدار؛ خوراکی‌ هایی که مغز را می‌ خورند!
مطالعات متعدد نشان داده‌اند که یک رژیم غذایی سرشار از چربی‌های ترانس به تضعیف حافظه، زوال شناختی، و خطر بیشتر ابتلا به بیماری آلزایمر منجر می‌شود.
دوشنبه ۱۰ تیر ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۹
فائو: تغییر الگوی تغذیه عامل افزایش چاقی در آسیا-اقیانوسیه است
فائو اعلام کرد: تغییر الگوی تغذیه از غذاهای سنتی به غذاهای وارداتی و مصنوعی عامل افزایش چاقی در کشورهای آسیا-اقیانوسیه است.
پنج شنبه ۰۶ تیر ۱۳۹۸ - ۸:۲۷