سه شنبه / ۶ آذر ۱۳۹۷ / ۰۹:۱۹
سرویس : کشت و صنعت، باغداری ، گیاهان خوراکی و پروتئین سویا
کد خبر : ۸۱۴۳۱
گزارشگر : ۳۵۵۱
باشگاه خبرنگاران
سرویس کشت و صنعت، باغداری ، گیاهان خوراکی و پروتئین سویا

ضرورت تعیین نرخ خرید تضمینی دانه های روغنی مطابق با تورم

یک مقام مسئول گفت: برای تحقق برنامه خوداتکایی،نرخ خرید تضمینی دانه های روغنی برای سال زراعی جدید باید مطابق با تورم افزایش یابد.

علیرضا مهاجر مجری طرح دانه های روغنی وزارت جهاد کشاورزی درباره آخرین وضعیت کشت کلزا در سال زراعی 97-98 اظهار کرد: برنامه قراردادی وزارت جهاد کشاورزی با کشاورزان برای کشت کلزا در سال زراعی جدید 250 هزار هکتار است که تا کنون 200 هزار هکتار از این میزان کشت شده است.
وی از افزایش 30 درصدی کشت کلزا نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و گفت:اگر کشت کلزا به 250 هزارهکتار مطابق برنامه برسد، انتظار می رود که 450 هزارتن کلزا در سال آینده تولید شود.
مهاجر با انتقاد از نرخ خرید تضمینی کلزا برای سال زراعی 97-98 افزود: بر اساس قانون خرید تضمینی، همه ساله نرخ محصولات مطابق با تورم بانک مرکزی قبل از شروع سال زراعی باید اعلام شود که متاسفانه در دو سال گذشته این قانون اجرا نشد چرا که در سال زراعی قبل تنها 2.5 درصد نرخ کلزا افزایش و مابقی ثابت ماند و مجددا امسال نرخ خرید تضمینی دانه های روغنی 14 درصد افزایش یافت، درحالیکه انتظار می رفت حداقل 20 تا 30 درصد افزایش یابد.
بیشتر بخوانید: آخرین وضعیت خرید تضمینی دانه‌های روغنی/۹۵ درصد بهای آفتابگردان پرداخت شد
وی تجدید نظر در نرخ خرید تضمینی دانه های روغنی را امری ضروری دانست و افزود: اگر نرخ خرید تضمینی دانه های روغنی مطابق با تورم برای سال زراعی 97-98 تغییر نکند، نمی توان انتظار داشت که افزایش تولیدی برای سال زراعی آینده اتفاق بیفتد و برنامه خوداتکایی محقق شود.
مجری طرح دانه های روغنی ادامه داد: برای سال زراعی آینده پیش بینی می شود که تولید دانه های روغنی به بالای 600 هزارتن برسد که حداقل 450 هزارتن از این میزان به کلزا و مابقی سایر دانه های روغنی اختصاص دارد.
وی با اشاره به اینکه برنامه خوداتکایی دانه های روغنی از سال زراعی 94 در کشور آغاز شده است، بیان کرد: از ابتدای شروع طرح تا کنون میزان تولید دانه های روغنی 10 درصد افزایش یافته است که طبق برنامه بعد از مدت زمان ده سال حداقل باید 70 درصد نیاز کشور در داخل تولید شود.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی در پایان تصریح کرد: امسال 14 تا 15 درصد روغن مورد نیاز از منابع داخلی تامین می شود که این امر موجب شده تا حداقل  از خروج 450 میلیون دلار ارز جلوگیری شود.

(سه شنبه ۶ آذر ۱۳۹۷) ۰۹:۱۹

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها