در این گردهمایی، ۴ مقاله توسط پژوهشگران برجسته ارائه و در تمامی زمینه های کاشت و برداشت، واردات، فرآوری و تولید، مصرف، صادرات و استانداردها بحث و تبادل نظر می شود.
بر اساس این گزارش : در این گردهمایی که با حضور ۸۰ نفر از صاحب نظران کشور و استان برگزار خواهد شد، در زمینه های بانک اطلاعات پژوهش های فرآورده های کنجدی، توسعه استانداردها، ترویج خانه به خانه برای محصولات کنجدی، سلامت بهداشت جامعه، تکنولوژیهای نوین تولید، ایجاد آزمایشگاه مرجع، همکاری صنعت، دانشگاه و اداره کل استاندارد برای انجام پایان نامه های دانشجویی و ایجاد پژوهشکده توسط بخش خصوصی برای توسعه پژوهش ها، تصمیم گیری می شود.
در این استان بیش از ۲۰۰ واحد تولیدی سنتی و چندین کارخانه صنعتی به تولید این محصول اشتغال دارند وگردش مالی قابل ملاحظه ای برای استان رقم زده می شود.