دوشنبه / ۱۶ تیر ۱۳۹۹ / ۰۸:۵۲
سرویس : تغذیه و سلامتی
کد خبر : ۹۴۹۹۵
گزارشگر : ۳۵۵۱
سرویس تغذیه و سلامتی

مرگ و میر کرونایی در کودکان و نوجوانان چاق بیشتر است

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، گفت: کودکان و نوجوانان چاق، ۴۰ درصد بیشتر مبتلا به کرونا می شوند.

زهرا عبداللهی، روز یکشنبه در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، به ارزیابی وضعیت تغذیه در دوران کرونایی پرداخت.
وی با اشاره به عوامل ابتلا به کرونا، گفت: کودکان و نوجوانان چاق، ۴۰ درصد بیشتر گرفتار کرونا می شوند.
عبداللهی با اشاره به روند رو به افزایش چاقی و اضافه وزن در کودکان و نوجوانان ایرانی، افزود: از ۸ میلیون کودک زیر ۵ سال در کشور، یک میلیون و ۱۲۰ هزار نفر که معادل ۱۴ درصد است، دچار چاقی و اضافه وزن هستند.
وی ادامه داد: وضعیت چاقی و اضافه وزن در سنین ۷ تا ۱۸ سال نیز به گونه ای است که ۲۰ درصد این گروه سنی دچار چاقی شکمی و ۲۳ درصد، چاق و اضافه وزن دارند.
عبداللهی افزود: وضعیت مرگ و میر بر اثر ابتلا به کرونا در کودکان و نوجوانان چاق و دارای اضافه وزن، بیشتر است.
وی ادامه داد: باید به روند افزایشی و هشداردهنده چاقی در کودکان و نوجوانان توجه داشته باشیم، زیرا باعث تضعیف عملکرد سیستم ایمنی بدن می شود.
عبداللهی گفت: اینکه چرا کودکان و نوجوانان چاق شدند نیز به دو علت عمده برمی گردد که نیاز است والدین به آن توجه داشته باشند. یکی از دلایل، الگوی غذایی و مصرف بی رویه فست فودها است. مصرف نوشیدنی ‌های گازدار و مواد غذایی شیرین نیز یک علت اصلی برای افزایش روز به روز چاقی و اضافه وزن است. همچنین، علت دیگر کم بودن تحرک بدنی در کودکان و نوجوانان است. تماشای تلویزیون، بازی با کامپیوتر و موبایل و فعالیت ‌های نشسته و تحرک بدنی کم و الگوی غذایی نامناسب، باعث شده کودکان و نوجوانان ما روز به روز چاق ‌تر شوند.
وی عنوان کرد: چاقی در کودکان و نوجوانان علامت سلامتی نیست. بسیاری از والدین علاقه دارند که کودک چاق و تپل داشته باشند و این موضوع را نشانه سلامت او تلقی می کنند و تصور می کنند که کودک با ورود به سنین بالاتر، لاغر می شود، اما اینگونه نیست، چراکه کودکان و نوجوانان چاق به بزرگسالان چاق تبدیل می شوند و تا پایان عمرشان ممکن است با انواع بیماری ها نظیر، دیابت، فشارخون بالا، بیماری های قلبی و عروقی و سرطان ها دست و پنجه نرم کنند.
وی تصریح کرد: سرطان‌ ها و دیابت در افراد چاق بیشتر اتفاق می‌ افتد. شیوع بالای چاقی در کودکان و نوجوانان باعث بروز ۳۰ درصد کبد چرب در آنها شده است. به عنوان یک اولویت مهم در نظام سلامت کشور، پیشگیری و کنترل چاقی کودکان و اضافه وزن کودکان بسیار مهم است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار کرد: البته علاوه بر اینکه الگوی غذایی کودکان و خانواده باید اصلاح شود، تحرک بدنی هم باید افزایش پیدا کند و نقش سایر بخش‌ ها علاوه بر وزارت بهداشت نیز در این زمینه بسیار مهم است.
عبداللهی بیان کرد: کودکان زیر ۵ سال باید حداقل سه ساعت در روز فعالیت بدنی داشته باشند. یعنی حرکت کنند که شامل بازی کردن، راه رفتن، دویدن است. فعالیت نشسته در کودکان زیر پنج سال باید کمتر شود.
وی افزود: برای کودکان بالای ۵ سال و نوجوانان تا ۱۸ سال، حداقل ۶۰ دقیقه در روز فعالیت بدنی توصیه می شود و اکنون که به دلیل شیوع کرونا و ضرورت فاصله گذاری اجتماعی و رعایت پروتکل های بهداشتی، تحرک در خارج از منزل کاهش یافته، می توان در منزل به هر طریقی که تحرک کودک و نوجوان را بیشتر کند، این امکان را فراهم کرد. ضمن اینکه توصیه می شود، در منزل مصرف موادقندی و شیرینی و فست فودها کاهش یافته و کودکان و نوجوانان به مصرف سبزی و میوه و مواد سبوس دار تشویق شوند.
 
(دوشنبه ۱۶ تیر ۱۳۹۹) ۰۸:۵۲

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها