پنج شنبه / ۱۴ دی ۱۳۹۶ / ۰۸:۰۸
سرویس : صنایع دام، طیور، آبزیان و مکملهای غذایی
کد خبر : ۷۵۱۳۲
گزارشگر : ۱۰۴۳
سرویس صنایع دام، طیور، آبزیان و مکملهای غذایی

امسال آنفلوانزا 14میلیون قطعه مرغ تخمگذار و بومی را از بین برد

رییس سازمان دامپزشکی کشور گفت: امسال در 15 استان درگیر با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، 14 میلیون قطعه مرغ تخمگذار و بومی معدوم شد و آمارهای دیگر در این زمینه صحیح نیست.

علیرضا رفیعی پور افزود: آنفلوانزای فوق حاد پرندگان بومی کشور ما نیست اما برخی کانون های پرورشی ما را درگیر کرده است. کشورهای پیشرفته اروپایی، آسیای شرقی، چین، ژاپن و کره جنوبی نیز با این بیماری درگیرند.
وی گفت: از شهریورماه پارسال بیماری در ایران شدت گرفت و شیوع کنونی این بیماری ادامه بیماری آنفلوانزای مرغی پارسال است.
به گفته وی، در تیر و مردادماه نیز سه مورد گزارش بیماری آنفلوانزای مرغی داشته ایم که این بیماری در فصل سرما شدت می گیرد.
** هشدار درباره بروز سویه جدید آنفلوانزای مشترک بین انسان و طیور
رییس سازمان دامپزشکی کشور درباره بروز سویه جدید آنفلوانزای مرغی مشترک بین انسان و طیور ابراز نگرانی کرد و افزود: در صورت تلاقی سویه های مختلف احتمال جهش ژنی این بیماری در حوزه انسانی نیز وجود دارد که می تواند خطر ساز باشد و این موضوع را هنوز رد نمی کنیم.
«در گذشته نیز سویه H1N1 که آنفلوانزای فوق حاد پرندگان مشترک بین انسان و طیور است وجود داشت اما ویروس آنفلوانزای مرغی فعلی H1N5 و H1N8 است».
وی استان های پرخطر را مازندران، تهران، ملارد، قم و آذربایجان اعلام کرد که اکنون نیز جزو استان های پرخطر به شمار می روند.
رفیعی پور هشدار داد در صورت همه گیری این بیماری تا 20هزار میلیارد ریال خسارت وارد می شود.
** برای مصرف مرغ و تخم مرغ نگرانی نباشید
رفیعی پور گفت: سویه های فعلی آنفلوانزای مرغی خطری برای انسان ندارند؛ زیرا زمان معدم سازی هر واحد مرغی هیچ محموله و ابزاری از جمله شانه تخم مرغ و خوراک از واحدها خارج نمی شود که مردم نگران شیوع آن و واگیری آن به انسان باشند.
وی ادامه داد: مردم با پخت کامل مرغ و تخم مرغ می توانند بدون هیچ نگرانی این محصولات را مصرف کنند.
** پرداخت نقدی20 میلیارد ریال اعتبار دولتی در حوزه مبارزه با بیماری ها در سه شنبه
رییس سازمان دامپزشکی کشور گفت: امسال دولت بخشی از مصوبه یک هزار میلیارد ریالی حوزه مبارزه با بیماری های مربوط به پارسال را تخصیص داد و 300 میلیارد ریال از محل اسناد خزانه ملی در ابتدای سال اختصاص یافت.
به گفته وی، دیروز 200 میلیارد ریال دیگر به شکل نقدی پرداخت شد. در مجموع 500 میلیارد ریال تامین شده است که 35 درصد آن به شکل غرامت به مرغداران پرداخت می شود.
با شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در واحدهای مرغ تخمگذار صنعتی و بومی و معدوم سازی طیور بیمار، قیمت تخم مرغ در بازار مصرف افزایش یافت.
ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان با سویه H1N1 که بین انسان و پرندگان مشترک است، در آغاز ماه ژوییه سال 2005 میلادی و بر اساس گزارش های رسمی از جانب دولت ها به سازمان بهداشت جهانی دام (او.آی.یی) مبنی بر همه گیری ویروس H5N1 در نواحی مرز برخی کشورها اعلام شد. در پایان همان ماه روسیه و قزاقستان نیز گسترش آنفلوآنزای پرندگان را در کشورهای خود گزارش کردند و گفتند که عامل بیماری، ویروس H5N1 است.
از زمان نخستین گزارش های شیوع این ویروس در میان پرندگان در روسیه که دامنه شیوع آن فقط به صورت محدود در سیبری بود، این ویروس به سمت غرب گسترش یافت.
در سال های 2014 -2015 صنعت طیور آمریکا بابت بیماری آنفلوانزا 2 میلیارد و 300 میلیون دلار خسارت دید.
با وجود آنکه شیوع آنفلوانزای پرندگان به شدت شیوع آنفلوانزای انسانی در بین انسان ها نیست و بسیار سخت از پرنده به انسان منتقل می شود اما در صورت انتقال، درصد تلفات و کشندگی آن بالاست و به همین دلیل، مجامع بین المللی بر کنترل این بیماری بسیار تاکید دارند.
در همین ارتباط، برای کنترل این ویروس خطرناک توافق هایی میان سه سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، سازمان جهانی بهداشت (دبلیو.اچ.او) و سازمان بهداشت جهانی دام (او.آی.یی) صورت گرفته است. /ایرنا

(پنج شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۶) ۰۸:۰۸

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها