چهارشنبه / ۲۳ تیر ۱۳۹۵ / ۱۰:۱۲
سرویس : چاشنی، ادویه ها و کنسرو غیرگوشتی
کد خبر : ۶۶۳۰۱
گزارشگر : ۱۰۰۶
سرویس چاشنی، ادویه ها و کنسرو غیرگوشتی

رکورد ۹۵ ساله تولید شکر شکست

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: در سال ۹۴ با تولید یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن شکر رکود ۹۵ ساله تولید این محصول شکسته شد.

عباس کشاورز امروز در همایش بزرگداشت پنجاهمین سال فعالیت شرکت توسعه کشت دانه‌های روغنی با بیان اینکه تنها راه تداوم خودکفایی در تولید گندم، توسعه کشت دانه روغنی کلزا، گفت: در غیر این صورت تولید گندم به دلیل شیوع آفات و بیماری‌‌ها مورد تهدید قرار می‌گیرد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با تأکید بر اینکه برای جلوگیری از بروز آفت و بیماری‌ها در گندم تناوب کشت آن با کلزا باید رعایت شود،؛ افزود: بیماری پاخوره  و رشد انواع علف‌های هرز مقاوم به علف‌کش‌های قوی؛ پایداری تولید گندم را در کشور تهدید می‌کند و برای مبارزه با آن باید تناوب کشت گندم با کلزا رعایت شود.

کشاورز با بیان اینکه یکی از برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی در راستای رسیدن به اهداف اقتصاد مقاومتی افزایش تولید دانه‌های روغنی است، گفت: گندم و جو بیش از توان طبیعی زمین در کشور کشت میشود که برای افزایش عملکرد تولید گندم لازم است تناوب کشت گندم با کلزا رعایت شود که در غیر این صورت نه تنها خودکفایی در تولید گندم را از دست می‌دهیم، بلکه شاهد وابستگی به واردات دانه‌های روغنی و کاهش تولید این محصول خواهیم بود.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه در دو سال گذشته سطح زیر کشت گندم کاهش یافته است، تصریح کرد: تمام تلاش وزارت جهاد کشاورزی رعایت تناوب کشت گندم با کلزا برای افزایش پایداری در تولید گندم است.

کشاورز بیان داشت: بنابراین با استفاده از دانش و فناوری‌های جدید و روز دنیا و استفاده از بذور اصلاح شده و راهکارهای مدیریتی علیرغم کاهش سطح زیر کشت گندم تولید این محصول افزایش یافته است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با تأکید بر اینکه امسال نیازی به واردات گندم نیست، بیان داشت: وزارت جهاد کشاورزی تلاش دارد، تا برای تأمین بذر و دیگر نهاده‌ها از همکاری بخش خصوصی بهره‌بگیرد و در این راستا بدون بدون مشورت انجمن‌ها و تشکل‌ها هیچ گونه تصمیم‌ و برنامه‌ریزی انجام نمی‌شود.

وی با اشاره به افزایش تولید چغندر قند در کشور که منجر به افزایش تولید شکر شده است، گفت: این مهم نتیجه همکاری بخش خصوصی با دولت است و در نتیجه آن رکود تولید شکر علیرغم کاهش سطح زیر کشت با تولید یک میلیون و 500 هزار تن در 95 سال گذشته شکسته شد.

وی افزود: انجمن صنفی قند و شکر در زمینه تولید و فرآوری و خرید چغندر و نیشکر از کشاورزان همراهی و همکاری خالصانه‌ای داشته است و در آینده هم تمام اختیارات مدیریت تولید و بازار این محصول به آنها واگذار می‌شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با تأکید بر اینکه صنعت باید متولی کالا و محصول کشاورزی باشد، تصریح کرد: افزایش تولید محصولات صنعتی کشاورزی بدون همکاری بخش صنعتی کشاورز میسر نیست.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی از تدوین و اجرای برنامه راهبردی مدیریت تولید هشت محصول اساسی کشاورزی در کشور خبرداد و افزود: 94 درصد واردات بخش کشاورزی به این 8 محصول اختصاص دارد.

کشاورز تصریح کرد: طرح‌های مدیریت تولید برای محصولات برنج، جو، گندم، دانه‌های روغنی، ذرت چغندر قند اجرا می‌شود.

وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی برای مدیریت 4 محصول اساسی کشاورزی از جمله گندم، کلزا، جو و برنج مسئول مستقل منصوب کرده و هیچ تریدی در عملیاتی کردن طرح‌های خوداتکایی این محصولات ندارد./ فارس
(چهارشنبه ۲۳ تیر ۱۳۹۵) ۱۰:۱۲

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها