شنبه / ۱۸ بهمن ۱۳۹۳ / ۱۰:۴۰
سرویس : تغذیه و سلامتی
کد خبر : ۵۵۳۵۷
گزارشگر : ۱۰۰۸
سرویس تغذیه و سلامتی

مصرف مواد غذایی حاوی پتاسیم را افزایش دهید

کارشناس مسئول تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی زنجان گفت: مصر مواد غذایی حاوی پتاسیم را افزایش دهید، چرا که در کاهش فشارخون تاثیرگذار است که از منابع مهم آن می‌توان به پتاسیم در میوه‌ها، سبزی‌هایی مثل سیب‌زمینی، آب گوجه‌فرنگی، آلو بخارا، گلابی و موز اشاره کرد.

عصمت عباسی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه زنجان، اظهار کرد: نمک نقش مهمی در افزایش فشارخون همه افراد از جمله کودکان دارد. به همین خاطر نمک دریافتی باید حداقل 2300 میلی‌گرم سدیم (در حدود یک قاشق چای‌خوری در روز) باشد. سالمندان با بیماری فشارخون، کلیه، دیابت و دیگر بیماری‌های مزمن باید سدیم دریافتی را به کمتر از 1500 میلی‌گرم در روز کاهش دهند.

وی با اشاره به نکات قابل در خصوص مصرف نمک، افزود: اولین نکته خوب فکر کردن است، زیرا بیشتر نمک در غذاهای فرایند شده وجود دارد. غذاهایی که در بیرون مصرف می‌کنیم پر از نمک هستند مانند سوسیس، کالباس، پیتزا، سیب‌زمینی‌های سرخ شده، سس گوجه‌فرنگی، گوشت‌های نمک‌زده، کنسروها و سوپ‌های آماده که قبل از مصرف باید در مورد آنها خوب فکر کنیم.

عباسی تصریح کرد: سعی کنید غذاها بیشتر در منزل پخته شود. غذا پختن در منزل باعث کنترل نمک در هنگام پخت می‌شود و به این وسیله از غذا خوردن لذت ببرید. همچنین چون سبزی‌ها و میوه‌ها به طور طبیعی سدیم کمتری دارند، بهتر است در کنار هر وعده غذایی از سبزی‌ها و در میان‌وعده از میوه‌ها استفاده شود. در ضمن لبنیات مانند شیر و ماست کم‌چربی را به جای پنیر بیشتر مصرف کنید. پنیر حاوی سدیم بیشتری است. گوشت گاو، مرغ، غذاهای دریایی تازه را به جای غذاهای نمک سود شده انتخاب کنید. سوسیس، پیتزا و ....دارای نمک بیشتر است. هم‌چنین از مغزهای بی نمک (بادام، پسته، فندق) استفاده شود.

این کارشناس عنوان‌کرد: نمک را کم‌کم کاهش دهید و بیشتر به طعم طبیعی مواد غذایی توجه داشته باشید. نمک را به هیچ غذایی اضافه نکنید، چرا که سبب می‌شود در طول زمان قوه چشایی به این برنامه عادت کند. ضمناً زمانی که غذا را آماده می‌کنید، سعی کنید به آن نمک اضافه نکنید. نمک را از روی میز غذا و کابینت حذف کنید. از پودر سیر، سبزیجات خشک‌،‌ آب لیموی تازه یا لیموترش و ادویه‌ها در غذا استفاده کنید و رزماری، زنجبیل، فلفل سیاه و قرمز را امتحان کنید.

عباسی یادآور شد: برچسب اطلاعات غذایی را مطالعه کنید. سعی کنید مواد غذایی بدون نمک یا کم‌نمک و بدون نمک افزودنی را انتخاب کنید. دنبال مواد غذایی با برچسب کم‌نمک و بی‌نمک باشید و هنگامی که غذا بیرون سرو می‌کنید، غذای‌های کم‌نمک سفارش دهید. از سس‌های سالاد کمتر استفاده کنید. همچنین توجه به ادویه‌ها مهم است، زیرا غذاهایی مثل سس سویا، کچاپ، ترشی، زیتون، سس سالاد دارای بیشترین نمک هستند، از این حیث سس‌های کم‌نمک انتخاب کنید و به جای ترشی و زیتون از یک قطعه هویج یا کرفس خام استفاده کنید.

(شنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۳) ۱۰:۴۰

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها