شنبه / ۳۱ خرداد ۱۳۹۳ / ۱۲:۱۱
سرویس : کشت و صنعت، باغداری ، گیاهان خوراکی و پروتئین سویا
کد خبر : ۴۸۹۷۷
گزارشگر : ۱۰۰۸
سرویس کشت و صنعت، باغداری ، گیاهان خوراکی و پروتئین سویا

تنها راه رهایی از واردات روغن توسعه کشت دانه‌های روغنی‌

مسئول جهاد کشاورزی بخش مرکزی شهرستان ساوه گفت: این شهرستان 30 درصد کلزای استان را تولید می‌کند.

حسین قاسمی اظهار کرد: کاشت دانه روغنی کلزا توسط کشاورزان علاوه بر سودآوری راهی برای مبارزه با آفات و علف‌های هرز در مزارع است.

وی با بیان اینکه بیش از 90 درصد روغن خوراکی کشور وارد و ارز قابل توجهی از کشور خارج می‌شود، گفت: تنها راه خارج شدن از واردات روغن توسعه کشت دانه‌های روغنی از جمله کلزا‌ست.

وی با بیان اینکه کلزا حاوی 40 تا 48 درصد روغن است، گفت: این دانه روغنی همانند زیتون با کیفیت است.

قاسمی از برداشت کلزا از سطح 240 هکتار اراضی کشاورزی این شهرستان خبر داد و گفت‌: پیش‌بینی می‌شود‌ از هر هکتار به طور متوسط سه تن محصول یعنی 700 تن برداشت شود.

وی با بیان اینکه این میزان محصول 30 درصد تولید استان مرکزی را به خود اختصاص داده است، افزود: کلزای تولیدی این شهرستان بیشتر به استان‌های اصفهان، تهران، قم و گلستان ارسال می‌شود‌.

وی با بیان اینکه کلزا یکی از گیاهان دانه روغنی است که معمولا قابل کشت در تمام مناطق سرد، معتدل و گرم است، اضافه کرد: تولید کلزا در شهرستان ساوه نسبت به سال گذشته 15 درصد کاهش داشته و علت افت تولید، کاهش سطح زیر کشت و شرایط نامساعد آب و هوا‌ست.

 

 

 

 

 

ایسنا

(شنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۳) ۱۲:۱۱

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها