پنج شنبه / ۹ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۱:۵۶
سرویس : صنایع دام، طیور، آبزیان و مکملهای غذایی
کد خبر : ۱۲۰۸۲۸
گزارشگر : ۳۵۵۱
ایسنا
سرویس صنایع دام، طیور، آبزیان و مکملهای غذایی

چند باور غلط در مورد عسل

اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که فکر می کنید شکرک زدن عسل(رس بستن)، رنگ، طعم و غلظت عسل کیفیت آن را مشخص می کند احتمالا درگیر باورهای اشتباه در مورد عسل هستید.

عسل طبیعی به عسلی گفته می شود که زنبور از شهد گل های مختلف تغذیه کرده و پس از فرآوری آن را در کندو ذخیره می کند. تغذیه زنبور از مواد دیگر یا ساخت عسل بدون دخالت زنبور آن را از حالت طبیعی خارج می کند.
در مورد عسل باورهای وجود دارد که بنابر گفته کارشناسان این باورها درست نیست. مثلا بسیاری از مردم تصور می‌کنند عسل طبیعی عسلی است که شکرک نزند و سفت باشد اما این تفکر اشتباه است. شکرک زدن عسل دلیل بر نامرغوبی آن نیست بلکه اتفاقا برعکس است، یعنی عسل طبیعی و خالص است.
گفتنی است هرچه رطوبت عسل بیشتر باشد زودتر شکرک می زند و اگر رطوبت آن نیز کمتر شود این پدیده دیرتر اتفاق می افتد.
همچنین بیشتر مردم فکر می‌کنند عسلی که سفت باشد و غلیظ از کیفیت بالایی برخوردار است و عسلی که شل و روان باشد عسلی بی‌کیفیت است به همین دلیل در مغازه‌ها به دنبال اینگونه از عسل‌ها هستند در حالی که این تفکر اشتباه است و شلی یا سفت بودن عسل دلیل بر مرغوب یا نامرغوب بودن آن نیست.
تیره یا روشن بودن رنگ عسل ارتباطی به کیفیت عسل ندارد و مربوط به شهد گلها است.
عسل ها بسته به شهد گل و گیاهان مختلف طعم های مختلفی دارند.
تشخیص عسل با کیفیت به سختی و تنها از طریق تست و آزمایش نمونه عسل در آزمایشگاه امکان‌پذیراست ولی روش‌هایی وجود دارد که مردم  نیز بتوانند تا حدودی عسل مرغوب را از سایر عسل‌ها تشخیص دهند و آن را خریداری کنند که در ادامه آمده است:
*لازم است که عسل از برندها یا زنبورداری های معتبر خریداری شود.
*عسل را از افراد متفرقه و بدون هیچ نام یا لیبلی خریداری نشود.
*عسل با کیفیت عطر و بوی خوبی دارد که خریدار با بازکردن درب ظرف متوجه آن می‌شود.

(پنج شنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳) ۱۱:۵۶

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها