اخبار ویژه مجله خبری تغذیه و سلامت فودنا
روغن جامد مصرف نکنید/عوارض استفاده از نمک دریا
یک کارشناس تغذیه، گفت: مصرف روغن‌های جامد به دلیل بالا بودن میزان ترانس و اشباع بودن اصلاً توصیه نمی‌شود.
نحوه نگهداری ایمن غذاها در یخچال
نگهداری موادغذایی در یخچال می تواند به حفظ سلامت خوراکی ها در مقابل میکروب ها و پیشگیری از بیماری های ناشی از موادغذایی کمک کند.
مصرف نوشابه پس از ورزش به کلیه‌ها آسیب می‌زند
بررسی‌ها نشان می‌دهد مصرف نوشابه پس از ورزش کردن به کلیه‌ها آسیب می‌زند.
ارتباط مصرف نمک اضافی و افزایش ریسک ابتلا به زوال عقل
به گفته محققان، مصرف بیش از اندازه نمک علاوه به قلب، به مغز هم آسیب رسانده و خطر ابتلا به دمانس (زوال عقل) را افزایش می دهد.
خطرات ماده غذایی دوست داشتنی/با «نمک» ها مراقب باشند
نمک به عنوان مهم ترین چاشنی غذایی، علاوه بر استفاده در پخت و پز، پای ثابت سفره ایرانی هاست. در حالی که مصرف زیاد این ماده غذایی، تهدید جدی برای سلامت انسان است.
ارتباط مصرف نوشابه رژیمی با ریسک نابینایی دیابتی
طبق نتایج یک مطالعه جدید، نوشیدن نوشابه های رژیمی ریسک ابتلا به نوع شدید بیماری چشمی دیابتی را که می تواند منجر به نابینایی شود افزایش می دهد.
رژیم غذایی پرفیبر به پیشگیری از سرطان کمک می کند
نتایج یک مطالعه بزرگ تایید می کند خوردن مقادیر زیاد غلات، میوه و سبزیجات ریسک مرگ زودهنگام ناشی از سرطان یا بیماری قلبی را کاهش می دهد.
تاثیر مکمل های ویتامین D در کاهش حملات مرگبار بیماران ریوی
مطالعه جدید نشان می دهد مصرف مکمل ویتامین D می تواند حملات مرگبار ریوی را در بیماران مبتلا به «بیماری مزمن انسداد ریوی» کاهش دهد.
تاثیر مدت شیردهی بر راست دست یا چپ دست شدن کودک
نتایج یک تحقیق جدید نشان می دهد طول مدتی که کودکی از شیر مادر تغذیه می شود می تواند تعیین کننده دست راست یا دست چپ بودن کودک باشد.
دو برند متخلف غذایی شناسایی شدند
معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، نسبت به کشف و برخورد با دو برند متخلف غذایی اقدام کرد.
افزودنی های خوراکی موجب کم تحرکی می شوند
طبق نتایج یک مطالعه جدید، میزان بالا فسفات غیرآلی که به شکل وسیعی در برخی نوشابه ها، گوشت های بسته بندی شده و سایر محصولات فراوری شده استفاده می شود، می تواند علت بی تحرکی باشد.
گوشت قرمز و نان سفید افزایش دهنده ریسک ابتلا به سرطان روده
یک مطالعه جدید نشان می دهد که خوردن گوشت قرمز، نان سفید و نوشیدنی های حاوی قند ممکن است باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ شود.
تاثیر مصرف ماهی بر افزایش هوش کودکان
یافته های جدید نشان می دهد مصرف هفته ای یکبار ماهی منجر به خواب بهتر و افزایش IQ کودکان می شود.
کاهش خطر تصلب شریان با مصرف دوز بالای ویتامین D
به گفته محققان، مصرف دوز بالا ویتامین D احتمالا ریسک سفتی عروق و تصلب شریان را که فاکتور پرخطر اصلی بیماری های قلبی-عروقی و مرگ است را در افراد چاق مواجه با کمبود این ویتامین کاهش می دهد.
بررسی وضعیت تغذیه ایرانی ها/تعیین سرانه دریافت موادغذایی
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، به تشریح جزئیات اجرای طرح بررسی الگوی مصرف مواد غذایی و وضعیت تغذیه خانوارهای ایرانی، پرداخت.
ایرانی ها روزانه ۳ گرم نمک با نان می خورند/وضعیت چاقی در کشور
رئیس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که مردم به طور متوسط روزانه حدود ۳۱۰ تا ۳۲۰ گرم نان می‌خورند، گفت: روزانه ۳ گرم نمک از طریق نان دریافت می‌شود.
دوشنبه‌های بدون گوشت و ماهی در فرانسه
۵۰۰ نفر از شخصیت‌های برجسته فرانسه خواستار برگزاری کمپین "دوشنبه‌های سبزِ" بدون گوشت و ماهی در راستای تغییر عادات غذایی مردم این کشور شدند.
نوشیدنی‌ها با ویتامین D۳ غنی‌سازی می‌شوند
مدیرکل فراورده‌های غذایی و نوشیدنی سازمان غذا و دارو از غنی سازی نوشیدنی‌های تولیدی با ویتامین D۳ در یزد خبر داد.
لزوم نظارت بیشتر بر تولید مواد غذایی برای کاهش بیماری‌ها
یکی از مراجع تقلید شیعیان گفت: برای جلوگیری از بیماری‌هایی مانند سرطان، مواد اولیه که برای تولید غذا بکار می‌برند باید مورد بررسی و نظارت قرار گیرند.
کاهش چربی دور کمر با روشی ساده/ خوراکی خوشمزه که قاتل جانتان می‌شود / آلوئه‌ورا با دندان‌هایتان چه می‌کند؟
اگر فرد نسبت به باقلا حساسیت داشته باشد، سریعا دچار کم خونی می‌شود و اگر مورد درمان قرار نگیرد، احتمال مرگ او وجود دارد.
آخرین جزئیات از مصرف ذرت دامی در کارخانه‌های مواد غذایی/ نتیجه بازرسی‌ها از تولیدکننده‌های اسنک پُف‌دار به کجا رسید؟
مدیرکل فرآورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو درباره نتیجه بازرسی ها و آخرین جزئیات موضوع تولید اسنک پف دار با ذرت دامی توضیح داد.
دوشنبه ۰۱ بهمن ۱۳۹۷ - ۸:۴۵
شیر مادر جایگزین ندارد/ شیرخشک های قاچاق در سوپرمارکت ها
رئیس انجمن علمی تغذیه با شیر مادر ایران، گفت: شیر مادر بهترین تغذیه برای کودک است و جایگزین ندارد.
چهارشنبه ۲۶ دی ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۲
احتمال بیماری‌زایی "اسنک پف کرده" تولیدی با خوراک دام
یک کارشناس صنایع غذایی علت استفاده از خوراک دام در تولید اسنک پفک کرده را کسب سود بیشتر از سوی تولیدکنندگان عنوان کرد.
شنبه ۱۵ دی ۱۳۹۷ - ۸:۳۵
شیر بسته بندی با عنوان «صفر درصد چربی» نداریم
مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، عرضه شیر بسته بندی با استفاده از عنوان «صفر درصد چربی» را نادرست دانست.
سه شنبه ۱۱ دی ۱۳۹۷ - ۱۹:۰۴
تولید نانوسوپرجاذبی ارزان برای صنایع بهداشتی از ضایعات گندم
محققان دانشگاه شهید بهشتی از ضایعات گندم نانوسوپرجاذبی سنتز کردند که ضمن سازگاری بیشتر با محیط‌زیست قابلیت جذب آب بالا همانند سوپرجاذب‌های موجود در بازار را دارد و از آن می‌توان در صنایع بهداشتی استفا...
دوشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۰
میزان مصرف مناسب روزانه سبزی چقدر است؟
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان گفت: سبزی‌ها دارای انواع ویتامین‌های A، B، C، مواد معدنی و فیبر هستند که باید به میزان 3 تا 5 واحد در طول روز مصرف شود.
چهارشنبه ۰۵ دی ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۶
حذف بوی آشپزخانه آستان قدس با فناوری‌ محققان کشور
محققان دانشگاه شهید بهشتی با اجرای پایلوتی موفق به حذف بوهای نامطبوع از محیط شدند و بر اساس قراردادی که با آستان قدس رضوی منعقد شده است، قرار است بوی آشپزخانه این نهاد با فرآیندهای پلاسمایی حذف شود؛ ض...
یکشنبه ۰۲ دی ۱۳۹۷ - ۹:۰۷
نشانگر تغذیه‌ای، راهنمای سریع انتخاب بیماران دیابتی
غفاری گفت: طرح درج نشانگر رنگی بر روی لیبل مواد غذایی برای سهولت انتخاب مواد غذایی مناسب جهت هر مصرف کننده در کل کشور در حال اجرا است.
سه شنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۶
رژیم‌ غذایی ناسالم عامل یک پنجمِ مرگ‌ومیرهای جهانی
نتایج یک تحقیق جدید نشان می‌دهد رژیم‌ غذایی ناسالم از عوامل اصلی بیماری در جهان به حساب می‌آید و یک پنجم از موارد مرگ و میرها از آن ناشی می‌شود.
سه شنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۴
چای سبز برای افراد دیابتی مفید است
مطالعه جدید نشان می دهد ترکیب موجود در چای سبز می تواند با اثرات منفی ناشی از رژیم غذایی غربی نظیر اضافه وزن، دیابت نوع۲، و عملکرد ضعیف مغز مقابله کند.
سه شنبه ۰۶ آذر ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۲
پایش فلزات سنگین گندم/غنی سازی آرد نانوایی ها با ویتامین D
مدیرکل غذا و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، گفت: طرح پایلوت غنی سازی آرد نانوایی ها با ویتامین D، بزودی اجرا می شود.
سه شنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۹
قهوه دوای هر دردی است
قهوه "Pheo" یک شرکت فروشنده قهوه با تم پزشکی است که کنار تحسین و اهمیت دادن به بزرگ ترین اکتشافات پزشکی به تامین بودجه مورد نیاز بخش سلامت در کشور های در حال توسعه نیز می پردازد.
دوشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۷ - ۱۷:۴۰
سهم 30 درصدی مصرف پالم در سبد غذایی خانوار‌های ایرانی
مدیرکل غذا و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه روغن پالم درجه بندی ندارد گفت: در سازمان غذا و دارو نسبت مصرف روغن پالم را به کل روغن مصرفی بر مبنای 30 درصد، تنظیم و کنترل می کنیم.
شنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۷ - ۱۶:۴۳
مصرف روزانه 3 واحد شیر ضروری است
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: افراد برای حفظ سلامت و تامین نیازهای بدن باید روزانه 2 تا 3 واحد شیر یا لبنیات مصرف کنند که هر واحد معادل یک لیوان شیر، یک لیوان ما...
پنج شنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۷
نان‌هایی که برای سلامتی مضر است
با وجود اینکه سازمان غذا و دارو همواره اعلام می‌کند، استفاده از جوش شیرین در پخت نان ممنوع است و حتی نانوایان متخلف به دادگاه معرفی می شوند، اما آمارهای بخش خصوصی نشان می‌دهد جوش شیرین هنوز در ۴۳ درصد...
سه شنبه ۰۱ آبان ۱۳۹۷ - ۸:۳۸
سرانه مصرف لبنیات در ایران ناامید کننده است
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: سرانه مصرف مواد لبنی در کشور بسیار پایین و نگران کننده است، در حالی که مصرف لبنیات در پیشگیری از بسیاری از بیماری ها موثر است.
سه شنبه ۰۱ آبان ۱۳۹۷ - ۶:۵۵
تاکید بر مصرف میوه و سبزیجات بیشتر در دوره سالمندی
با افزایش سن لازم است که تمام مواد مغذی بدن تامین شود.
جمعه ۲۷ مهر ۱۳۹۷ - ۸:۳۵
کمبود و احتکار شیر خشک در شمال خوزستان وجود ندارد
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: با اجرای مدیریت اصولی هیچگونه احتکار و کمبودی در زمینه شیر خشک در شمال خوزستان وجود ندارد.
چهارشنبه ۲۵ مهر ۱۳۹۷ - ۱۶:۲۲
ساخت پلاستیک‌هایی که ماندگاری مواد پروتئینی را دو برابر می‌کند
اخیرا محققان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان با استفاده از فناوری نانو کیسه‌های پلاستیکی را عرضه کردند که قادرند زمان ماندگاری محصولات پروتئینی را تا دو برابر افزایش دهند.
دوشنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۷ - ۱۳:۴۶
تاثیر رژیم غذایی بر حفظ سلامت روده ها
ما با رژیم غذایی خود، علاوه بر تغذیه خودمان، میلیاردها باکتری، ویروس و قارچ های در حال زندگی در بدن مان را که میکروبیوم روده را تشکیل می دهند نیز تغذیه می کنیم.
شنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۴
صفحه ۱ از ۲ ۲ بعدی »
افزایش قیمت مواد اولیه از اصلی‌ترین دلایل کسادی رستوران‌ها و فست فود‌ها
در ماه‌های اخیر، بازار اغذیه فروشی‌ها بیش از هر زمان دیگری با کسادی دست و پنجه نرم می‌کند.
جمعه ۱۴ دی ۱۳۹۷ - ۱۶:۱۲
افزایش 20 هزار تومانی نرخ عمده فروشی هر دست کله و پاچه
رئیس اتحادیه «فروشندگان کله، پاچه، سیراب و شیردون» گفت: نرخ عمده فروشی هر دست کله و پاچه از ابتدای آبان ماه تاکنون به دلیل کاهش کشتار داخلی و افزایش قاچاق دام زنده، بیش از 20 هزار تومان افزایش یافته ا...
یکشنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۷ - ۸:۵۷
رژیم‌ غذایی ناسالم عامل یک پنجمِ مرگ‌ومیرهای جهانی
نتایج یک تحقیق جدید نشان می‌دهد رژیم‌ غذایی ناسالم از عوامل اصلی بیماری در جهان به حساب می‌آید و یک پنجم از موارد مرگ و میرها از آن ناشی می‌شود.
سه شنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۴
چای سبز برای افراد دیابتی مفید است
مطالعه جدید نشان می دهد ترکیب موجود در چای سبز می تواند با اثرات منفی ناشی از رژیم غذایی غربی نظیر اضافه وزن، دیابت نوع۲، و عملکرد ضعیف مغز مقابله کند.
سه شنبه ۰۶ آذر ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۲
تاثیر رژیم غذایی بر حفظ سلامت روده ها
ما با رژیم غذایی خود، علاوه بر تغذیه خودمان، میلیاردها باکتری، ویروس و قارچ های در حال زندگی در بدن مان را که میکروبیوم روده را تشکیل می دهند نیز تغذیه می کنیم.
شنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۴
رژیم غذایی مدیترانه ای موجب کاهش ریسک نابینایی مرتبط با سن می شود
طبق نتایج مطالعات، رژیم غذایی مدیترانه ای با مصرف روزانه بهتر و متعادل تری از انواع مواد خوراکی همراه است که به پیشگیری از نابینایی احتمالی در سنین بالا عمر کمک می کند.
جمعه ۱۳ مهر ۱۳۹۷ - ۱۹:۴۱