چهارشنبه / ۲۱ آبان ۱۳۹۹ / ۱۵:۵۷
سرویس : کشت و صنعت، باغداری ، گیاهان خوراکی و پروتئین سویا
کد خبر : ۹۸۲۴۶
گزارشگر : ۳۵۵۱
سرویس کشت و صنعت، باغداری ، گیاهان خوراکی و پروتئین سویا

خودکفایی ۵۰ درصدی تولید بذر سبزی و صیفی گلخانه‌ای تا ۵ سال

رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: تا پایان سال ۱۴۰۵ در تولید بذر سبزی و صیفی گلخانه‌ای به ۵۰ درصد خوداتکایی می‌رسیم.

« کامبیز بازرگان» با بیان اینکه بذر و نهال به عنوان هسته اولیه تولید گیاهان زراعی و باغی بسیار با اهمیت در کشور هستند، افزود: در کشور سالانه حدود دو میلیون تن بذر و حدود ۵۰ تا ۶۰ میلیون اصله نهال لازم است.
وی اظهارداشت: سلامت، تأیید و گواهی بذر و نهالی که در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد، تضمین کننده کمیت و کیفیت تولید کشاورزان در انتهای فصل کشت است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی رویکرد جدیدی را در پیش گرفته‌ و بخشی از ظرفیت‌های ایستگاه‌های دولتی را به طرح‌های مشارکتی با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در زمینه افزایش تولید بذر و نهال گواهی شده و شناسنامه‌دار اختصاص داده است؛ از جمله این موارد بزرگ‌ترین طرح کشت یکنواخت زعفران کشور در صد هکتار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی شاهرود است که با مشارکت سرمایه‌گذاری بخش خصوصی کلید خورده است.
بازرگان افزود: طرح تولید و تجاری سازی بذر ارقام تولید داخل اسفناج، نشای پیوندی صیفی‌جات و به طور ویژه خربزه، دانش فنی پیاز، خربزه خارطونی، کاهوی رقم ستاره و همچنین طرح کاشت نهال‌های مثمر و غیرمثمر شناسنامه دار و با همکاری موسسه تحقیقات باغبانی، موسسه تحقیقات خاک و آب وزارت جهاد کشاورزی و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حال انجام است.
رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ادامه داد: از حدود ۲ میلیون تن بذر مصرفی کشور حدود یک و نیم میلیون تن بذر گندم و جو است که ۱۰۰ درصد در تولید آن خودکفا هستیم، اما در مقابل در برخی محصولات دیگر بذرها وارداتی است و وابستگی داریم که مهم‌ترین آن بذر سبزی، صیفی و تولید گلخانه‌ای در فضای محصور است که ۹۸ درصد آن وارداتی است و برای تولید داخلی آن برنامه‌ای با معاونت علمی ریاست جمهوری تدوین شده است.
بازرگان گفت: مقرر شده تا انتهای سال ۱۴۰۱ خوداتکای‌مان در تولید بذر سبزی و صیفی گلخانه‌ای از ۲ درصد فعلی به ۲۰ درصد برسد و تا پایان سال ۱۴۰۵ به ۵۰ درصد خوداتکایی برسیم.
طبق گزارش وزارت جهاد کشاورزی، تولید ۲۷ میلیون تن سبزی و صیفی در سطح ۸۳۰ هزار هکتار اراضی با اولویت نیاز داخل انجام می شود به طوری که در این بخش نه تنها کشور نیازی به واردات ندارد بلکه بخشی از تولیدات به کشورهای هدف صادر می شود.

(چهارشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۹) ۱۵:۵۷

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها