پنج شنبه / ۱۱ آبان ۱۳۹۶ / ۱۲:۰۴
سرویس : کشت و صنعت، باغداری ، گیاهان خوراکی و پروتئین سویا
کد خبر : ۷۴۱۴۶
گزارشگر : ۱۰۰۸
سرویس کشت و صنعت، باغداری ، گیاهان خوراکی و پروتئین سویا
رئیس انجمن صنفی پرورش‌دهندگان قارچ ایران:

میانگین قیمت تمام شده تولید هر کیلوگرم قارچ به ۶۴۰۰ تومان رسید

رئیس انجمن صنفی پرورش‌دهندگان قارچ ایران با بیان اینکه متوسط هزینه تولید قارچ در ایران ۶۴۰۰ تومان است گفت: واحدهایی که هزینه تولیدی بیشتر حدود ۷ هزار تومان داشته باشند به تدریج از چرخه تولید حذف می‌شوند و و باید اقدامات اصلاحی زیرساختی را انجام دهند.

علی صدیق‌پناه اظهار کرد: برای هزار و 110 واحد تولیدکننده قارچ در کشور پروانه صادر شده است و هر ساله 138 هزار تن قارچ در کشورمان تولید می‌شود.
وی افزود: اگر راندمان مناسب تولید در بخش قارچ رعایت شود و هر واحد تولیدی بتواند طی یک سال 6 مرتبه برداشت انجام دهد به سودآوری مناسب خواهد رسید و در میان تولیدکنندگان دوام می‌آورد.
رئیس انجمن صنفی قارچ ایران ادامه داد: متوسط هزینه تولید قارچ در کشورمان 1400 تومان است و در صورتی که تولیدکنندگان مبلغی در این حدود یا کمتر داشته باشند محصول خود را با قیمت تمام شده رقابتی به بازار عرضه می‌کنند اما در صورتی که با کاهش دفعات برداشت یا حجم زیر کشت روبرو شوند به تدریج از چرخه تولید حذف خواهند شد.
وی تصریح کرد: برخی تولیدکنندگان ما برای زیرساخت‌های اولیه منابع مالی کمی هزینه می‌کنند و به امور گرمایشی و سرمایشی خود توجه لازم ندارند که این امر باعث هدر رفت سرمایه خود و سرمایه ملی کشور می‌شود.
صدیق‌پناه گفت: امیدواریم که در برنامه ششم بتوانیم سرانه مصرف تولید قارچ در کشورمان از 1.3 کیلوگرم موجود به 2.5 کیلوگرم برسانیم.
ریاحی قائم مقام مدیریت کشت و صنعت ملارد نیزاظهار داشت: تولید قارچ امری بسیار تخصصی است و یک فعالیت بیوتکنولوژی است به طوریکه هم‌اینک برای تامین رطوبت سالن‌های پرورش قارچ از مشاوران هلندی در ایران استفاده می‌شود.
وی افزود: با وجود اینکه تولید قارچ در کشورمان با سطح کیفی مناسبی تولید می‌شود اما در برخی از ماههای سال برای فروش محصول خود با مشکل مواجه‌ایم به طوریکه علیرغم هزینه تمام شده 6800 تومانی برای تولید هر کیلوگرم از این محصول به رقم‌هایی بین 3 تا 5 هزار تومان نیز به فروش می‌رسد.
بنابراین گزارش، میانگین مصرف قارچ در کشورهای اروپایی بیش از 4 کیلوگرم است و متوسط مصرف این محصول در دنیا سالانه حدود 2.5 کیلوگرم است. قارچ منبع غنی پروتئین و پتاسیم به حساب می‌آید که سالانه بیش از 10 میلیون تن قارچ در دنیا مصرف می‌شود. /تسنیم


(پنج شنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۶) ۱۲:۰۴

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها