یکشنبه / ۲۸ آذر ۱۳۹۵ / ۱۴:۲۰
سرویس : تغذیه و سلامتی
کد خبر : ۶۹۱۱۳
گزارشگر : ۱۰۰۸
سرویس تغذیه و سلامتی

نقش «تغذیه» در کنترل «فشار خون»

نقش عوامل تغذیه‌ای در پیشگیری و همچنین کنترل و درمان این بیماری در سطوح مختلف قابل بررسی است.

به گزارش فودنا ، مریم محمودی، دکترای تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با برنامه فراسو گروه تغذیه شبکه رادیویی سلامت به سوالات شنوندگان درباره تغذیه و فشارخون پاسخ داد که در ادامه می خوانید.
فشار خون را با عنوان «قاتل خاموش» نام می‌برند، چرا؟
به گزارش فودنا ، در جوامع مختلف، از هر ۵-۳ نفر، یک فرد به فشار خون مبتلا است؛ اما حداکثر نصف این افراد تحت درمان هستند. مشاهده شده فرد سال‌ها به فشار خون مبتلا بوده است؛ اما علامتی را دال بر وجود این بیماری متوجه نشده است. از این رو، فشار خون را با عنوان «قاتل خاموش» نام می‌برند؛ چرا که بدون هیچ گونه علامتی می‌تواند آسیب‌های جدی را برای فرد به دنبال داشته باشد. فشار خون زیر ۱۲۰ روی ۸۰ یا اصطلاحا ۱۲ روی ۸ نرمال است. اگر فشار خون ۱۴-۱۲ روی ۹-۸ باشد، فرد پیش فشار خون دارد و بالاتر از ۱۴ روی ۹، فرد مبتلا به فشار خون است که درجه بندی‌های مختلف دارد.
علل بروز فشار خون چیست؟
کم تحرکی، استرس، استعمال دخانیات و مصرف زیاد نمک و اضافه وزن از علل بروز فشار خون است. نقش عوامل تغذیه‌ای در پیشگیری و همچنین کنترل و درمان این بیماری در سطوح مختلف قابل بررسی است. به بیان دیگر، عوامل تغذیه‌ای در هر حال یکسان است و به تمام افراد توصیه می‌شود از مصرف زیاد نمک پرهیز کننند؛ اما سطح محدودیتی که تجویز می‌شود، برای افراد متفاوت است. کنترل مصرف سدیم از نکات اصلی در پیشگیری از فشار خون است. هرچه میزان فرآوری مواد غذایی بیشتر باشد، میزان سدیم آن بیشتر است. معمولا چیدمان قفسه‌ها در سوپرمارکت و فروشگاه‌های زنجیره‌ای به گونه‌ای است که در ابتدا مواد غذایی فرآوری شده مانند کیک‌ها و غذاهای آماده و سبزیجات و مواد پروتئینی را در انتهای مغازه قرار می‌دهند. کیک و کلوچه اگرچه طعم شور ندارند، اما سدیم در ترکیبات آنها موجود است. بنابراین افراد باید عادت کنند حتما برچسب ارزش تغذیه‌ای مواد غذایی را به لحاظ وجود سدیم مطالعه نمایند. همانطور که ذکر شد، نمک یا همان سدیم، دلیل اصلی در ابتلا به فشار خون است. بنابراین بهتر است برای طعم دار کردن غذار از آب لیموی تازه و ادویه‌ها استفاده شود.
مقدار مجاز مصرف روزانه نمک چه میزان است؟
به منظور پیشگیری از بیماری مورد بحث، تثریبا یک قاشق چایوری در روز مجاز است که برای مبتلایان به فشار خون این مقدار نصف می‌شود. با توجه به این که در جامعه ما بیش تر تامین ید مورد نیاز از نمک است، بنابراین بسیار مهم است که نمک در زمان طبخ به غذا اضافه نشود تا ید آن با حرارت از بین نرود.
درباره مصرف دمنوش‌ها به منظور کنترل فشار خون توضیح دهید؟
دمنوش ها باید با آگاهی مصرف شوند، به خصوص در مواردی که عصاره گیاهان مصرف شود. اساس بسیاری از داروهای شیمیایی موجود در بازار از گیاهان است.

(یکشنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۵) ۱۴:۲۰

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها