سه شنبه / ۲۸ آبان ۱۳۹۸ / ۱۴:۰۸
سرویس : کشت و صنعت، باغداری ، گیاهان خوراکی و پروتئین سویا
کد خبر : ۸۹۸۴۶
گزارشگر : ۳۵۵۱
سرویس کشت و صنعت، باغداری ، گیاهان خوراکی و پروتئین سویا

علف‌های هرز برای محصولات زراعی مفیدند

نتایج یک مطالعه جدید نشان داد که برخلاف باور عموم در مورد مضرات علف‌های هرز برای محصولات زراعی، این علف‌ها می‌توانند به افزایش بارآوری و حاصلخیزی زمین‌های کشاورزی کمک کنند.

به گزارش تارنمای خبرگزاری «شین‌هوا»، نتایج تحقیقات سه ساله پژوهشگران دانشگاه تحصیلات تکمیلی سنت آنا در ایتالیا نشان داد که حفظ سطح خاصی از تنوع زیستی در میان علف‌های هرزی که در مجاورت محصولات زراعی می‌رویند، به کاهش خسارت به این محصولات کمک می‌کند.
یافته‌های این پژوهش حاکی از آن است از آن‌جایی که برخی از علف‌های هرز خاص کُنام‌های زیست محیطی (ecological niches) را اشغال می‌کنند، از ریشه دواندن دیگر گونه‌ها و هجوم به محصولات زراعی ممانعت به عمل می‌آورند. رویه مذکور این فرضیه را که تنوع زیستی در هر دو نوع از اکوسیستم‌های طبیعی و مصنوعی یک عامل مثبت است، تقویت می‌کند. 
یافته‌های این پژوهش یک رویکرد اگرواکولوژیکی جدید را ارائه می‌دهد که بر مبنای استفاده از تعامل میان گونه‌های مختلف برای افزایش بازده محصولات کشاورزی هم‌زمان با کاهش نیاز به کود و آفت‌کش و مهار اثر منفی آنها بر سلامت انسان، استوار است.  
گزارش کاملی از جزئیات این پژوهش در مجله علمی Nature Sustainability منتشر شده است.

(سه شنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۸) ۱۴:۰۸

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید