اخبار ویژه مجله خبری تغذیه و سلامت فودنا
شیر بُز برای سلامت روده نوزاد مفید است
یافته های تحقیقاتی نشان می دهد فرمول شیر بز دارای مشخصات قوی پری بیوتیک و ضدعفونتی است که از نوزادان در مقابل عفونت های دستگاه گوارش محافظت می نماید.
چای «ماچا» به کاهش اضطراب کمک می کند
مطالعات نشان می دهد چای ژاپنی «ماچا» برای سلامت روان خوب و مفید است.
میوه‌هایی که استفاده از آنها در تابستان توصیه می شود
متخصصین و کارشناسان تغذیه، مصرف میوه را یکی از ضرورت های اساسی برای تامین سلامت بدن و مقابله با بیماری ها عنوان می کنند. اما، در روزهای گرم سال، خوردن بعضی میوه ها به شدت توصیه می شود.
بدون میکروب ها تولید محصولات دچار اشکال می شود
محمدحسین عزیزی بیان کرد: هزاران سال است که از میکروب ها در تولید محصولات استفاده می شود به طوری که بدون آنها قسمت زیادی از تولید با اشکال مواجه می شود.
۵ فوتی به دلیل "تب کریمه کنگو" از ابتدای امسال / استان‌های رکورددار بیماری
رییس اداره مدیریت بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت ضمن اعلام ابتلای ۵۴ تن در کشور به تب کریمه کنگو از ابتدای امسال و جان باختن پنج تن از آنها، روش‌های انتقال این ویروس را توضیح دا...
خط قرمز وزارت بهداشت در محصولات تراریخته
وزیر بهداشت با اشاره به چالش های حوزه محصولات تراریخته در کشور، گفت: در این حوزه اختلاف نظر وجود دارد و برخی از این جدل ها نیز شاید بیشتر ریشه اقتصادی و سیاسی داشته باشد.
غذاهای دریایی حاوی مواد مغذی مفید برای مادران باردار و نوزادان
محققان عنوان می کنند اسیدهای چرب امگا3 موجود در مواد خوراکی نظیر ماهی های چرب و دانه کتان علاوه بر حفظ سلامت قلب، برای زنان باردار و نوزادشان هم مفید است.
فواید مصرف میوه های خشک برای سلامت
به گفته محققان میوه های خشک منبع سالم تری از مواد مغذی و کالری ها هستند.
جزئیات ممنوعیت واردات فرآورده‌های طبیعی و سنتی/ چه محصولات گیاهی می‌توانند به کشور وارد شوند؟
مدیر کل اداره فرآورده‌های طبیعی و سنتی سازمان غذا و دارو درباره ممنوعیت واردات فرآورده‌های طبیعی و سنتی توضیح داد.
فایده روغن نارگیل در کاهش وزن و فشار خون
مطالعات محققان برزیلی نشان می دهد که مصرف روزانه روغن نارگیل به کاهش وزن و فشار خون کمک می کند.
زنان پس از زایمان مکمل «روی» مصرف نمایند
عنصر زینک یا روی در بدن نقش مهمی در ساختار بیش از 300 آنزیم دارد و کمبود آن می تواند اختلالات متعددی در متابولیسم و عملکرد اعضای بدن ایجاد کند.
بلوبری موجب بهبود سلامت قلب می شود
مطالعات نشان می دهد گنجاندن بلوبری در رژیم غذایی می تواند موجب کاهش چشمگیر ریسک ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی شود.
قهوه موجب کاهش خطر ابتلا به ام اس می شود
محققان دریافتند مصرف قهوه به کاهش خطر ابتلا به بیماری ام اس می انجامد.
هفت پیشنهاد برای ایمنی غذا
امنیت غذایی (دسترسی به غذای سالم، مغذی و کافی) نقش مهم و غیرقابل انکاری در رفاه اجتماعی، توسعه صنعتی و اقتصادی، تجارت، گردشگری و توسعه پایدار جوامع دارد و با توجه به پیشرفت روزافزون تکنولوژی، رشد جمعی...
بیش از میانگین‌ جهانی پروتئین مصرف می‌کنیم
معاون امور دام وزارت جهادکشاورزی گفت: ایرانی‌ها بیش از میانگین‌های جهانی پروتئین مصرف می‌کنند.
راهکارهای کنترل فشارخون بالا/غذاهای حاوی سدیم نخورید
استادیار انستیتو تحقیقات تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در ارتباط با راهکارهای کنترل فشار خون بالا، توضیحاتی ارائه داد.
تاثیر مصرف ماست‌های پروبیوتیک در درمان دیابت
برخی میکروب‌های موجود در محصولات لبنی که به طور ژنتیکی دستکاری شده‌اند، قادرند سلول‌های روده را برای تولید انسولین مورد نیاز تحریک کرده و به این طریق به درمان دیابت کمک کنند.
تاثیر گیاهخواری بر کاهش خطر بیماری های قلبی در کودکان چاق
یکی از خطرات عمده چاقی بیش از اندازه، افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی است. اما در کودکان و نوجوانانی که چاق هستند، این خطر می تواند با استفاده از رژیم کم چرب و گیاهخواری کاهش یابد.
گوشت سفید هم در افزایش کلسترول تاثیر دارد
محققان دریافتند مصرف گوشت قرمز و گوشت سفید نظیر مرغ به یک اندازه بر میزان کلسترول خون تاثیر دارند.
افزایش ریسک بیماری های قلبی با مصرف روزانه بیش از دو تخم مرغ
محققان هشدار می دهند مصرف بیش از دو تخم مرغ در روز می تواند ریسک مرگ و ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی را افزایش دهد.
صفحه ۱ از ۵ ۲ ۳ ۴ ۵
همه‌چیز درباره‌ی سبوس برنج (از مزیت‌ها، تا چگونگی مصرف و لاغری)
سبوس برنج چیست و چه مزیت‌هایی بر سلامتی و تناسب اندام، بخصوص لاغری دارد و در انتها باید چگونه این ماده غذایی را مصرف کرد، همه‌ی اطلاعات را این مطلب بخوانید.
دوشنبه ۱۷ تیر ۱۳۹۸ - ۱۶:۵۲
بربری شورترین نان است
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، گفت: بر اساس پایش انجام شده، میزان نمک در نان بربری بیشتر از سایر نان‌ها است.
چهارشنبه ۱۲ تیر ۱۳۹۸ - ۹:۲۳
فائو: تغییر الگوی تغذیه عامل افزایش چاقی در آسیا-اقیانوسیه است
فائو اعلام کرد: تغییر الگوی تغذیه از غذاهای سنتی به غذاهای وارداتی و مصنوعی عامل افزایش چاقی در کشورهای آسیا-اقیانوسیه است.
پنج شنبه ۰۶ تیر ۱۳۹۸ - ۸:۲۷
سرانه مصرف نوشابه در کشور ۴۲ لیتر است
سرپرست واحد آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور با اشاره به خطرات مصرف نوشابه‌های گازدار، گفت: تحقیقات نشان داد که انواع نوشیدنی‌های گازدار بیماری‌هایی مانند پوکی استخوان، چاقی، پ...
سه شنبه ۰۴ تیر ۱۳۹۸ - ۲۱:۱۹
جهان بدون ذرت مکزیکی
به تازگی رسانه‌های گروهی و فضای مجازی در ادعایی مطالبی درخصوص هشدار مصرف ذرت‌های تراریخه منتشر کرده اند، اگرچه هیچ توضیحی درباره چرایی این هشدارها نمی‌خوانیم! اما حتی بساط‌های ذرت فروشی هم از این تیتر...
سه شنبه ۰۴ تیر ۱۳۹۸ - ۹:۴۲
اصلاح الگوی غذایی با گنجاندن غلات کامل در برنامه غذایی
کارشناس ارشد علوم بهداشتی در تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، گفت: گروه نان و غلات به عنوان یکی از شش گروه اصلی مواد غذایی، بیشترین سهم را در تأمین انرژی روزانه دارد.
چهارشنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۶:۲۵
تاثیر مصرف شیر بر حفظ جوانی مغز
مطالعه جدید محققان نشان می دهد که مصرف شیر مغز را جوان نگه می دارد.
چهارشنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۸ - ۷:۵۰
نه، وزیر بهداشت به تفکیک "غذا" از سازمان غذا و دارو / علت تغییرات مدیریتی در این سازمان
وزیر بهداشت به سوالی درباره علت تغییرات مدیریتی در سازمان غذا و دارو و همچنین مباحث مطرح شده مبنی بر جدایی حوزه "غذا" از سازمان غذا و دارو پاسخ داد.
سه شنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۵
نظر وزیر بهداشت درباره وضعیت «پالم» در مواد لبنی
وزیر بهداشت درباره وضعیت استفاده از پالم در مواد لبنی، گفت: آن روز که بحث پالم در بوق و کرنا شد، موضوع یک پیام بهداشتی نبود. باید توجه کرد که یک درصد پالم در لبنیات هیچ عارضه‌ای ندارد و اگر هم داشته ب...
سه شنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۲
خواص نبات در طب سنتی و درمان بیماری ها
یکی از خواص و فایده های مهم نبات جلوگیری از جاری شدن آب دهان می باشد، بخصوص افرادی که آب دهانشان در خواب جاری می شود توصیه می شود از ترکیب های مختلف نبات، نبات زعفرانی، نبات سفید به صورت شاخه یا نبات ...
یکشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۲۳:۲۲
عطاری‌ها برای اخذ مجوز باید از معاونت غذا و دارو تاییدیه بگیرند
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک در مورد ضرورت ساماندهی عطاری‌ها و روش اجرای آن نکاتی را بیان کرد.
چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۷
تشدید نظارت بهداشتی فرآورده های خام دامی در ماه رمضان
مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی سازمان دامپزشکی کشور، از طرح تشدید کنترل و نظارت بهداشتی فراورده های خام دامی ویژه ایام ماه مبارک رمضان در کشور خبرداد.
چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۸:۱۹
امنیت غذایی کشور هدف اصلی دولت آمریکا از تحریم ها
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، سیاست هوشمندانه وزارت جهاد کشاورزی در افزایش حجم ذخایر راهبردی، کاهش وابستگی و انبارش وسیع کالاهای اساسی از عوامل موثر در خنثی کردن تحرکات آمریکایی‌ها در عرص...
یکشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۷
نیترات سیب‌زمینی‌ها در حد مجاز است؟
پژوهشگران سازمان آموزش، تحقیقات و ترویج کشاورزی با بررسی وضعیت آلودگی نیترات سیب‌زمینی مراکز اصلی تولید و نیز میدان مرکزی میوه و تره‌بار تهران، عنوان کردند که میزان نیترات سیب‌زمینی‌های تولیدی کشور در...
شنبه ۰۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۷:۴۹
خوردن تخم مرغ در وعده صبحانه برای افراد دیابتی مفید است
طبق نتایج یک مطالعه جدید، افراد دیابتی باید در وعده صبحانه تخم مرغ بخورند تا میزان قندخون شان کاهش یابد.
چهارشنبه ۲۸ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۶
افزایش ریسک مرگ مردان با رژیم غذایی سرشار از پروتئین حیوانی
نتایج یک مطالعه نشان می دهد مردان دارای رژیم غذایی سرشار از پروتئین حیوانی و گوشت نظیر سوسیس در معرض ریسک بالای مرگ قرار دارند.
چهارشنبه ۲۸ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۴
سرو پیتزا در کاغذهای ۳ بار بازیافت‌شده!
پک‌ها و بسته‌بندی‌های پشت‌طوسی پیتزا، ساندویچ و شیرینی، کاغذهای سه بار بازیافت‌شده‌ای هستند که اغلب استاندارد مؤسسه استاندارد و وزارت بهداشت را نیز ندارند و حامل انواع آلودگی‌ها و بیماری‌ها هستند.
چهارشنبه ۲۸ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۱:۱۷
هشدار وزارت بهداشت نسبت به تبعات مصرف نمک دریا
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: تبلیغاتی که به‌طور گسترده در زمینه نمک دریا در کشور می‌شود، برخلاف سیاست‌های وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت مردم کشور است و طبعا افراد سودجویی که سعی...
دوشنبه ۲۶ فروردین ۱۳۹۸ - ۹:۱۹
تاثیر "بهار" بر مزاج انسان و توصیه‌های وزارت بهداشت برای انتخاب غذاها
از آنجاکه از دیدگاه طب سنتی هر فصل مزاج مخصوص به خود را دارد که ممکن است مزاج اصلی افراد را تحت تأثیر قرار دهد؛ مدیرکل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت به بررسی مزاج فصل بهار و ارائه راهکارهایی برای عدم تغ...
دوشنبه ۲۶ فروردین ۱۳۹۸ - ۹:۱۷
هر آنچه باید درباره انجماد مواد غذایی بدانید
عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با ذکر نکات لازم در رابطه با انجماد مواد غذایی، انواع روش‌های انجماد، مواد غذایی قابل انجماد، بهترین روش بسته‌بندی غذاهای م...
یکشنبه ۲۵ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۸
صفحه ۱ از ۳ ۲ ۳
نرخ جگر تغییر کرد
رئیس اتحادیه فروشندگان دل و جگر و قلوه با بیان اینکه آلایش دام‌های وارداتی زنده به اعضای اتحادیه داده نشد، گفت: در پی افزایش قیمت خرید؛ نرخ فروش دل، جگر و قلوه افزایش‌ یافته است.
یکشنبه ۰۲ تیر ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۳
کباب نرخ رسمی ندارد/ قیمت‌ها کاهش یافته است
به گفته رئیس اتحادیه کباب، آش و حلیم؛ قیمت محصولات خوراکی مرتبط با گوشت از جمله کباب روند کاهشی داشته است.
شنبه ۰۱ تیر ۱۳۹۸ - ۹:۱۰
برای صرف غذا همراه با موسیقی زنده باید پول اضافی خرج کرد؟
در برخی از رستوران‌ها موسیقی زنده اجرا می‌شود و بسیاری از مشتریان از این امر نیز استقبال می‌کنند اما شاید مشتریان ندانند که هزینه گوش دادن به موسیقی زنده همراه با صرف غذا بر عهده آن‌ها است.
شنبه ۰۴ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۷
جشنواره غذاهای ایتالیایی - فیلم
برگزاری جشنواره غذاهای ایتالیایی در داخل ماشین های قدیمی و استقبال از آن، به سرگرمی لذت بخشی برای اهالی شهر رم به ویژه کودکان تبدیل شده است.
یکشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۷
کافی شاپ ها، حق اخذ مالیات بر ارزش افزوده را ندارند
یک مقام مسئول گفت: براساس قانون، کافی شاپ‌ها و آبمیوه و بستنی ها، حق اخذ مبلغی تحت عنوان مالیات بر ارزش افزوده را ندارند.
یکشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۹:۵۳
قیمت غذای رستوران ها در ماه رمضان افزایش نمی یابد
یک مقام مسئول از ثبات قیمت غذای رستوران ها در ماه رمضان خبر داد و گفت: ظرف ۲۴ به تخفات رستوران ها رسیدگی می شود.
دوشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۸
تعطیلی هفتگی 4 تا 5 رستوران در شیراز / حذف چلو ماهیچه و گردن از منو‌ی غذا خوری‌ها
با یک حساب سرانگشتی و گردش در سطح شهر به خوبی می توان فهمید که به طور میانگین بیش از نیمی از رستوران هاى شیراز مشتریان خود را از دست داده‌اند. قیمت مواد اولیه رستوران ها بیشتر از 50 درصد گران‌تر شده و...
دوشنبه ۰۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱:۳۶
رستوران‌ها ماکیان خام را از مراکز معتبر و دارای مجوز تهیه کنند
اتحادیه رستوران‌داران تهران به دنبال نامه مرکز بهداشت شمال غرب پایتخت درخصوص آنفولانزای ماکیان، از رستوران‌داران خواست تا ماکیان خام را از مراکز معتبر و دارای مجوز تهیه کنند.
یکشنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۲
کلاه مالیات بر ارزش افزوده سرتان نرود!
طبق قانون برخی از صنوف عرضه‌کننده مواد غذایی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف هستند که از آنها می‌توان به واحدهای صنفی عرضه‌کننده جگر، دل، قلوه، کله پاچه، کبابی، آش، حلیم، اغذیه‌فروشان خرد، واحدها...
دوشنبه ۰۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۹:۵۵
افزایش قیمتی برای بستنی در سال جدید نداریم/ نظارت مستمر بر کافی شاپ‌ها
خوش نیت نیک خویی با بیان اینکه نظارت مستمر در کافی شاپ ها وجود دارد، گفت: در سال جدید افزایش قیمتی برای بستنی نداریم.
جمعه ۳۰ فروردین ۱۳۹۸ - ۹:۵۴
ممنوعیت نام‌گذاری گمراه‌کننده مواد غذایی گیاهی در اروپا
کمیسیون کشاورزی پارلمان اروپا لایحه‌ای را تصویب کرد که بر اساس آن نام‌گذاری محصولات غذایی گیاهی به‌گونه‌ای که تصور وجود گوشت یا لبنیات را در ذهن مصرف‌کننده ایجاد کند، ممنوع شده است.
شنبه ۲۴ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۱
هشدار؛ خوراکی‌ هایی که مغز را می‌ خورند!
مطالعات متعدد نشان داده‌اند که یک رژیم غذایی سرشار از چربی‌های ترانس به تضعیف حافظه، زوال شناختی، و خطر بیشتر ابتلا به بیماری آلزایمر منجر می‌شود.
دوشنبه ۱۰ تیر ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۹
فائو: تغییر الگوی تغذیه عامل افزایش چاقی در آسیا-اقیانوسیه است
فائو اعلام کرد: تغییر الگوی تغذیه از غذاهای سنتی به غذاهای وارداتی و مصنوعی عامل افزایش چاقی در کشورهای آسیا-اقیانوسیه است.
پنج شنبه ۰۶ تیر ۱۳۹۸ - ۸:۲۷