سه شنبه / ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۱۳:۰۱
سرویس : کشت و صنعت، باغداری ، گیاهان خوراکی و پروتئین سویا
کد خبر : ۹۳۷۷۵
گزارشگر : ۳۶۳۲
ویستا کیمیا
سرویس کشت و صنعت، باغداری ، گیاهان خوراکی و پروتئین سویا

نقش فسفات در کشاورزی

از فسفر به شکل اسید فسفری در کشاورزی و به عنوان دفع کننده سموم و آفات استفاده می شود. در کودهای شیمیایی فسفر دار برای اعلام درصد فسفر از میزان درصد اسید فسفریک استفاده می کنند.

از تجزیه مواد آلی مو جود خاک اسید فسفریک به دست می آید.
این اسید فسفریک قابل جذب در گیاه است اما به عنوان کود شیمیایی قابل مصرف نیست.
با حضور کلسیم ،کود فسفردار موجود در خاک های قلیایی و همین طور آهن وآلومینیوم موجود در خاکهای اسیدی قسمت زیادی از کود فسفردار تثبیت می شود.
در سال اول این کود قابل جذب در گیاه وجود دارد و بخش کوچکی از آن در سال بعد قابلیت جذب گیاه را دارد.
میزان جذب به روش کود دهی،نوع بافت و ترکیبات موجود در خاک وسابقه مصرف کود فسفردار در این خاک بستگی دارد.
کودهای فسفر دار از نظر میزان حلالبت و حرکت کود در خاک محدود است.
به همبن دلیل قبل از انجام کاشت کود های فسفر دار را به صورت نواری به خاک داده می شود آن هم مستقیما در ناحیه ای که ریشه رشد می کند .
اگر pH خاک به 6 الی 6/5 برسد به افزایش حلالیت و جذبفسفر کمک می کند.
برای تغییر pH در خاکهای اسیدی آهک و در خاک های قلیایی گوگرد اضافه می کنند.
فسفر در گیاهان به دوشکل آنیونی زیر قابل جذب است.
مونو فسفات H2PO–4
دی فسفات HPO4-2
 انواع کودهای فسفر شامل :
مونو فسفات آمونیوم
سوپر فسفات ساده
سوپر فسفات تریپل
نقش فسفر در گیاه :
فسفر برخلاف نیتروژن و گوگرد د ر بالاترین سطح اکسیداسیون قرار دارد.
پس از جذب گیاه فسفر به استرهای ساده سفات تبدیل می شود و یا ممکن است از طریق پیروفسفات به فسفاتهای دیگر متصل شود.
فسفر یکی از عناصر مهم برای تولید بذر و میوه است و در صورت کمبود فسفرو ازت بالا، تشکیل میوه متوقف می شود.
فسفر گسترش ریشه را تقویت می کند.
فسفر باعث انتقال انرژی و تقسیم سلولی می شود.
در کربن گیری گیاه نقش دارد.
باعث گلدهی گیاه و جلو انداختن بلوغ در گیاه می شود.
علائم کمبود فسفر در گیاه :
کندی رشد قسمت های هوایی و ریشه در گیاه.
افزایش رشد طولی گیاه و تولید ساقه ی جانبی به ندرت ظاهر می شود.
رنگ حاشیه برگ ها، قرمز یا ارغوانی شده و پایین ترین برگ گیاه زرد شده و این زردی به دمبرگ منتقل شده و برگ ریزش می کند.
به نظر می رسد یکی یکی برگ ها از پایین زرد شده و ریزش می کند. (در کمبود ازت، فقط پهنک زرد می شود و با یک ضربه ی دست به برگ ،برگ می افتد.)
کمبود فسفر باعث کاهش  فعل و انفعالات و سوخت و ساز نظیر تبدیل قند به نشاسته می شود.
در کمبود فسفر، تعداد برگ ها کاهش می یابد و جوانه ها از بین می روند. همچنین تعداد شکوفه ها و میوه ها کاسته می شود.
در کمبود فسفر در بعضی از میوه ها، گوشت میوه نرم و شیره میوه خیلی ترش و خاصیت انبارداری آن کاهش می یابد.
.
.
 
.
جهت سفارش،خریدو دریافت اطلاعات مواد اولیه با ما تماس بگیرید:
02188983737
 شماره تماس مستقیم فروش :
09331160996
(سه شنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹) ۱۳:۰۱

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها