شنبه / ۹ آبان ۱۳۹۴ / ۰۹:۴۴
سرویس : بازار پخش و توزیع مواد غذایی
کد خبر : ۶۱۴۱۹
گزارشگر : ۱۰۰۸
سرویس بازار پخش و توزیع مواد غذایی

میوه‌های رنگ‌شده بازی جدیدی با سلامت مردم

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با انتقاد از توزیع میوه های رنگ شده در بازار، گفت:افزودن هر نوع رنگ به میوه ها و مرکبات سلامت مردم را تهدید خواهد کرد.

مسعود رسولی کارشناس دام و طیور ،  با اشاره به قیمت تقریباً ثابت مرغ طی سال‌های اخیر افزود: علی رغم این که طی چند سال اخیر همه مؤلفه‌های تأثیر گذار در تولید مرغ از جمله دستمزدها نرخ سوخت  و نهادهای دامی گران شده است اما با این حال قیمت مرغ ثابت مانده است.

 وی عامل اصلی این وضعیت را نبود مدیریت صجیج عنوان  کرد و گفت: به دلیل نبود مدیریت درست اکثر مرغداران تولیدات خود را باضرر و زیان به فروش می‌رسانند.
 
رسولی ادامه داد: یکی از مسائلی که تولید مرغ را با چالش مواجه کرده برخی اقدامات و سیاست‌های دولت است به عنوان نمونه زمانی که هیچ  مشکلی به لحاظ تولید و قیمت مرغ در کشور نداریم به یکباره دستگاه‌ها و ارگان‌های ذی‌ربط اقدام به واد کردن مرغ به بازار می‌کنند و این امر موجب کاهش قیمت‌ها و در ادامه تبلیغات منفی برای صنعت مرغداری کشور می‌شود.

این کارشناس دام و طیور گفت: این نوع تصمیم گیری سنجیده در مرحله نخست گریبان گیر فعالان این بخش می‌‌شود چرا که آنها به دلیل قیمت پایین ترجیح می‌دهند تولیدات خود را به دلیل هزینه‌های بالای نگهداری روانه کشتارگاه‌ها کنند و با این کار نیز خیلی زود بازار دچار کمبود عرضه شده و قیمت‌ها افزایش می‌یابد.

رسولی نبود آمار مصرف در جامعه را نشأت از فقدان مدیریت صحیح عنوان کرد و افزود: درحال حاضر در کشور یک مدیریت صحیح نداریم که بر اساسا آ بدانیم مثلاً در یک استان چه میزان مصرف داریم تا منطبق بران تولید مرغ داشته باشیم.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه تولید کننده وقتی دچار زیان می‌شود دیگر به سمت جوجه ریزی نمی‌رود افزود: یکی دیگر از عوامل کاهش قیمت مرغ مربوط به خریداری و انجماد انبوه مرغ از سوی زیر مجموعه‌های دولتی وعرضه آنها در زمان‌های به خصوصی است این موضوع برای آن دسته از مرغدارانی که تولید آنها در زمان عرضه‌های دولتی آماده شده فقط زیان به بار می‌آورد چون چاره‌ای جز عرضه مرغ‌ها را ندارد.

کارشناس دام وطیور با اشاره به این که خوراک اصلی مرغداری سویاست گفت: بخش قابل توجهی نیاز کشور به سویا از خارج تأمین می‌شود و همچنین مواد افزودنی مانند میتونین، کرئونین نیز وارداتی است که قیمت بسیار بالایی دارند و همین مسئله روی قیمت تمام شده مرغ تأثیر گذار است.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه قیمت مرغ ربطی به نرخ ارز ندارد افزود: واقعیتان است که مدیریت نادرست است که باعث ارزان شدن قیمت می‌شود و نباید به این دلیل خوشحال شد چون مرغداران متضرر می‌شوند در این صورت نیز دیگر جوجه ریزی انجام نداده و در واقع ورشکست می‌شوند.

رسولی تصریح کرد: چند ماه پس از ورشکسته شدن مرغداران بازار به دلیل عدم تناسب عرضه و تقاضا با افزایش قیمت‌ها مواجه می‌شود با این تفاسیر مردم نباید از ارزان شدن قیمت مرغ خوشحال باشند چرا که در نهایت این جامعه است که متضرر خواهد شد.
علی کائیدی درگفت وگو با خبرنگارخبرگزاری خانه ملت،با انتقاد از توزیع میوه های رنگ شده در بازار، گفت: افزودن رنگ به میوه ها و یا تزیین آن ها با واکس برای جلب مشتری بیشتر تقلب برای کسب سود از سوی سودجویان بوده که باید  دستگاه های نظارتی برخورد کنند.

میوه های رنگ شده با مواد شیمیایی مقبولیتی در نزد عامه ندارند

نماینده مردم پلدختر در مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه افزودن هر نوع رنگی به میوه ها و مرکبات سلامت مردم را تهدید خواهد کرد، تصریح کرد: متاسفانه برخی سودجویان به تازگی برای تسریع در عرضه محصولات به بازار میوه ها را در شرایطی خاص به شکل ظاهرا رسیده درآورده و به فروش می رسانند که این منطقی نیست.

وی با بیان اینکه رنگ‌آوری مصنوعی میوه‌ها با استفاده از مواد شیمیایی به طورحتم تهدیدی جدی برای سلامت افراد است،افزود: به طورحتم میوه هایی که با رنگ مصنوعی به شکل ظاهری مورد پسند درمی آیند هیچ گاه به علت نداشتن مزه مطلوب مقبولیت عامه ندارند.

این نماینده مردم درمجلس نهم، با تاکید بر اینکه وزارت جهاد کشاورزی باید بیش از پیش در راستای تامین سلامت مواد غذایی مردم حساسیت داشته باشد، گفت:با توجه به اوج گیری بسیاری از سرطان ها نباید اجازه دستکاری در تولید محصولات با هدف سودآوری صرف داده شود.


تولیدکنندگان باید به محصولات خود اجازه رشد کافی قبل از عرضه به بازار را بدهند

کائیدی با اشاره به واردات برخی میوه های آلوده و بی کیفیت به کشور،گفت:با توجه به قانونی شدن طرح انتزاع وظایف و اختیارات بخش کشاورزی از وزارت صنعت باید نظارت دقیق تری از سوی وزارت جهاد کشاورزی بر سلامت محصولات وارداتی صورت بگیرد.

وی با تاکید بر اینکه تولیدکنندگان میوه‌ها و محصولات کشاورزی باید به محصولات خود اجازه رشد کافی قبل را از عرضه به بازار بدهند،تصریح کرد: رنگ آوری در لیموشیرین،پرتقال و نارنگی در شرایط غیرطبیعی صورت می گیرد که به طورحتم تهدیدی بر سلامت جامعه است.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی یادآور شد: وزارت جهاد کشاورزی باید به صراحت اعلام کند که استفاده از هر نوع رنگ و مواد خاص برای رسیده و با کیفیت نشان دادن میوه ها ممنوع است.

رئیس اتحادیه باغداران ایران گفته :در چند سال اخیر عده‌ای سودجو قبل از فصل برداشت، پرتقال را از باغداران خریداری می‌کنند و با استفاده از دستگاه‌هایی پرتقال را رنگ‌آوری می‌کنند و رنگ پرتقال را از سبز به زرد و یا نیمه زرد و سبز تبدیل می‌کنند.
به گفته رئیس اتحادیه باغداران این گونه میوه‌ها برای سلامتی ضرر دارند.زیرا میوه پرتقال،خودش اسید دارد و بر اثر گرمادهی میزان اسید آن بالاتر رفته و علاوه بر از بین رفتن خاصیت آن، برای دستگاه گوارش بسیار خطرناک است.

گفتنی است؛رنگ‌آمیزی میوه ها و یا سبززدایی (Degreening) به دو صورت انجام می شود که شیوه رنگ آمیزی با «گاز اتیلن» در کشور ما کاربرد بیشتری دارد.میوه‌های کال چیده‌شده را می‌توان در محیط و فضای کنترل شده‌ای به شرایط مصرف رساند. این، همان کاری است که موجب سوء استفاده برخی برای فروش میوه‌های کال و با رنگ مصنوعی شده‌است. آن‌ها میوه‌های کال چیده‌شده را در معرض گاز اتیلن قرار می‌دهند. اتیلن، رنگدانه‌های کلروفیل سبزرنگ را تخریب و رنگدانه زرد رنگ را که زیر کلروفیل محصور شده است را آزاد می‌کند. به‌این ترتیب میوه سبزرنگ کال، ظاهری شبیه میوه‌های رسیده می‌گیرد تا رنگ‌و روی جذاب آن، مشتری بیشتری در بازار میوه‌های نوبرانه پیدا کند.استفاده از اتیلن بیشتر در میوه‌هایی نظیر موز، خرمالو و گوجه‌فرنگی کاربرد دارد.
در روش اول ابتدا با گاز اتیلن، رنگ میوه‌ها  را برمی‌گردانند و بعد در محلول رنگی غوطه‌ور می‌کنند تا رنگ میوه‌ها مجلسی‌تر و براق‌تر شود.در روش دوم میوه ها در آب 50 درجه سانتی گراد به مدت 20 دقیقه غوطه ور می شوند تا رنگ جذب پوست میوه و یکدست شود. بعد از آن نیز میوه‌ها سرد شده و واکس زده می‌شوند. البته این روش درکشور ما کمتر انجام می‌شود. اما می‌شود ردپای آن را در میوه‌های وارداتی دید.در این روش ممکن است مواد شیمیایی به داخل میوه نیز نفوذ کرده و موجب مسمویت و حتی ابتلا به سرطان شوند.

کارشناس دام و طیور یکی از دیگر تبعات منفی و ارزان مرغ را واردات مرغ‌های بی‌کیفیت به کشور اعلام کرد.

 

(شنبه ۹ آبان ۱۳۹۴) ۰۹:۴۴

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها