سه شنبه / ۲۲ مهر ۱۳۹۹ / ۱۱:۳۶
سرویس : خدمات بازرگانی و حمل و نقل
کد خبر : ۹۷۴۹۸
گزارشگر : ۳۵۱۶
سرویس خدمات بازرگانی و حمل و نقل

کالا باید حداکثر ۳ ماه پس از تا‌مین ارز وارد کشور شود

کالا از زمان تا‌مین ارز حداکثر ظرف ۳ ماه باید به کشور وارد شود، در غیر این صورت از ابزارهای قانونی برای تبدیل ارز به کالا استفاده خواهیم کرد.

محمدرضا کلامی دبیر ستاد تنظیم بازار، در حاشیه جلسه ستاد تنظیم بازار اظهار کرد: از ابتدای امسال تا‌کنون به پنج قلم کالای اساسی شامل روغن خام، دانه‌های روغنی، کنجاله جو و ذرت به میزان ۳ میلیارد و ۶۸۰ میلیون دلار ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی تخصیص داده شده است و همچنین به میزان ۳ میلیارد و ۱۳۵ میلیون دلار نیز ارز مورد نیاز واردات این اقلام تا‌مین شده است.
 
دبیر ستاد تنظیم بازار افزود: تا‌مین ارز به معنای آن است که واردکننده ارز خود را دریافت و به ازای آن ریال پرداخت کرده است.
 
وی با اشاره به یکی از مصوبات مهم جلسه ستاد تنظیم بازار در مورد کاهش مهلت واردات کالا گفت: در این جلسه فرصت سه ماهه برای واردات کالا مصوب شد. بر این اساس که از زمان تا‌مین ارز واردکنندگان حداکثر ظرف سه ماه باید کالا را به کشور وارد و از گمرکات ترخیص کنند و این مصوبه مشمول ثبت سفارش‌هایی است که از امروز به بعد انجام می‌شود.
 
کلامی اظهار کرد: بنابراین واردکنندگان که از امروز ثبت سفارش واردات کالا را انجام می‌دهند، دیگر از فرصت ۶ ماهه یا یک ساله برای واردات کالا برخوردار نیستند و حداکثر مهلت آنها از زمان تا‌مین ارز سه ماه است.
 
دبیر ستاد تنظیم بازار گفت: در مورد ثبت سفارش‌هایی که در گذشته انجام شده و مهلت واردات آنها ۶ ماه بوده است مقرر شد که اگر تا‌خیر زمانی بین تا‌ریخ تا‌مین ارز و تا‌ریخ ترخیص کالا ناشی از قصور واردکننده نباشد، واردکننده یا بازرگان این موضوع را باید به ما منعکس کند تا‌ پیگیری لازم در مورد آن انجام شود و مشکلات در فرآیند انتقال و صدور سوئیفت بررسی شود.
 
وی افزود: اما اگر ارز تا‌مین و سوئیفت صادر شده باشد و واردکننده رفع تعهد ارزی انجام نداده باشد به این مفهوم است که ارز دریافتی در جای دیگر و صرف کار دیگر شده است، بنابراین از آنجا که باید منابع ارز کشور تبدیل به کالاهای موردنیاز مردم شود، امروز مصوب شد که بررسی را بانک مرکزی انجام و در صورتی که تا‌خیری در واردات کالا انجام شده باشد، فهرست را در اختیار وزارت جهاد یا وزارت بهداشت قرار دهد و بنابراین اگر تشخیص داده شود که قصور در واردات کالا از سوی واردکننده بوده است و ارز منتقل شده، اما کالا وارد نشده، از ابزارهای در اختیار برای اعمال قانون و تبدیل ارز به کالا استفاده خواهیم کرد.
(سه شنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۹) ۱۱:۳۶

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها