سه شنبه / ۱۱ شهریور ۱۳۹۳ / ۰۹:۳۷
سرویس : سرویس عمومی
کد خبر : ۵۱۰۰۳
گزارشگر : ۱۰۰۸
سرویس سرویس عمومی

کارگروه ویژه صادرات مواد غذایی به روسیه تشکیل شد/ اعزام تیم تخصصی طی‌ هفته آینده

رئیس اتاق بازرگانی ایران با تشریح تنگناها و ظرفیت‌های صادرات به روسیه گفت: کارگروه ویژه‌ای برای بررسی نیازهای بازار روسیه تشکیل شده و قرار است هیأتی تخصصی به این کشور اعزام شود.

cغلامحسین شافعی  در پاسخ به اینکه با توجه به تغییر وضعیت روسیه، اتاق بازرگانی چه پیگیری‌هایی برای ورود به بازار روسیه و افزایش حجم مبادلات تجاری با این کشور انجام داده گفت: با اتفاقی که افتاده فرصت استثنایی برای بخش اقتصاد ما ایجاد شده است،سال‌های سال دیگران از این موقعیت استفاده کردند و الان شاید نوبت ما باشد و باید از فرصت به وجود آمده استفاده کنیم.

وی با اشاره به اینکه روسیه برای تامین مواد غذایی و محصولات کشاورزی تغییر رویکرد داشته است،افزود: اتاق بازرگانی ایران در هفته گذشته کارگروه ویژه‌ای را تشکیل داد و با صنایع غذایی و فرادی که در زمینه کشاورزی فعالند همفکری کردند و قرار شد هیئتی تخصصی به روسیه اعزام شوند.

رئیس اتاق ایران ادامه داد: در این جلسه بین سازمان‌های دولتی مانند وزارت جهاد کشاورزی،‌امور خارجه و صنعت و معدن نیز هماهنگی و برنامه ریزی برای ورود به بازار روسیه ایجاد شد.

شافعی حمل و نقل را از دیگر نکاتی عنوان کرد که این روزها باید به آن توجه ویژه شود و توضیح داد: ما برای صنایع غذایی و کشاورزی در حمل و نقل ریلی محدودیت داریم. در زمینه حمل و نقل سردخانه ای در راه آهن کم داریم و باید روی بخش زمینی و دریایی متمرکز شویم.

رئیس اتاق بازرگانی ایران بر این اساس افزود:استفاده از ظرفیت بندر امیر آباد و بندر نوشهر،‌انزلی و آستاراخان حمل ونقل دریایی را در دست بررسی داریم،همچنین باید حمل و نقل زمینی از طریق منطقه ویژه اقتصادی سرخس در ارتباط با ظرفیت سنجی و امکاناتی که می توان افزایش داد بررسی شود.

شافعی افزود: برای استقرار واحدهایی مانند استاندارد یا اداره نظارت بر مواد غذایی یا قرنطینه نباتی که باید مجوزهای لازم برای صادرات را بدهند و کار سرعت بگیرد از دیگر مواردی است که به آن توجه ویژه شده است.

روس‌ها مشتری پرو پا قرص مرکبات و صنایع تبدیلی ایران

وی در پاسخ به اینکه شنیده می‌شود به دلیل بسته بندی نامناسب یا عدم اطمینان به سلامت محصولات کشاورزی روس‌ها تمایل چندانی به تهیه محصولات ایرانی ندارند،گفت: در گذشته صادرات ما با روسیه برقرار بوده و محصولات کشاورزی تازه مانند انواع میوه و هم صنایع تبدیلی مانند رب گوجه فرنگی،  آب میوه و کنستانتره به این کشور صادر می‌شده ولی اکنون بنا داریم تا حجم مبادلات را افزایش دهیم.

وی ادامه داد: روس‌ها به بعضی محصولات کشاورزی ما به دلیل شرایط جغرافیایی و سردسیر بودن نیازمند هستند که این در مرکبات، کیوی و انار و انگور بسیار بالاست،هیچکدام از کشورهای آسیای مرکزی مرکبات ندارند و جاذبه ایران در مورد اینگونه محصولات بسیار بالاست. در صنایع تبدیلی هم بازار خوبی برای ما محسوب می‌شود.

وی در پاسخ به اینکه در صورت افزایش صادرات محصولات کشاورزی به روسیه مشکلی در تامین نیاز داخل به وجود نخواهد آمد،گفت: تجارت،‌تجارت است. اگر محصول را صادر کرده و در صورت کمبود از طرف دیگر وارد کنیم و در نهایت برای ایران سود‌آور باشد به نظر من مشکلی ندارد.

امکان مبادله پایاپای با روسیه

شافعی در پاسخ به اینکه مبادلات ارزی همواره از موانع تجارت بعد از تحریم‌های ایران بوده است،گفت: ما می‌توانیم با روسیه در مبادلات پایایای وضع بهتری داشته باشیم و در عین حال جایگزینی مبادلات با روبل و ریال به جای دلار و ایجاد بانک مشترک بین دو کشور در همین راستا مطرح شده ولی چندان جدی نیست و در حد حرف است.

فارس

(سه شنبه ۱۱ شهریور ۱۳۹۳) ۰۹:۳۷

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها