دوشنبه / ۱۰ شهریور ۱۳۹۳ / ۰۹:۱۹
سرویس : تغذیه و سلامتی
کد خبر : ۵۰۹۷۱
گزارشگر : ۱۰۰۸
سرویس تغذیه و سلامتی

10 غذای خطرناک برای کودکان

هر سال به طور میانگین 57 کودک در آمریکا هنگام غذا خوردن به علت خفگی می‌میرند، و موارد غیرمرگبار خفگی هنگام غذا خوردن به طور میانگین هر روز 34 کودک را روانه اورژانس بیمارستان‌ها می‌کند.

دکتر گری اسمیت و همکارانش در بیمارستان کودکان نیشن‌واید در کلمبوس اوهایو با تجزیه و تحلیل داده‌های مربوط به نظارت بر جراحات در فاصله سال‌های 2001 تا 2009 به این نتایج رسیدند.
 
این پژوهشگران می‌گویند شمار واقعی موارد خفگی کودکان هنگام غذا خوردن باید بالاتر از این میزان باشد، چون بسیاری از موارد خفگی بوسیله پزشکان خانواده درمان می‌شوند، یا کودکان می‌توانند غذا را از مجرای هوایی‌شان خارج کنند، و نیازی به مراقبت پزشکی پیدا نمی‌شود.
 
این بررسی نشان داد که آب‌ نبات شایع‌ترین علت خفگی در کودکان است؛ اما خفگی کودکان هنگام خوردن هات‌داگ، آجیل و میوه‌های مغزدار، هسته‌ها و تخمه‌ها با احتمال دو تا سه برابر بیشتر نسبت به خفگی ناشی از سایر غذاها ممکن است کار آنها را به بیمارستان بکشاند.
 
اسمیت می‌گوید: "هات‌داگ چون به شکل و اندازه مجرای هوایی کودک است، ممکن است به طور کامل راه هوایی کودک را مسدود کند" به گفته او فروبردن آجیل و تخمه‌ها نیز هنگامی که کودک مقدار زیادی از آنها را یکباره وارد دهان می‌کند، مشکل است.
 
فهرست مواد غذایی که این بررسی نشان داد که مسئول بیشتر موارد حوادث خفگی در کودکان هستند، اینها هستند:
 
1- آب نبات سفت
2- آب‌نبات‌های دیگر
3- مواد گوشتی
4- استخوان
5- شیر خشک/ شیر مادر/ شیر
6- تخمه‌ها و هسته‌ها /آجیل
7- چیپس/ پاپ‌کورن/ چوب شور
8- بیسکویت/ شیرینی/ کراکر
9- غذاهای خاص متعدد
10- هات داگ
 
رعایت این توصیه‌ها برای پیشگیری از خفگی کودکان با مواد غذایی مفید است:
 
* هیچگاه یک کودک کم سن را هنگام غذا خوردن از نظرتان دور نکنید. نظارت مستقیم در این مورد ضروری است.
 
* کودکان هنگام خوردن مواد غذایی باید راست بنشینند، باید تعداد دندان‌های‌شان برای این کار کافی باشد، و توانایی عضلانی و رشدی مورد نیاز برای جویدن و بلعیدن غذای انتخاب‌شده برای‌شان را داشته باشند.
 
* کودکان باید در آرامش و بدون شتاب زدگی غذا بخورند.
 
* کودکان نباید هنگام راه رفتن یا سوار بودن در ماشین یا بازی کردن غذا بخورند.
 
* غذاها را به قطعات کوچک تقسیم کنید و هسته‌ها و تخمه‌های میوه‌ها را خارج کنید. سبزی‌ها را بخارپز کنید تا نرم شوند. هات‌داگ‌ها را به طور عرضی یا طولی برش بزنید.
 
* به هنگام خوردن غذا به مقدار کافی مایعات در اختیار کودک قرار دهید، اما کودک نباید مواد جامد و مایعات را به طور همزمان بخورد. مایعات را در فواصل لقمه‌های غذا به کودک بدهید.
 
* تنها مقدار کمی کره بادام زمینی هنگامی که کودک آماده است به او بدهید، و آن را با ژله، خامه یا نان‌های سبوس‌دار همراه کنید ( کره بادام زمینی ممکن است به سقف دهان کودک بچسبد و به صورت یک گلوله درآید).
 
* هنگام انتخاب غذا برای کودک به شکل، اندازه، قوام و ترکیبات آن دقت کنید.
 
* تکنیک‌های احیا مانند احیای قلبی- ریوی کودکان و مانور هیلمیش (فشار بر روی شکم از عقب برای خارج کردن غذا از راه هوایی) را بیاموزید.
(دوشنبه ۱۰ شهریور ۱۳۹۳) ۰۹:۱۹

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها