شنبه / ۲۰ مهر ۱۳۹۸ / ۱۴:۴۹
سرویس : کشت و صنعت، باغداری ، گیاهان خوراکی و پروتئین سویا
کد خبر : ۸۹۰۷۵
گزارشگر : ۳۵۵۱
تسنیم
سرویس کشت و صنعت، باغداری ، گیاهان خوراکی و پروتئین سویا

استفاده از دانه پنبه تراریخته برای مصرف انسان در آمریکا مجاز شد

قانونگذاران آمریکا روز به استفاده از پنبه های اصلاح ژنتیکی شده برای مصرف انسان چراغ سبز نشان دادند و راه را برای یک منبع غذایی جدید حاوی پروتئین باز کردند.

قانونگذاران آمریکا روز جمعه به استفاده از پنبه هایی که اصلاح ژنتیکی شده اند برای مصرف انسان چراغ سبز نشان دادند و راه را برای یک منبع غذایی جدید حاوی پروتئین باز کردند: یک دانه پنبه خوراکی مزه ای شبیه به نخود دارد و سازندگانش می‌گویند می‌تواند به حل مشکل سوء تغذیه جهان کمک کند.
 تصمیم وزارت غذا و داروی آمریکا در مورد این گیاه که توسط دانشمندان دانشگاه A&M تگزاس ساخته شده به معنای مجوز استفاده آن برای غذای انسان و تمام انواع حیوانات است.
 دانشمندان مرکز تحقیقات اگریلایف این دانشگاه در حال برگزاری مذاکراتی با شرکتهای مختلف هستند و امیدوارند این گیاه طی 5 سال آینده از نظر اقتصادی در دسترس قرار بگیرد. این گروه همچنین به دنبال اخذ مجوز قانونی در سایر کشورها هستند و از مکزیک شروع می کنند.
 یکی از دانشمندان فناوری زیستی این دانشگاه گفت:« ما کاملا می‌دانیم که در بسیاری کشورها در برابر محصولات تراریخته مقاومت می کنند، ولی امیدواریم کشورهایی که کمبود غذا دارند از این تکنولوژی استفاده کنند».
پنبه در بیش از 80 کشور کشت می‌شود و از الیاف آن برای ساخت منسوجات استفاده می شود. دانه های پنبه هم در حال حاضر به عنوان غذای حیواناتی مانند گاو و گوسفند که معده چند قسمتی دارند، کاربرد دارد. دانه های معمولی پنبه برای خوراک انسان و بسیاری حیوانات مناسب نیستند چون مقدار زیادی گاسیپول که یک ماده شیمیایی سمی  است، دارند.
 این گروه تحقیقاتی با استفاده از فناوری ساکت کردن ژن ها، گاسیپول را از دانه پنبه جدا میکند ولی مقدار طبیعی آن در بقیه گیاه باقی می ماند چون در برابر حشرات و بیماری ها از گیاه محافظت می کند.
 این تغییر ژنتیکی تاثیری در الیاف این گیاه برای استفاده در نساجی ندارد.
 وزارت کشاورزی آمریکا سال گذشته ممنوعیت قانونی کشت پنبه اصلاح نژاد شده را توسط کشاورزان برداشت. این اقدام قبل از تصمیم وزارت غذا و داروی این کشور برای مصرف انسان انجام شد.
 به گفته دانشمندان دانشگاه تگزاس، بسیاری از کشورهای تولید کننده پنبه جهان مخصوصاً در آسیا و آفریقا جمعیت بالایی دارند که از سوء تغذیه رنج می برند و می توانند از این گیاه جدید بهره ببرند.
 حدود 10.8 تریلیون گرم پروتئین در تولید جهانی سالانه دانه پنبه وجود دارد. این مقدار برای تامین نیاز پروتئین بیش از 500 میلیون نفر به میزان روزانه 50 گرم برای هر فرد کافی است.
 از این دانه پنبه همچنین می توان برای غذای ماکیان، خوک، ماهی و میگو استفاده کرد.

(شنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۸) ۱۴:۴۹

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها