یکشنبه / ۲ شهریور ۱۳۹۳ / ۰۹:۴۰
سرویس : صنایع دام، طیور، آبزیان و مکملهای غذایی
کد خبر : ۵۰۷۴۸
گزارشگر : ۱۰۰۸
سرویس صنایع دام، طیور، آبزیان و مکملهای غذایی

هدررفت سالانه 150 هزار تن گوشت مرغ

از دید دبیر انجمن تولیدکنندگان جوجه یک روزه، یکی از دلایلی که ایران نمی تواند با ترکیه در بازارهای منطقه رقابت کند غیر اقتصادی بودن تولید در ایران است.

حسن مهربانی یگانه در گفت وگو با «اقتصادنیوز» درخصوص اقتصاد تولید مرغ در ایران گفت: باتوجه به کمیت تولید ، ایران یکی از 10 کشور اصلی تولیدکننده گوشت مرغ به حساب می آید ولی مطمئنا از نظر اقتصاد تولید، جزء کشورهای عقب مانده قلمداد خواهد شد.

وی افزود: اگر ضریب تبدیل دان به یک کیلو گوشت زنده یا یک کیلو تخم مرغ در ایران فقط 0.2 بیش از متوسط معقول و پذیرفته شده باشد و در سال دو میلیون تن مرغ زنده و یک میلیون تن تخم مرغ هم در کشور تولید شود، میزان 600 هزار تن خوراک هدر می رود.

در حالی که از دید حسن مهربانی یگانه، هر کیلو گرم خوراک در محل مرغداری هزار و 500 تومان یا نیم دلار باشد، سالانه 900 میلیارد تومان یا 300 میلیون دلار هزینه عملکرد غیر اقتصادی تولید مرغ و تخم مرغ خواهد بود.

وی افزود: اگر قیمت هرکیول گوشت مرغ را حدود دو دلار برای هر کیلو در نظر بگیریم در واقع سالانه 150 هزار تن گوشت مرغ هدر می رود.

مهربانی ادامه داد: باتوجه به واردات بیش از 90 درصدی خوراک طیور و نوسانات قیمت ارز در کشور، بهبود بازدهی خوراک می تواند نقش بسیار مهمی در بهبود عملکرد اقتصادی صنعت طیور داشته باشد.

وی معتقد است:یکی از دلایلی که ایران نمی تواند با ترکیه در بازارهای منطقه رقابت کند؛ غیر اقتصادی بودن تولید در ایران است.
(یکشنبه ۲ شهریور ۱۳۹۳) ۰۹:۴۰

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها