پنج شنبه / ۲۵ آبان ۱۴۰۲ / ۲۰:۵۱
سرویس : آرد و غلات، مواد نشاسته ای
کد خبر : ۱۱۷۹۴۳
گزارشگر : ۳۵۵۱
باشگاه خبرنگاران جوان
سرویس آرد و غلات، مواد نشاسته ای

نیاز سالانه گندم کشور ۱۱.۵ میلیون تن است

مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران گفت: سالانه ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تن گندم مورد نیاز واحدهای خبازی و صنف و صنعت است که سال آینده این میزان از کشاورزان خریداری می‌شود‌.

آقای علیقلی ایمانی گفت: براساس آخرین آمار از ابتدای سال زراعی سطح زیرکشت گندم آبی و دیم به ۴ میلیون هکتار رسیده است.
او با بیان اینکه کشت گندم تا دی ماه ادامه دارد، افزود: کشت گندم در مناطق معتدل از اوایل آذر آغاز می شود و پیش بینی می شود که سطح زیرکشت به حدود ۶ میلیون هکتار برسد.
ایمانی درباره آخرین وضعیت تامین نهاده های کشاورزی گفت: هم اکنون در برخی استان ها مشکل تامین کود داریم و همواره شرکت خدمات حمایتی در تلاش است تا به مناطق سرد و سپس معتدل و گرم کود توزیع کند که امیدواریم این روند هرچه سریع تر سرعت گیرد.
مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران ادامه داد: کشاورزان از کشت قراردادی گندم به سبب عدم کارایی استقبال نمی کنند چراکه برای کشت قراردادی تنها ۳۰ درصد تخفیف بیمه ای در نظر گرفتند، درحالیکه قرار بود بابت کرایه حمل هزینه بدهند و از طرفی بدلیل گرانی کود و عدم توانایی کشاورزان در تامین کود، دولت بصورت نسیه در اختیار کشاورز قرار بدهد تا درآمد کشاورزان افزایش یابد و به تولید ملی کمک کند.
به گفته او، هدف از کشت قراردادی آن است که بخش خصوصی ورود کند تا نقدینگی و نهاده های لازم در اختیار کشاورز قرار بگیرد که در نهایت این امر منتج به خودکفایی می شود‌.
ایمانی با اشاره به تاثیر اجرای مصوبه الگوی کشت در خودکفایی گندم گفت: با تامین منابع مورد نیاز و اجرای مصوبه الگوی کشت می توان به خودکفایی امیدوار بود، درغیراین صورت بدون منابع نمی توان انتظار داشت که کشت قراردادی و الگوی کشت اتفاق بیفتد.
مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران ادامه داد:اگر ملزومات، اعتبار، آموزش بهره بردار، تکنولوژی و ماشین آلات وارد شود،امکان رسیدن به خودکفایی کالاهای اساسی همچون دانه های روغنی، ذرت، جو، گندم و برنج وجود دارد.
او با بیان اینکه امسال تولید گندم به ۱۳ میلیون تن و خرید تضمینی گندم به بالای ۱۰ میلیون و ۳۰۰ هزار تن رسیده است، افزود: با تامین بذر ، سموم و کود مورد نیاز پیش بینی می شود که سال آینده با افزایش ۲۰۰ تا ۳۰۰ کیلو در هکتار، تولید گندم به بالای ۱۴ میلیون هکتار و خرید تضمینی گندم ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تن برسد.
به گفته این مقام مسئول، تامین سموم مورد نیاز برای مبارزه با علف های هرز، بیماری و آفات کشاورزان را به کشت ترغیب می کند که این امر در افزایش بهره وری تاثیر بسزایی دارد.
ایمانی نیاز سالانه مصرف گندم در واحدهای خبازی و صنف و صنعت ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تن اعلام کرد و افزود: با هوشمندسازی کارتخوان واحدهای خبازی و جلوگیری از نشتی و فساد پیش بینی می شود که با تولید ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزارتن گندم بتوان نیاز کشور را به طور کامل تامین کرد.
مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران با اشاره به افزایش هزینه های توسعه مکانیزاسیون کشاورزی گفت: قیمت ادوات و ماشین آلات بخش کشاورزی نسبت به درآمد کشاورزان بالاست و توجیه اقتصادی برای تولیدکننده ندارد.
او ادامه داد: برای توسعه مکانیزاسیون کشاورزان ناگریز به دریافت وام بانکی با نرخ ۲۳ درصد از بانک ها هستند که در بخش مکانیزاسیون دولت باید حمایت های لازم را داشته باشد چراکه در افزایش بهره وری تولید نقش بسزایی دارد.
ایمانی گفت: توسعه مکانیزاسیون در تاریخ کاشت، افزایش بهره وری در واحد سطح و کاهش هزینه ها تاثیر بسزایی دارد که انتظار می رود برای نوسازی ناوگان و ماشین آلات بخش کشاورزی حمایت های لازم صورت گیرد.
او با بیان اینکه کشاورزان تنها خواستار اجرای قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی هستند، افزود: براساس قانون خرید تضمینی، نرخ ۳۲ قلم محصول کشاورزی مشمول قیمت گذاری هرچه سریع تر باید اعلام شود. هرچند برخی نهادهای دولتی اعلام می کنند که واردات ارزان تر در می آید، اما اشتباه محض است.
مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران ادامه داد: مقام معظم رهبری بارها اعلام کردند که بخش کشاورزی باید مورد حمایت قرار گیرد، حتی اگر واردات ارزان تر از تولید داخل تمام شود.
به گفته او، تولید محصولات استراتژیک  در داخل منجر به ایجاد اشتغال، حفظ استقلال، تامین به موقع محصولات در کشور هستند که در مقابل تکانه های خارجی مقاومت کنند.
مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران با بیان اینکه اجرای قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی راهکار اساسی در راستای رسیدن به خودکفایی گندم است، گفت: آمارها حاکی از آن است که ۳۰ میلیون کشاورز در بخش کشاورزی فعالیت می کنند که دولتمردان باید حمایت همه جانبه از تولید و نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی داشته باشند تا کشاورزان دچار سردرگمی نشوند.

(پنج شنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۲) ۲۰:۵۱

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها