شنبه / ۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ / ۱۰:۱۶
سرویس : فراورده های روغنی
کد خبر : ۵۷۰۴۵
گزارشگر : ۱۰۰۸
سرویس فراورده های روغنی

روغن زیتون وارداتی "SPAINOO" غیراستاندارد معرفی شد

اداره کل استاندارد استان تهران نسبت به مصرف روغن زیتون وادارتی با نام تجارتی "SPAINOO" که روغن تفاله زیتون و غیرخوراکی است ، هشدار داد.

به نقل از روابط عمومی اداره کل استاندارد استان تهران ، مدیرکل استاندارد تهران ، با اشاره بر اینکه روغن تفاله زیتون با برندهای مختلف و از اسپانیا و ترکیه وارد کشور می‌شود، گفت: این روغن بر اساس استاندارد ملی مصرف خوراکی ندارد ؛ اما در جریان بازرسی کارشناسان استاندارد از مراکز عرضه مشخص شد که عده ای برای مصرف خوراکی این روغن را ارایه می‌کنند.
روغن زیتون برحسب اسیدیته به انواع فرابکر ، بکر درجه یک ، بکر معمولی ، لامپانت و پالایش شده تقسیم می‌شود .
روغن تفاله زیتون‌( POMACE ) از ارزش پایین تری برخوردار است و بنابر استاندارد ملی مصرف خوراکی ندارد. گرچه در حال حاضر و در خارج از کشور با قیمت ارزانتر نسبت به سایر انواع آن ارایه می‌شود و مصرف خوراکی دارد. از آنجاییکه شناسایی کیفی روغن به لحاظ ویژگی های ظاهری شامل رنگ و بو به سادگی امکان پذیر نیست و نیاز به مهارت و آگاهی خاص دارد ، لذا توصیه می‌شود حتما از روغن زیتون‌های دارای نشان استاندارد استفاه شود.
برای خرید روغن زیتون مرغوب ضمن توجه بر تاریخ تولید و انقضای آن و نشان استاندارد ( در صورت تولید داخلی آن ) ، باید ابتدا روغن را بویید و سپس آن را چشید.
روغن زیتون خوب باید بوی زیتون ، سبزی و یا سیب دهد که مربوط به نوع زیتون و یا زمان برداشت آن است و اگر بوی فلز از آن احساس شود ، روغن نامرغوب و فاسد است. مصرف روغن زیتون سالم به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان موجب کاهش سکته های قلبی و مغزی و نیز کلسترول می‌شود.
دمای مناسب برای نگهداری روغن زیتون 20 تا 25 درجه سانتی گراد بالای صفر است و نیازی نیست در یخچال نگهداری شود ؛ زیرا اگر خیلی سرد شود و دما به زیر 10 درجه سانتی گراد برسد ، اسیدهای چرب تک غیراشباع موجود در روغن به شکل کریستال نمایان می‌شود.
اگر روغن در معرض اکسیژن هوا قرار بگیرد ( بر اثر باز و بسته شدن زیاد در بطری ) ، رادیکال های آزاد در آن ایجاد می‌شود و نور باعث اکسیداسیون خود به خودی در آن می‌شود که روند فسادش را تسریع می‌کند.

از آنجایی که حرارت زیاد باعث تبخیر الکل‌ها و استرهای موجود در روغن زیتون که مولد طعم و بوی آن می‌شود ، بهتر است آن را در سالادها و غذاهای سرد ریخت و برای پخت با حرارت کم و متوسط بکار برد. برای استفاده از روغن زیتون در پخت‌و‌پز و سرخ کردن ، بهتر است از روغن نوع فرابکر و تصفیه شده به شرط استفاده نکردن مجدد و با حرارت کم استفاده شود.

 

تسنیم

(شنبه ۵ اردیبهشت ۱۳۹۴) ۱۰:۱۶

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها