دوشنبه / ۹ تیر ۱۳۹۹ / ۱۲:۱۸
سرویس : صنایع دام، طیور، آبزیان و مکملهای غذایی
کد خبر : ۹۴۸۳۷
گزارشگر : ۳۵۱۶
باشگاه خبرنگاران جوان
سرویس صنایع دام، طیور، آبزیان و مکملهای غذایی

کمبودی در عرضه جوجه یکروزه نداریم؛ قیمت هر قطعه جوجه یکروزه ۲ هزار و ۲۰۰ تومان

فارغی گفت: بنابر آمار ۱۱۰ تا ۱۱۷ میلیون قطعه جوجه ریزی در واحد‌های مرغداری صورت گرفته که با این وجود کسری در عرضه نداریم.

غلامعلی فارغی رئیس انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه، با اشاره به اینکه صنعت طیور همچنان در حاشیه زیان است، اظهار کرد: بنابر بررسی‌های صورت گرفته قیمت تمام شده هر قطعه جوجه یکروزه ۳ هزار و ۵۰۰ تومان است، در حالی که طی ۲ تا ۳ هفته اخیر قیمت هر قطعه جوجه از یک هزار و ۴۰۰ تومان به ۲ هزار و ۲۰۰ تومان افزایش یافت که با این وجود مرغداران با نرخ تمام شده تولید ۲۵ تا ۳۰ درصد همچنان فاصله دارند.
 
او افزود: برمبنای نرخ مصوب ذرت و کنجاله سویا، قیمت کنونی مرغ تا حدودی مناسب است، اما به سبب آنکه ۵۰ درصد نهاده‌ها همچون ذرت و کنجاله با نرخ‌های بالا از بازار آزاد تامین می‌شود، این امر منجر به افزایش قیمت گوشت مرغ می‌شود.
 
فارغی علت گرانی مرغ را عدم وزن گیری ناشی از کمبود یا فقدان دسترسی به نهاده‌های دامی دانست و گفت: کمبود نهاده‌های دامی موجب شده تا میانگین وزن مرغ به بازار‌های هدف کاهش یابد، به طوری که به ازای هر ۱۰۰ گرم که وزن گوشت مرغ کم شود، حدود ۱۰ هزار تن تولید در ماه کاهش می‌یابد که نسبت به شرایط عادی که ۳۰۰ تا ۵۰۰ گرم وزن کمتر است، در ماه رقمی حدود ۳۰ تا ۴۰ هزار تن کسری عرضه گوشت مرغ به بازار داریم.
 
این مقام مسئول با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه جوجه یکروزه نداریم، بیان کرد: بنابر آمار متوسط تولید جوجه در خرداد بالای ۱۱۰ میلیون قطعه و اردیبهشت ۱۱۷ تا ۱۱۸ میلیون قطعه بود و پیش بینی می‌شود که در تیر تولید جوجه به بالای ۱۲۰ میلیون قطعه برسد که با این وجود کسری در عرضه جوجه یکروزه نداریم که بخواهد بر افزایش قیمت گوشت مرغ دامن بزند.
 
رئیس انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه با بیان اینکه تولیدکنندگان جوجه به طور متوسط ماهانه یک هزار و ۲۰۰ تا یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان زیان می‌دهند، گفت: بنابر آمار طی ماه‌های اخیر حدود ۵ هزار و ۵۰۰ تا ۶ هزار میلیارد تومان این صنعت متحمل زیان شده است که با گرانی مرغ ظرف چند روز، ضرر و زیان سنگین گذشته جبران نمی‌شود و حداقل قیمت‌های فعلی باید ۴ ماه در بازار ادامه یابد تا به نقطه سر به سر برسیم.
 
او درباره آخرین وضعیت صادرات جوجه یکروزه بیان کرد: در حال حاضر صادرات جوجه یکروزه در حال انجام است، اما به سبب ضعف در دیپلماسی اقتصادی با قیمت بازار داخل صادر می‌شود.
 
فارغی در پایان تصریح کرد: با توجه به ممنوعیت ورود کالای ایرانی به عراق و صادرات غیررسمی، سود به جیب بازرگانان عراقی می‌رود که با این وجود صادرات گره‌ای از تولید داخل باز نخواهد کرد.
(دوشنبه ۹ تیر ۱۳۹۹) ۱۲:۱۸

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها