یکشنبه / ۱۳ تیر ۱۳۹۵ / ۱۳:۰۸
سرویس : صنعت برنج و ماکارونی
کد خبر : ۶۶۱۵۲
گزارشگر : ۱۰۰۸
سرویس صنعت برنج و ماکارونی

طلایی شدن زودهنگام خوشه های شالی در مازندران/ورود برنج نو به بازار تا 10روز آینده

شالیزارهای مازندران با پشت سرگذاشتن نخستین دهه از ماه تیر به خاطر تابش مناسب آفتا از بالا و جاری بودن آب پای ساقه ها، در وضعیت مناسب پر کردن دانه ها و طلایی شدن خوشه ها قرار گرفته است.

هم اکنون به گفته کارشناسان جهاد کشاورزی مازندران ، محصول نیمی از شالیزارهای استان در آستانه طلایی شدن دانه و برداشت قرار گرفته است .
امسال بنا به آمارهای رسمی 220 هزار هکتار از زمین های مازندران زیر کشت برنج رفت.
وضعیت مناسب جوی به لحاظ آفتابی بودن و وجود آب های سطحی ناشی از بارندگی ، سبب شده است تا امسال شالیزارهای مازندران زودتر از سال های دیگر به مرحله رسیدن محصول و برداشت قرار گیرند.
بر اساس آمار هواشناسی ،کشاورزان مازندران بهار امسال را با افزایش 200 درصدی بارندگی نسبت به بهار سال قبل پشت سر گذاشتند و روزهای آفتابی با دمای مناسب در بهار امسال نیز به مراتب بیشتر از سال گذشته بود.
** دمای 25 تا 35 درجه ، مناسب برای رشد شالی
معاون موسسه تحقیقات برنج کشور در این باره به خبرنگار ایرنا گفت : گیاه برنج با آب در پای ریشه و تابش آفتاب از بالا در شرایط مناسبی رشد و نمو پیدا می کند.
عبدالرحمان عرفانی وضعیت بارندگی و آب های سطحی رودخانه ها برای آبیاری مین های کشاورزی مازندران را در بهار امسال مطلوب ارزیابی کرد و افزود : دمای 25 تا 35درجه بهترین دما برای شالی است.
وی بر لزوم آبیاری تناوبی گیاه برنج تاکید کرد و در عین حال اظهار داشت : مهم ترین زمان آبیاری شالیزار ها زمان خوشه دهی و پر شدن دانه شالی است که باید زمین غرقاب باشد.
او توضیح داد : بررسی ها نشان می دهد کشاورزانی که مدیریت آب را به درستی در اختیار می گیرند ، با اجرای آبیاری تناوبی می توانند مقدار محصول را 15تا 20 درصد افزایش دهند.
معاون موسسه تحقیقات برنج کشور شب های خنک و روزهای گرم را مناسب ترین شرایط آب و هوایی برای خوشه بستن شالی دانست و بیان داشت : در این شرایط آب و هوایی کیفیت محصول نیز بالا می رود.
** ورود برنج نو به بازار مازندران تا 10 روز آینده
در همین حال معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران هم از ورود برنج جدید استان به بازار تا 10 روز آینده خبر داد.
عزیزالله شهیدی فر به خبرنگار ایرنا گفت : مراسم رسمی برداشت نخستین خوشه های شالی از نوع طارم محلی هفته آینده برگزار می شود.
وی با مطلوب توصیف کردن وضعیت دانسته بستن و خوشه دهی شالی ، افزود : امسال نه تنها نشای شالی حدود 20 روز زودتر از سال قبل در مازندران انجام شد ، بلکه کشاورزان شاهد آب و هوای آفتابی توام با بارندگی های بموقع و مناسب هم بودند.
او با اشاره به اینکه امسال حدود 220 هزار هکتار از زمین های مازندران نشا کاری برنج شده است، ادامه داد : در حال حاضر محصول 110 هزار هکتار از شالیزارهای حوزه آبریز ' هراز ' واقع در مناطق مرکزی مازندران در مرحله پایانی خوشه بستن و درو قرار گرفته است.
شهیدی فر پیش بینی کرده است که امسال حدود 15درصد بیشتر از سال قبل شالی در مازندران تولید شود.
دوره کاشت ، داشت و برداشت شالی در مازندران از زمان نشاء بسته به شرایط جوی 75 تا 90 روز است و شالیزارها نیز پس از مرحله نشاء تا به بار نشستن محصول به بیشترین میزان آب نیاز دارند.
مازندران با تولید سالانه 950 هزار تن برنج سفید ،44درصد برنج مورد نیاز کشور را تامین می کند./ ایرنا
(یکشنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۵) ۱۳:۰۸

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها