چهارشنبه / ۸ اسفند ۱۳۸۶ / ۰۰:۱۵
سرویس : خدمات بازرگانی و حمل و نقل
کد خبر : ۷۷۰۷
گزارشگر : ۱۰۰۸
سرویس خدمات بازرگانی و حمل و نقل
وزیر بازرگانی

طرح جامع برنج با همه ابعاد آن در سال آینده اجرا می‌شود

وزیر بازرگانی از امضای تفاهم نامه و موافقت‌نامه‌های گردشگری، تجاری، علمی و فرهنگی بین ایران و مغرب خبر داد و گفت: توافق‌نامه‌های که در پنجمین اجلاس کمیسیون مشترک دو کشور به امضا رسید زمینه لازم را برای ارتباط بخش‌های خصوصی دو طرف فراهم می‌آورد.

به گزارش خبرنگار بازرگانی ایسنا، سیدمسعود میرکاظمی ـ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در اجلاس اخیر توسعه گردشگری، روابط علمی، فرهنگی، اقتصادی، سرمایه‌گذاری مشترک، کشتیرانی و حمل و نقل هوایی، روابط بازرگانی و گمرکی مورد تاکید و تفاهم فیمابین قرار گرفت.

او عنوان کرد: بر اساس تفاهم انجام شده برگزاری نمایشگاه‌های کالایی و اعزام هیات‌های تجاری نیز در دستور کار دو کشور قرار گرفت و امضای موافقت‌نامه تعرفه‌ای ترجیحی نیز پس از ارائه لیست از سوی کشور مغرب نهایی می‌شود.

میرکاظمی همچنین درباره پیش بینی‌های وزارت بازرگانی برای روز ملی حمایت از مصرف‌کنندگان گفت: در ایام عید و با هدف حمایت از مصرف‌کنندگان بازرسی‌ها و نظارت‌های نامحسوس در بازار به سه برابر افزایش می یابد و تلاش برای ایجاد فضایی بهتر برای مصرف‌کنندگان بیشتر می‌شود، البته شرط اصلی برای احقاق حقوق مصرف‌کنندگان وجود قوانین موثر در این زمینه است.

وی تصریح کرد: حمایت از مصرف‌کننده تنها ویژه یک روز خاص نیست و این موضوع از اهمیت خاصی برخوردار است. چرا که حمایت از مصرف‌کننده موجب ایجاد فضایی رقابتی برای عرضه کالا و خدمات خواهد بود.

میرکاظمی خاطر نشان کرد: برای حمایت موثر از حقوق مصرف‌کنندگان باید نظام‌های کنترلی، قوانین و مقررات و تشکل‌های غیر دولتی به وجود آیند.

وزیر بازرگانی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره چگونگی اجرای طرح جامع برنج و دلایل خروج دولت از حوزه برنج یارانه‌ای اظهار کرد: با توجه به افزایش قیمت جهانی برنج و نیز حمل و نقل همچنین نیاز کشور به واردات یک میلیون تنی برنج دولت تصمیم به خروج از تجارت برنج گرفت و براساس این تصمیم وارد کنندگان برنج در ازای واردات 150 تومان مابه التفاوت پرداخت می‌کنند که برای حمایت از شالیکاران به طور مستقیم در اختیار وزارت جهاد قرار می‌گیرد.

وی خاطر نشان کرد: یارانه بخش برنج وارداتی با اجرای طرح جامع برنج به بخش‌های دیگر منتقل می‌شود که این به معنای خارج شدن دولت از بازار نیست و برحسب نیاز برای تنظیم بازار وارد خواهد شد.

میرکاظمی درباره دلایل حذف کالابرگ برنج نیز توضیح داد: بر اساس نظرسنجی‌ها و بررسی‌هایی که انجام گرفت مشخص شد که کمتر از 20 درصد شهروندان از برنج وارداتی کالابرگی استفاده‌ می‌کنند چرا که برنجی که از سوی دولت وارد می‌شد از مطلوبیت لازم برخوردار نبود و یارانه آن به برنج نامرغوب تبدیل می‌شد.

وی ادامه داد: علاوه بر نامرغوب بودن برنج وارداتی سیاست توسعه کشت برنج مبتنی بر کشت برنج پر محصول نیز با ادامه روند فعلی محقق نمی‌شد، بنابراین به این نتیجه رسیدیم که نهایتا طرح جامع برنج به اجرا درآید.

به اعتقاد او قطعا اجرای طرح جامع برنج بر سطح قیمت‌ها تاثیر خواهد گذاشت و چون هنوز به طور کامل اجرایی نشده است، توزیع کالابرگ برنج تا پایان شهریور سال بعد ادامه می‌یابد.

وزیر بازرگانی خبر داد که طرح جامع برنج با همه ابعاد آن در سال آینده اجرا می‌شود و دولت با اجرای آن تنها ذخیره استراتژیک برای شرایط خاص را حفظ می‌کند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا تعرفه برنج فصلی تنظیم خواهد شد، عنوان کرد: تغییرات تعرفه‌ای واردات برنج به نوسانات قیمت جهانی برنج بستگی دارد و قطعا اگر قیمت جهانی آن کاهش یابد ما به التفاوت در نظر گرفته شده برای واردات نیز تغییر می‌یابد.

میرکاظمی در پاسخ به این سوال که علت اصلی حذف جوایز صادرات برخی محصولات که به شکل فله‌ای صادر می‌شوند چیست؟ عنوان کرد: جوایز برخی کالاها به دلیل دولتی بودن و یا یارانه‌ای بودن تعلق نمی‌گیرد چرا که جوایز صادراتی تنها برای شرکت‌های بخش خصوصی در نظر گرفته شده است البته حذف جوایز صادرات فله‌ای طبق خواسته اتحادیه‌ها بوده است.

وی افزود: اتحادیه‌های صادراتی از دولت درخواست کردند که جوایز صادراتی برای بسته بندی در نظر گرفته شود.

(چهارشنبه ۸ اسفند ۱۳۸۶) ۰۰:۱۵

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها