اخبار ویژه مجله خبری تغذیه و سلامت فودنا
مضرات غذاهای کنسرو شده بر سیستم گوارش
تیمی از محققان دریافتند غذاهای کنسروشده حاوی اکسید روی هستند که می تواند به دستگاه گوارش آسیب رساند.
چای سبز به مقابله با چاقی و التهاب کمک می کند
به گفته محققان، نوشیدن چای سبز برای مقابله با چاقی و کاهش التهاب در روده بسیار تاثیرگذار است.
توصیه‌های غذایی برای زنان بالای ۴۰ سال
پس از ۴۰ سالگی بدن زنان تغییرات زیادی می‌کند و مشکلات متابولیسمی و هورمونی در این زمان افزایش می‌یابد و از همین رو توجه به سلامت در این دوره اهمیت خاصی دارد.
نوشابه های گازدار موجب تشدید علائم ام اس می شود
محققان هشدار می دهند افراد مبتلا به بیماری ام اس که روزانه 290 کالری نوشابه گازدار یا سایر نوشیدنی های حاوی قند را مصرف می کنند با علائم شدیدتر بیماری شان روبرو هستند.
مصرف ۳ عدد تخم مرغ در هفته، خطر مرگ زودرس را افزایش می دهد
براساس مطالعات انجام شده، مصرف سه یا چهار عدد تخم مرغ در هفته، خطر ابتلا به مرگ زودرس و بیماری‌های قلبی را افزایش می دهد.
توصیه‌های تغذیه‌ای سالم در ایام نوروز
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: در میهمانی‌های نوروزی در وعده نهار و شام برای جلوگیری از دریافت زیاد کالری که با مصرف غذاهای چرب و سرخ شده وارد بدن می شود، مردم باید سعی‌ کنند، نیمی از...
۱۰ خوردنی مفید برای کنترل قند خون
اگر به دیابت مبتلا هستید، می‌توانید گزینه‌های خوشمزه و غافلگیر کننده‌ای در آشپزخانه خود بیابید که به تنظیم قند خون‌تان کمک می‌کنند.
فواید سیر و گل کلم در حفظ سلامت کلیه ها
بیماری های مزمن کلیوی دغدغه جدی سلامت در سراسر جهان هستند. این بیماری یک مشکل بلندمدت است که در آن کلیه ها به درستی کار نمی کنند و به مرور زمان منجر به نارسایی کلیوی می شود.
آیا چای سبز باعث لاغری می‌شود؟
یک مطالعه جدید روی موش‌ها نشان داده است که مصرف چای سبز می‌تواند خطر چاقی و بیماری‌های مرتبط با آن را با تاثیرات مثبتی که بر باکتری‌های‌ روده دارد، کاهش دهد.
ترکیبات چای سبز و برنج به مقابله با آلزایمر کمک می کند
محققان دریافتند رژیم غذایی حاوی ترکیبات موجود در چای سبز و برنج توانست علائم بیماری آلزایمر را در موش های مبتلا به این بیماری از بین ببرد.
تاثیر مصرف زیاد گوشت قرمز بر افزایش خطر بیماری کبد چرب
مطالعه جدید نشان می دهد رژیم غذایی سرشار از گوشت علاوه بر ارتباط با بیماری های نظیر سرطان، آسیب به سلامت قلب و افزایش کلسترول و فشارخون با افزایش ریسک بیماری کبدی هم مرتبط است.
فواید مواد خوراکی حاوی پتاسیم بر سیستم عصبی و قدرت عضلات
نتایج مطالعات مختلف نشان می دهد پتاسیم به عنوان یکی از هفت مواد معدنی ضروری بدن انسان موجب کاهش ریسک مرگ و میر تا ۲۰ درصد می شود.
پرخوری در عید، ممنوع
مشاور رئیس انجمن تغذیه ایران، نکات تغذیه‌ای برای پیشگیری از چاقی در ایام عید را یادآور شد و بر لزوم مصرف سبزیجات به منظور جلوگیری از یبوست و همچنین جذب بهتر ویتامین‌ها و مواد معدنی تاکید کرد.
جلوگیری از پوکی استخوان با مصرف انجیر خشک
مدیر آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور با اشاره به فواید بسیار میوه انجیر در سلامت، گفت: انجیر خشک به عنوان یکی از منابع خوب غیرلبنیاتی کلسیم در جلوگیری از پوکی استخوان موثر است...
کاهش کالری مصرفی با تغییر در منوی غذا
نتایج یک مطالعه تازه نشان می‌دهد ترتیبی که برای مصرف وعده‌های غذایی‌ انتخاب می‌کنیم بر مجموع کالری مصرفی ما در طول روز تاثیرگذار است.
مغزیجات آجیلی به حفظ سلامت قلب افراد دیابتی کمک می کند
به گفته محققان، مصرف روزانه یک مشت مغزیجات آجیلی، بخصوص مغزیجات درختی، ریسک بیماری قلبی-عروقی را در بین بیماران مبتلا به دیابت نوع۲ کاهش می دهد.
ایرانی‌ها سالانه ۳۰ کیلوگرم قند مصرف می‌کنند
مدیرکل مواد غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: در کشور ما مردم دچار بیش‌خوری قند هستند و سالانه حدود ۳۰ کیلوگرم قند مصرف می‌کنند درحالی که در بسیاری از کشورها این رقم به ۱۵ کیلوگرم می‌رسد.
فایده نخود سبز در بهبود سلامت چشم و تقویت استخوان ها
نخود سبز منبع قوی ویتامین K، منگنز، تیامین، مس، ویتامین C، فسفر، و فولات است.
مصرف گوجه فرنگی به مقابله با سرطان کبد کمک می کند
مطالعات نشان می دهد گوجه فرنگی می تواند به کاهش ابتلا به بیماری کبد چرب، التهاب و سرطان کبد کمک کند.
رژیم غذایی پرچرب در سالمندی منجر به دیابت و نارسایی قلبی می شود
طبق یافته های مطالعاتی، رژیم غذایی چاق کننده می تواند منجر به مشکلات گوناگون سلامت در افراد مسن شامل قندخون بالا تا نارسایی قلبی شود.
افراد از دست زدن به قارچ‌های وحشی خودداری کنند/ خسارت ۱۸۰۰ میلیارد تومانی پرورش دهندگان قارچ در سال گذشته
افشار گفت: با توجه به بارش‌های مناسب افراد در مراجعه به جنگل ها، از مصرف و حتی دست زدن به قارچ‌های وحشی اجتناب کنند.
شنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۴
سبزی هایی که حتما باید پخته مصرف شوند
شاید درباره بیشتر سبزی ها این موضوع درست باشد که باید خام مصرف شوند تا بیشترین منافع سلامتی را داشته باشند. اما سبزی هایی هم وجود دارد که پختن آن، باعث افزایش ارزش غذایی آن می شود.
چهارشنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۸
فروش پاستیل تهیه‌شده از پودر استخوان خوک
معاون نظارت بر اماکن پلیس امنیت عمومی پایتخت از کشف ۲۱ کیلوگرم پاستیل تهیه‌شده از پودر استخوان خوک خبر داد.
یکشنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۷ - ۸:۵۶
آفلاتوکسین؛ سمی خطرناک که در آجیل آلوده جا خوش کرده است
رنگ پس دادن، نشانه غیربهداشتی بودن آجیل است؛ به کار بردن هر نوع رنگ، حتی رنگ‌های مجاز خوراکی در تولید آجیل‌ها ممنوع است.
چهارشنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۹:۰۱
بالأخره قهوه بخوریم یا نه؟
اگر هنوز هم نمی‌دانید قهوه بخورید یا نه؟ نمی‌دانید که این نوشیدنی و یا مشتقات آن مثل شکلات و کیک و... را در رژیم غذایی خود بگذارید یا نه؟ در این مقاله با ما همراه شوید تا پاسخ خود را بگیرید
چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۴
آخرین جزئیات از مصرف ذرت دامی در کارخانه‌های مواد غذایی/ نتیجه بازرسی‌ها از تولیدکننده‌های اسنک پُف‌دار به کجا رسید؟
مدیرکل فرآورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو درباره نتیجه بازرسی ها و آخرین جزئیات موضوع تولید اسنک پف دار با ذرت دامی توضیح داد.
دوشنبه ۰۱ بهمن ۱۳۹۷ - ۸:۴۵
شیر مادر جایگزین ندارد/ شیرخشک های قاچاق در سوپرمارکت ها
رئیس انجمن علمی تغذیه با شیر مادر ایران، گفت: شیر مادر بهترین تغذیه برای کودک است و جایگزین ندارد.
چهارشنبه ۲۶ دی ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۲
احتمال بیماری‌زایی "اسنک پف کرده" تولیدی با خوراک دام
یک کارشناس صنایع غذایی علت استفاده از خوراک دام در تولید اسنک پفک کرده را کسب سود بیشتر از سوی تولیدکنندگان عنوان کرد.
شنبه ۱۵ دی ۱۳۹۷ - ۸:۳۵
شیر بسته بندی با عنوان «صفر درصد چربی» نداریم
مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، عرضه شیر بسته بندی با استفاده از عنوان «صفر درصد چربی» را نادرست دانست.
سه شنبه ۱۱ دی ۱۳۹۷ - ۱۹:۰۴
تولید نانوسوپرجاذبی ارزان برای صنایع بهداشتی از ضایعات گندم
محققان دانشگاه شهید بهشتی از ضایعات گندم نانوسوپرجاذبی سنتز کردند که ضمن سازگاری بیشتر با محیط‌زیست قابلیت جذب آب بالا همانند سوپرجاذب‌های موجود در بازار را دارد و از آن می‌توان در صنایع بهداشتی استفا...
دوشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۰
میزان مصرف مناسب روزانه سبزی چقدر است؟
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان گفت: سبزی‌ها دارای انواع ویتامین‌های A، B، C، مواد معدنی و فیبر هستند که باید به میزان 3 تا 5 واحد در طول روز مصرف شود.
چهارشنبه ۰۵ دی ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۶
حذف بوی آشپزخانه آستان قدس با فناوری‌ محققان کشور
محققان دانشگاه شهید بهشتی با اجرای پایلوتی موفق به حذف بوهای نامطبوع از محیط شدند و بر اساس قراردادی که با آستان قدس رضوی منعقد شده است، قرار است بوی آشپزخانه این نهاد با فرآیندهای پلاسمایی حذف شود؛ ض...
یکشنبه ۰۲ دی ۱۳۹۷ - ۹:۰۷
محققان دریافتند دو ترکیب موجود در قهوه همانند یک عامل درمانی در مقابله با بیماری پارکینسون و «دمانس بدن لووی» عمل می کند.
جمعه ۲۳ آذر ۱۳۹۷ - ۱۵:۵۴
تاثیر وعده صبحانه در کاهش ریسک بیماری قلبی
طبق یافته های جدید، افراد میانسالی که عادت به نخوردن وعده صبحانه دارند بیش از افرادی که صبحانه کامل می خورند دچار گرفتگی عروق قلب می شوند.
جمعه ۲۳ آذر ۱۳۹۷ - ۱۵:۵۳
اتلاف مواد غذایی بزرگ‌ترین تهدید امنیت غذایی در کشور
عضو هیات مدیره انجمن تغذیه ایران با تاکید بر هشدار نسبت به اینکه ضایعات و اتلاف مواد غذایی و برخی الگوهای غذایی، کمبود منابع آبی کشور را تشدید می‌کند، گفت: این مسئله ضمن تهدید جدی امنیت غذایی، کشور را...
پنج شنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۹
ویتامین C برای ریه کودکان دارای مادر سیگاری مفید است
نتایج یک مطالعه نشان می دهد ویتامین C موجب کاهش صدمه به ریه های نوزادانی می شود که از مادران سیگاری متولد شده اند.
چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۷ - ۱۷:۵۸
غذاهای تراریخته بخوریم یا نخوریم؟
رییس سازمان غذا و دارو ضمن تشریح اقدامات انجام شده در جهت تشخیص مواد غذایی تراریخته و اطمینان از سلامت آنها، تاکید کرد که تاکنون کلیه اقلام وارداتی تراریخته که از طریق سامانه و قانونی وارد کشور شده‌ان...
چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۷ - ۹:۵۵
ارتباط مصرف شیرینی و افزایش ریسک بیماری قلبی
تحقیق جدید نشان می دهد خوردن شیرینی جات زیاد فرد را در معرض ریسک بالای بیماری قلبی قرار می دهد.
سه شنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۴
خواص لوبیا قرمز برای لاغری، قلب و گوارش
پژوهشگران می‌گویند مصرف لوبیا قرمز منجر به کاهش اضافه وزن، کاهش خطر بیماری‌ها و حملات قلبی و بهبود عملکرد دستگاه گوارش می‌شود.
سه شنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۲
تاثیر مصرف ویتامین C بر توقف روند پیشرفت سرطان خون
طبق نتایج یک مطالعه جدید، ویتامین C موجب مرگ سلول های بنیادی معیوب در مغز استخوان می شود.
سه شنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۰
صفحه ۱ از ۳ ۲ ۳ بعدی »
رستوران‌ها تا پایان سال افزایش قیمت ندارند/ گوشت دولتی به زودی عرضه می‌شود
رئیس اتحادیه صنف چلوکباب و چلوخورش گفت: باتوجه به ایام پایانی سال، رستوران‌ها افزایش قیمتی برای چلوکباب و چلوخورش ندارند.
چهارشنبه ۰۸ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۶
تمام غذاخوری‌های کشور دارای مسئول فنی و بهداشتی می‌شوند
رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور گفت: تمام جگرکی‌ها، رستوران‌ها و کباب‌پذیرها براساس قانون باید دارای مسئول فنی و بهداشتی باشند که به صورت پایلوت این امر در استان همدان به مرحله اجرایی در آمده است.
پنج شنبه ۰۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۰
افزایش قیمت مواد اولیه از اصلی‌ترین دلایل کسادی رستوران‌ها و فست فود‌ها
در ماه‌های اخیر، بازار اغذیه فروشی‌ها بیش از هر زمان دیگری با کسادی دست و پنجه نرم می‌کند.
جمعه ۱۴ دی ۱۳۹۷ - ۱۶:۱۲
سبزی هایی که حتما باید پخته مصرف شوند
شاید درباره بیشتر سبزی ها این موضوع درست باشد که باید خام مصرف شوند تا بیشترین منافع سلامتی را داشته باشند. اما سبزی هایی هم وجود دارد که پختن آن، باعث افزایش ارزش غذایی آن می شود.
چهارشنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۸
رژیم‌ غذایی ناسالم عامل یک پنجمِ مرگ‌ومیرهای جهانی
نتایج یک تحقیق جدید نشان می‌دهد رژیم‌ غذایی ناسالم از عوامل اصلی بیماری در جهان به حساب می‌آید و یک پنجم از موارد مرگ و میرها از آن ناشی می‌شود.
سه شنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۴
چای سبز برای افراد دیابتی مفید است
مطالعه جدید نشان می دهد ترکیب موجود در چای سبز می تواند با اثرات منفی ناشی از رژیم غذایی غربی نظیر اضافه وزن، دیابت نوع۲، و عملکرد ضعیف مغز مقابله کند.
سه شنبه ۰۶ آذر ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۲