لیلا رضازاده پیه و دنبه را از انواع چربیهای جامد دانست که میزان اسید چرب موجود در آنها بسیار بالاست و از همین رو نباید برای خوراک استفاده شود.
وی با بیان اینکه این اسید چرب بالا باعث انواع بیماریهای قلبی، افزایش تریگلیسرید و کلسترول بد خون و ... میشود، تصریح کرد: این نوعی چربیها حتی از روغن "پالم" که نوعی روغن گیاهی است نیز بدتر ومضرتر است.
به گفته این کارشناس تغذیه، روغن پالم از خرما و یا هسته خرما تهیه میشود که منشأ گیاهی دارد و فقط اسیدهای چرب اشباع در آن از سایر روغنهای مایع بیشتر است، در حالیکه پیه و دنبه منشأ جانوری دارد و جامد است.
رضازاده افزود: پیه و دنبه فقط از روغنهای جامد نباتی بهتر است، زیرا روغن جامد نباتی علاوه بر اسید چرب اشباع، ترانس هم دارد که سرطانزا است.
وی به افراد توصیه کرد: از بین انواع روغنها فقط از روغنهایی که در دمای اتاق مایع هستند، استفاده کنند.
این کارشناس تغذیه روغن زیتون، کنجد، کانولا، ذرت، آفتابگردان و سویا را به ترتیب بهترین روغنها دانست که میزان چربی و سرطانزایی آنها کمتر است.
رضازاده با بیان اینکه روغن جامد باید از سفرههای مردم حذف شود، گفت: نکتهای که در مورد همه انواع روغن باید مدنظر داشت، این است که از سرخ کردن بیش از حد آنها خصوصا تا مرحله دود کردن خودداری شود.
ایسنا