دوشنبه / ۱۰ خرداد ۱۳۹۵ / ۱۳:۴۰
سرویس : غذای کودک، تنقلات و مکمل ها
کد خبر : ۶۵۵۸۱
گزارشگر : ۱۰۰۸
سرویس غذای کودک، تنقلات و مکمل ها

پفک آسیب رسان به سلامت است/مصرف 25 برابری پفک ایران نسبت به کشورهای اروپایی اغراق است/ زیر دو ساله ها اصلا نخورند

مدیر کل نظارت بر فراورده های غذایی و آرایشی سازمان غذا و دارو هشدار داد: پفک آسیب رسان به سلامت است، همچنین مصرف این محصول که گفته می شود 25 برابر نسبت به کشورهای اروپایی است اغراق است.

 دکتر بهروز جنت، اظهار کرد: فرآورده پف کرده بلغور ذرت، نوعی اسنک است که در واحدهای صنعتی به وسیله دستگاهی بنام اکسترودر بر پایه بلغور ذرت تهیه می شود، همچنین این محصولات که در کشور ما با نام عمومی پفک شناخته می شود؛ عمدتاً حاوی بلغور ذرت، روغن، پودر پنیر یا آب پنیر، نمک، رنگ های طبیعی یا رنگ های مصنوعی است.
وی افزود: البته با توجه به درخواست تولید کنندگان با مجوز از وزارت بهداشت (سازمان غذا و دارو) سایر مواد اولیه ای که در ضوابط و مقررات مربوطه مجاز باشد، امکان استفاده دارد .
این مقام مسوول در ادامه گفت: این فراورده ها با دارا بودن 15 الی 20 درصد چربی، 5-6 درصد پروتئین و 5/1 درصد نمک و مقدار قابل توجهی کربوهیدرات و نشاسته  جزء کالاهای آسیب رسان به سلامت به حساب می آید.
دکتر جنت تصریح کرد: تعریف ما هم از کالاهای آسیب رسان تعریفی مشخص و تغذیه ای بوده و مربوط به سلامت و ایمنی خود محصول یا فرآورده غذایی نیست، یعنی اگر پفک و اسنک ها  را جز فراورده  های آسیب رسان بحساب می آوریم  به این معنا نیست که فرد  با مصرف یک  یا چند باره آنها، حتما دچار آسیب خواهد شد بلکه مقصود  از مطرح کردن  آنها تحت این نام  به منظور کاهش مصرف آنها در کشور صورت می گیرد.
مدیر کل نظارت بر فراورده های  غذایی و آرایشی سازمان غذا و دارو تاکید کرد: اگر چه جامعه ما نیازمند حرکت به سوی مصرف هرچه کمتر این فراورده هاست اما آنطور هم که در برخی آمار به اشتباه و اغراق گونه بیان می شود 25 برابر کشورهای اروپایی نیست.
این مقام مسوول عنوان کرد: مصرف غذاهای تنقلی همانند پفک دارای اثرات جبران‌ناپذیری است که بسیاری از کارشناسان علوم غذایی در این مورد اتفاق نظر دارند.
دکتر جنت خاطرنشان کرد: استفاده از روغن با ترانس بالا در تهیه پفک باعث افزایش وزن، چربی خون و در نهایت بیماری های قلبی عروقی می شود.
وی افزود: همچنین نمک زیاد موجود در پفک  که به منظور خوش طعمی پفک به مقادیر زیاد به آن افزوده می شود، علاوه بر تغییر ذائقه افراد به شور‌خواری، باعث آسیب دیدن کلیه‌ها، تجمع آب در بدن، درنتیجه تورم بافت‌ها، افزایش فشار خون، سکته‌های قلبی و مغزی می‌شود .
دکتر جنت در پایان تاکید کرد: توصیه جدی ما این است که از مصرف زیاد این فراورده آسیب رسان به سلامت در یک زمان و یا به صورت مداوم و طولانی ‌مدت جدا خودداری شود، در ضمن این محصول برای کودکان زیر 2 سال اصلا توصیه نمی شود و نمی تواند جایگزین وعده غذایی اصلی  آنان شود.
(دوشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۵) ۱۳:۴۰

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها