اخبار ویژه مجله خبری تغذیه و سلامت فودنا

میوه و تنقلات خانگی بهترین میان‌ وعده برای دانش‌آموزان
یک استاد دانشگاه گفت: موادی از جمله بادام، کشمش و گردو با داشتن انواع ویتامین‌ها بهترین تغذیه برای دانش‌آموزان محسوب شده و آنان را به‌طور کامل سیر می‌کند.
تاثیر فیبر در حفظ سلامت مغز و حافظه سالمندان
نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد فیبر موجود در رژیم غذایی به حفظ سلامت مغز کمک می کند.
گیاهخواری ریسک سرطان روده را کاهش می دهد
محققان دریافتند می توان با تغییر درست در رژیم غذایی در هر سنی ریسک ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش داد.
خواص آناناس در مقابله با سرطان و کاهش علائم آرتروز
این میوه گرمسیری سرشار از مواد مغذی، آنتی اکسیدان ها و سایر ترکیبات مفید نظیر آنزیم های است که می تواند با التهاب و بیماری مقابله کند.
نوشیدن روزانه شیر موجب افزایش قد می‌شود
طبق نتایج یک مطالعه، نوشیدن روزانه یک لیوان شیر در دوره کودکی موجب افزایش قد در سال‌های نوجوانی می شود.
برچسب گذاری موادغذایی مشمول تراریختگی/نمونه برداری در کارخانجات
مدیرکل امور فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، به تشریح دستورالعمل برچسب گذاری موادغذایی مشمول تراریختگی، که به معاونین غذا و داروی دانشگاه های علوم پزشکی ابلاغ شده است، پرداخت.
دانش‌آموزان ۶ گروه هرم غذایی را روزانه مصرف کنند
یک کارشناس تغذیه گفت: در آستانه ماه مهر و بازگشایی مدارس دانش‌آموزان باید روزانه مواد موجود در هرم غذایی از جمله لبنیات، نان و غلات، سبزیجات، گوشت و حبوبات را مصرف کنند.
لزوم استفاده از مواد پروتئینی جایگزین گوشت قرمز
مسئول برنامه تغذیه بزرگسالان گفت: در شرایط محدودیت استفاده از گوشت قرمز، باید از منابع دیگری همچون حبوبات به‌عنوان منابع پروتئینی جانشین گوشت استفاده کرد.
لزوم پرهیز از میان وعده‌های چرب و شور در سفر
یک متخصص تغذیه گفت: مسافران تابستانی برای پیشگیری از مسمومیت در سفر، از رستوران‌های معتبر که نکات بهداشتی و غذایی را رعایت می‌کنند، استفاده کنند.
مکمل‌های غذایی فایده‌ ندارند
بررسی وضعیت سلامت بیش از دو میلیون نفر که از مکمل‌های غذایی استفاده کردند نشان می‌دهد که ویتامین‌ها، املاح و اسیدهای چرب که به صورت قرص یا کپسول فروخته می‌شوند، تأثیری بر احتمال خطر ابتلا به سکته ندار...
مواد خوراکی سرشار از اسید فولیک را بشناسیم
متخصصان توصیه می کنند به منظور پیشگیری از کمبود اسید فولیک، روزانه حداقل ۴۰۰ mcg از این ویتامین استفاده شود.
رتبه بندی کارخانجات غذایی/ مرکز بیماری‌های غذا راه‌اندازی می‌شود
مدیرکل فرآورده های غذایی وآشامیدنی سازمان غذاودارو از آغاز طرح رتبه‌بندی کارخانجات صنایع غذایی خبر دادوگفت:میزان نظارت درکارخانه هایی که در سطوح پایین تر رتبه بندی قرار دارند افزایش می‌یابد.
خواص گوجه فرنگی در کاهش فشارخون و حفظ سلامت چشم ها
خوردن گوجه فرنگی دارای فواید متعددی نظیر حفظ سلامت چشم، کاهش فشارخون، کنترل دیابت، بهبود روند هضم، مراقبت از پوست و پیشگیری از عفونت های مجاری ادراری است.
مواد خوراکی مفید برای حفظ سلامت لوزالمعده را بشناسیم
پانکراس یا لوزالمعده نقش اساسی در فرایند هضم ایفاء می کند و در پشت معده در حفره شکمی واقع شده است.
میوه ای که از چاقی و بیماری های متابولیک پیشگیری می کند
محققان در مطالعات خود دریافتند مصرف میوه ای آمازونی موسوم به «کامو کامو» می تواند از چاقی ناشی از رژیم غذایی پرچرب و با شیرینی زیاد و بیماری متابولیک پیشگیری کند.
پخت غذا با زغال ریسک مرگ قلبی عروقی را افزایش می دهد
شاید پخت غذا با زغال و چوب، غذای خوشمزه تری را در اختیارتان بگذارد، اما نتایج یک مطالعه نشان می دهد ریسک مرگ به دلیل بیماری های قلبی عروقی را نیز در شما افزایش می دهد.
مواد غذایی مفید برای مقابله با سرماخوردگی و آنفلوانزا
محققان توصیه می کنند گنجاندن برخی مواد غذایی در رژیم غذایی موجب بهبود سیستم ایمنی شده و فرد را در مقابل سرماخوردگی، آنفولانزا و عفونت های ویروسی مسلح می کند.
وضعیت باقیمانده سموم در سفره غذایی مردم/بررسی۲۴نوع محصول کشاورزی
وضعیت باقیمانده سموم در فرآورده های کشاورزی، از اهمیت زیادی در سفره غذایی مردم برخوردار است، بطوریکه سازمان غذا و دارو، بررسی این موضوع را در دستور کار قرار داده است.
پیشنهاداتی برای یک صبحانه‌ سالم
بسیاری از مردم بر این باورند که صبحانه مهمترین وعده غذایی روزانه است چرا که گرسنگی شبانه را رفع کرده و سوخت و ساز طبیعیِ بدن فرد را آغاز می‌کند.
فواید سیب زمینی برای سلامت را بشناسیم
سیب زمینی در عالم رژیم های غذایی سالم دارای جایگاه بالایی نیست اما درصورتیکه به شیوه ای سالم آماده شود دارای فواید متعددی است.
قهوه برای بیماران کلیوی مفید است
مطالعات جدید نشان می دهد مصرف قهوه موجب تقویت سلامت افراد مبتلا به بیماری کلیوی می شود.
پنج شنبه ۲۹ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۸
مسافران از مصرف فست‌فود پرهیز کنند
یک استاد دانشگاه تغذیه گفت: مسافران در طول سفر از رستوران‌های بین‌راهی و نامعتبر استفاده نکرده و از مصرف فست‌فودها نیز پرهیز کنند.
شنبه ۲۴ شهریور ۱۳۹۷ - ۲۲:۴۳
بیماری‌های ناشی از مصرف گوشت‌های فرآوری شده را بشناسید
شماری از مطالعات اثبات کرده اند که بین مصرف گوشت فرآوری شده با برخی بیماری‌ها نظیر سرطان، بیماری دوقطبی و فشارخون بالا ارتباط نزدیکی وجود دارد.
شنبه ۲۴ شهریور ۱۳۹۷ - ۲۲:۴۱
پنیر موجب افزایش کلسترول نمی شود
محققان عنوان می کنند خوردن پنیر موجب افزایش کلسترول نمی شود و حتی از سلامت قلب هم محافظت می کند.
جمعه ۱۶ شهریور ۱۳۹۷ - ۰:۱۷
کاهش ریسک نارسایی قلبی با مصرف شکلات
نتایج یک تحقیق جدید نشان می دهد خوردن بالغ بر سه تخته شکلات در ماه می تواند ریسک نارسایی قلبی را کاهش دهد.
چهارشنبه ۱۴ شهریور ۱۳۹۷ - ۸:۱۲
تاثیر مصرف لبنیات در پیشگیری از بیماری های عروق مغزی
مطالعات نشان می دهد مصرف محصولات لبنی نظیر شیر، پنیر و ماست برای محافظت در مقابل مرگ ناشی از بیماری های عروق مغزی سودمند است.
دوشنبه ۱۲ شهریور ۱۳۹۷ - ۹:۵۵
خوشمزه‌های غیربهداشتی، بخوریم یا نخوریم؟
لبنیات ماده غذایی سرشار از کلسیم است که به‌عنوان یکی از گروه‌های غذایی که مصرف آن برای بدن بسیار مهم و ضروری است، مورد توجه قرار می‌گیرد اما این روزها فراگیر شدن باوری درباره استفاده از مواد افزودنی غ...
چهارشنبه ۰۷ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۵
رژیم غذایی سالم موجب رشد سلولی سالم در زنان می شود
محققان عنوان می کنند زنان باید رژیم غذایی سرشار از سبزیجات، میوه و غلات کامل مصرف کرده و از مصرف قندهای افزودنی، سدیم و گوشت فرآوری شده اجتناب نمایند.
پنج شنبه ۰۱ شهریور ۱۳۹۷ - ۹:۰۳
مصرف شیر در وعده صبحانه موجب کاهش قندخون می شود
نوشیدن شیر در وعده صبحانه بهترین راه تقویت انرژی موردنیاز بدن در طول روز است.
پنج شنبه ۰۱ شهریور ۱۳۹۷ - ۹:۰۰
وجود تقلبات غذایی در کشور/ بررسی سلامت روغن و آبلیمو
مدیر کل گروه دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، گفت: کشور ما در معرض آلودگی های متعدد غذایی قرار دارد و از همین رو، می بایست مردم را از سلامت مواد غذایی مطمئن کنیم.
سه شنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۷ - ۹:۱۵
تاثیر زردچوبه در نابودی سلول های سرطانی
تیمی از محققان توانستند با استفاده از یک فرایند هوشمند «کورکومین» را قادر به نابودی سلول های سرطانی کنند.
چهارشنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹۷ - ۹:۱۴
ارگانیک بودن لبنیات سنتی کذب است/افراد از خرید لبنیات غیر بهداشتی اجتناب کنند
یک مقام مسئول گفت: اگرچه فروشندگان لبنیات سنتی ادعایی مبنی بر ارگانیک بودن آن دارند اما این موضوع به هیچ عنوان صحت ندارد.
دوشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۹:۰۸
بانک شیر در یزد راه‌اندازی می‌شود
کارشناس مامایی علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با اشاره به ضرورت ایجاد زمینه تدوام شیردهی برای کودکان محروم از شیرمادر،‌گفت: در آینده‌ای نزدیک بانک شیر مادر در یزد راه‌اندازی می‌شود.
یکشنبه ۰۷ مرداد ۱۳۹۷ - ۹:۱۹
آنچه درمورد روغنها باید بدانیم
کارشناس مسئول اداره نظارت بر موادغذایی آشامیدنی آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه ایران به بیان نکاتی پیرامون انواع روغن ها پرداخت.
یکشنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۷ - ۹:۰۸
جمع آوری محصولات غیرمجاز با ادعای درمانی+ اسامی ۳ شرکت متخلف
مدیرکل اداره نظارت بر فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل های تغذیه ای سازمان غذا و دارو، از جمع آوری محصولات سه شرکت داخلی خبر داد که محصولات آنها مجوز تولید، واردات و عرضه نداشته است.
شنبه ۳۰ تیر ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۲
شیر خشک را فقط از داروخانه ها تهیه کنید
سمیره صباح معاون اداره کل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در خصوص نحوه نظارت بر توزیع شیرهای خشک موردنیاز کودکان توضیح داد: از ابتدای سال جاری مسئولیت نظارت بر شیرهای خشک معمولی، یارانه...
شنبه ۳۰ تیر ۱۳۹۷ - ۹:۵۹
پروتئین گیاهی جایگزین مناسبی برای گوشت
پروتئین گیاهی که به وفور و با قیمت مناسب به صورت فله ای یا بسته بندی در بازارهای سنتی و مدرن عرضه می شود، جایگزین مناسبی برای گوشت در سبد غذایی محسوب می شود.
چهارشنبه ۲۷ تیر ۱۳۹۷ - ۱۹:۱۴
تهدید سلامت با مصرف روغن‌های گیاهی تصفیه نشده
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی گفت: روغن‌های گیاهی تصفیه نشده که در مراکز روغن‌گیری در سطح شهرها تولید و عرضه می‌شود دارای تاریخ مصرف کوت...
یکشنبه ۲۴ تیر ۱۳۹۷ - ۱۷:۰۶
مصرف مغزیجات آجیلی موجب افزایش قدرت باروری مردان می شود
محققان عنوان می کنند مصرف منظم ۶۰ گرم مغزیجات آجیلی موجب افزایش قدرت باروری مردانی می شود که قصد پدرشدن دارند.
شنبه ۱۶ تیر ۱۳۹۷ - ۹:۳۴
ارائه قلیان در برخی کافه ها سلامت مردم را تهدید می کند
امروزه به دلیل نبود فرهنگ مناسب در حوزه کافه داری، در برخی از کافه ها قلیان ارائه می‌شود که این موضوع اشتباه بوده و می‌تواند سلامت مردم را به شدت تحت تاثیر قرار دهد.
سه شنبه ۱۲ تیر ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۴
صفحه ۱ از ۳ ۲ ۳ بعدی »
اُفت 40 درصدی خرید ساندویچ/روغن در بازار آزاد یافت نمی شود
رئیس اتحادیه اغذیه فروشان مواد غذایی، از اُفت 30 تا 40 درصدی خرید ساندویچ خبر داد.
شنبه ۲۴ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۵
گرانی مواد اولیه تالارهای پذیرایی را به تعطیلی کشاند
رئیس اتحادیه تالار‌های پذیرایی گرانی در تهیه مایحتاج اولیه از جمله گوشت و مرغ و... را از مهمترین دلایل تعطیلی و رکود حاکم بر تالارهای پذیرایی دانست.
پنج شنبه ۱۵ شهریور ۱۳۹۷ - ۲۳:۵۷
وضع نان و غذاخوریها در مرداد صدرنشین شکایت به وزارت صنعت بود
بیشترین شکایت‌های ثبت شده سازمان‌های استانی صنعت، معدن و تجارت در مردادماه به «نان» (بخش کالا) و «غذاخوری ها» (بخش خدمات) مربوط می شود.
چهارشنبه ۱۴ شهریور ۱۳۹۷ - ۸:۰۲
فارسی، غذای درجه یک و قیمت مناسب / تسهیلات دولتی با فسادهای اقتصادی به تولیدکننده نمی‌رسد
مدیرعامل صنایع غذایی فارسی در بازدید خبرنگاران از کارخانه گفت: کارخانه صنعتی فارسی توانایی تهیه 20 هزار غذا و 5 تن غذای آماده از جمله ناگت، کوکو، کتلت و ... را با هدف تولید غذای درجه با قیمت مناسب در ...
چهارشنبه ۰۷ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۰
قیمت مواد اولیه شیرینی بیش از 50 درصد افزایش یافته است/ مردم فقط در مناسبت‌ها می‌توانند از شیرینی و شکلات استفاده کنند
رئیس اتحادیه دارندگان شیرینی فروشی، قنادی و کافه قنادی گفت: پودر کنجد، پودر پسته و پودر کاکائو همه بیش از 50 درصد افزایش قیمت داشته‌اند.
دوشنبه ۰۵ شهریور ۱۳۹۷ - ۲۰:۱۲
پای مک دونالد و استارباکس به دعوای ترکیه و آمریکا باز شد
شهردار یکی از شهرهای ترک، فعالیت برندهای مشهور آمریکایی در این شهر را ممنوع اعلام کرد.
یکشنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۷ - ۹:۲۰
رستوران‌ها حق گرفتن مجدد مالیات بر ارزش افزوده را ندارند
مدیرکل نظارت بر شبکه‌های توزیع سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، اخذ مجدد مالیات بر ارزش افزوده از مشتریان را تخلف دانست.
پنج شنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۹:۴۲
اخذ تاییدیه حلال توسط یکی از رستوران های معروف استان
یکی از رستوران های معروف استان ضمن اخذ پروانه بهره برداری بهداشت موفق به دریافت تاییدیه حلال از سازمان غذا و دارو در استان شده است .
یکشنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۷ - ۹:۰۵
صنایع غذایی فارسی با کارخانه تمام‌صنعتی و منحصر به فرد در خاورمیانه، ابداع‌کننده و اولین تهیه غذای ایران
گروه صنایع غذایی فارسی بیش از چهار دهه در زمینه تهیه غذا با رویکرد مشتری‌مداری و ارائه غذای باکیفیت فعالیت کرده و به‌تعبیری ابداع‌کننده و اولین تهیه غذای ایران است. گروه صنایع غذایی فارسی اکنون پس ازگ...
شنبه ۰۹ تیر ۱۳۹۷ - ۲:۰۶
فروش اصلی ساندویچی‌ها فلافل شده است/بیش از 500 واحد تعطیل شده‌اند
رئیس اتحادیه اغذیه فروشان مواد غذائی گفت: امروز فروش اصلی اغذیه‌فروشان و ساندویچی‌ها، فلافل است زیرا قیمت آن ارزان است. امروز مردم به دنبال یک غذای شکم‌پرکن هستند نه غذای دارای پروتئین.
جمعه ۱۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۵
رژیم غذایی سالم موجب رشد سلولی سالم در زنان می شود
محققان عنوان می کنند زنان باید رژیم غذایی سرشار از سبزیجات، میوه و غلات کامل مصرف کرده و از مصرف قندهای افزودنی، سدیم و گوشت فرآوری شده اجتناب نمایند.
پنج شنبه ۰۱ شهریور ۱۳۹۷ - ۹:۰۳