دوشنبه / ۱۳ آبان ۱۳۹۸ / ۰۸:۳۱
سرویس : آرد و غلات، مواد نشاسته ای
کد خبر : ۸۹۴۶۷
گزارشگر : ۳۵۵۱
باشگاه خبرنگاران
سرویس آرد و غلات، مواد نشاسته ای

۵۰ درصد اراضی دیم، زیر کشت گندم رفت/ کاهش قیمت گندم نسبت به جو برای اولین بار در تاریخ

ایمانی گفت: بنابر آخرین آمار تاکنون بیش از ۵۰ درصد اراضی دیم معادل بیش از ۲ میلیون هکتار و ۳۰ درصد اراضی آبی نزدیک ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار هکتار به زیر کشت گندم رفته است.

علیقلی ایمانی نایب رئیس بنیاد توانمندسازی گندمکاران درباره آخرین وضعیت پیگیری ها برای اصلاح نرخ خرید تضمینی گندم اظهار کرد: با توجه به نبود سنخیت هزینه‌های تولید با قیمت تضمینی گندم، بنیاد توانمندسازی گندمکاران به ناچار شکواییه‌ای در خصوص اجرا نشدن قانون خرید تضمینی به سازمان بازرسی کل کشور فرستاد، ضمن آنکه اخیرا رئیس قوه قضاییه در آذربایجان شرقی پیگیری قیمت تضمینی گندم به عنوان یکی از کالا‌های استراتژیک در امنیت غذایی کشور را به تمامی بازرسی‌های کل کشور داد.
وی افزود: علی رغم پیگیری‌های صورت گرفته، تاکنون به نتیجه‌ای نرسیدیم و همچنان در رفت و آمد هستیم تا ببینیم نتایج پیگیری به کجا منجر می‌شود.
ایمانی درباره آخرین وضعیت سطح زیر کشت گندم در سال زراعی جدید بیان کرد: طبق برنامه وزارت جهاد کشاورزی برای سال آینده ۶ میلیون هکتار سطح زیر کشت برای گندم هدف گذاری شده است که ۴ میلیون هکتار آن به گندم دیم و مابقی آبی اختصاص دارد.
نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران ادامه داد: بنابر آخرین آمار تاکنون بیش از ۵۰ درصد اراضی دیم معادل بیش از ۲ میلیون هکتار و ۳۰ درصد اراضی آبی نزدیک ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار هکتار به زیر کشت گندم رفته است و همچنان کشاورزان مشغول کشت هستند.
تامین کود فسفاته چالش اصلی پیش روی کشاورزان/ واردات ۳ میلیون تن گندم در راه است
وی با اشاره به اینکه مشکلی در تامین بذر مناسب و با کیفیت وجود ندارد، بیان کرد: هم اکنون در تامین بذر مناسب و بوجاری شده با کیفیت و تنوع بالا مشکلی نداریم و تنها کشاورزان در تامین کود پایه یا فسفاته با چالش‌هایی روبرو هستند که هر چه سریع‌تر این امر باید مرتفع شود تا تولیدکنندگان دچار چالش نشوند.
ایمانی درباره اینکه آیا کشاورزان همچنان به نگهداری گندم در انبار‌ها اصرار دارند، افزود: با توجه به آنکه گندم تولیدی باید در انبار‌های مکانیزه نگه داری شود و از طرفی کشاورزان چنین انبار‌هایی را در اختیار ندارند، به همین دلیل نگه داری طولانی مدت آن برای کشاورزان دردسرساز است.
به گفته وی، با وجود آنکه دولت تا پایان شهریور اعلام کرده بود که سیلو‌ها تا پایان شهریور بیشتر گندم تحویل نمی‌گیرند، اما اخیرا با پیگیری‌های صورت گرفته تصمیم دولت بر آن شد که سیلو‌ها باز شود تا کشاورزان گندم مانده در انبار‌های خود را به مراکز خرید تحویل دهند.
نایب رئیس بنیاد بنیاد توانمندسازی گندمکاران ادامه داد: براساس رصد از مناطق مختلف، گندم در دست کشاورزان است و این طور نیست که گندم تولید نشده باشد، اما دولت به سبب اطمینان خاطر از نان مردم تصمیم به واردات ۳ میلیون تن گندم گرفته است، در حالیکه اگر کشاورزان گندم مانده در انبار‌های خود را به مراکز دولتی تحویل دهند دیگر نیازی به واردات نداریم.
ایمانی با بیان اینکه گندمکاران از قیمت فعلی خرید تضمینی گندم رضایت ندارند، گفت: با وجود بی توجهی مسئولان شورای اقتصاد به اجرای قانون خرید تضمینی گندم، کشاورزان نسبت به نرخ فعلی محصول گلایه‌مند هستند و همواره نگرانند که این موضوع در سال‌های آتی تکرار شود.
وی ادامه داد: در مناطقی که امکان کشت محصولات سبزی و صیفی وجود ندارد، کشاورزان به ناچار به سود کم گندم تن می‌دهند و اقدام به تولید این محصول می‌کنند، اما در مقابل دیگر کشاورزان به سبب درآمد پایین گندم، حاضر به کشت این محصول نیستند و به سراغ کشت دیگر محصولات می‌روند.
نایب رئیس بنیاد توانمندسازی گندمکاران با تاکید بر حمایت از تولید گندم بیان کرد: طبق فرمایش مقام معظم رهبری، مسئولان امر باید از تولید کالا‌های استراتژیکی همچون گندم حمایت کنند چرا که توان و پتانسیل تامین گندم مورد نیاز در داخل وجود دارد و نیازی به واردات نداریم.
به گفته ایمانی، سخنگوی دولت اخیرا اعلام کرد که دولت تصمیم داشت که قیمت برخی محصولات را بالاتر اعلام کند و تنها به دلیل نبود منابع مالی، قیمت‌های فعلی را ابلاغ کرد که با وجود تاکید مقام معظم رهبری بر خودکفایی محصولات استراتژیک، استمرار تولید و حفظ اشتغال در حوزه گندم انتظار می‌رود تجدید نظری در نرخ این محصول صورت گیرد تا نیازی به کشور‌های بیگانه نداشته باشیم.
وی با بیان اینکه قیمت خرید تضمینی گندم برای سال آینده باید مطابق با پیشنهاد وزارت جهاد کشاورزی باشد، گفت: سخنگوی دولت اذعان می‌کنند که به سبب پرداخت یارانه کشاورزی به این نرخ رسیدیم، اما علی رغم اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات، کشاورزان با هر قیمتی سم را خریداری می‌کنند، ضمن آنکه تنها ۲.۲ درصد کود و بخش محدود سوخت یارانه‌ای است و کشاورزان بخش اعظم نیاز خود را با نرخ آزاد خریداری می‌کنند که به همین خاطر کشاورزان خواستار حذف یارانه سم و کود و اعلام منطقی قیمت تضمینی هستند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه آینده خودکفایی گندم در معرض خطر است، بیان کرد: اگر تجدید نظری در نرخ خرید تضمینی گندم صورت نگیرد، خودکفایی گندم با وجود تلاش‌های متعدد کشاورزان و وزارت جهاد کشاورزی با شکست مواجه خواهد شد و مجدد باب واردات برای تامین نیاز داخل باز می‌شود.
نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران افزود: با توجه به آنکه رونق تولید تنها بر اثر حمایت اتفاق می‌افتد، از این رو نمی‌توان انتظار داشت که در صورت نبود حمایت، کشاورز کار خلاقانه انجام دهد و شعار سال تحقق یابد.
وی در پایان با اشاره به اینکه برای اولین بار در طول تاریخ قیمت جو بالاتر از قیمت گندم بود، تصریح کرد: براین اساس این امکان وجود دارد که بخشی از کشاورزان به سمت کشت جو روند، اما به هر حال امیدواریم با اصلاح هر چه سریع‌تر نرخ خرید تضمینی به سطح پیش بینی شده تولید دست یابیم تا تامین نان مردم دچار چالش نشود.

(دوشنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۸) ۰۸:۳۱

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها