چهارشنبه / ۸ خرداد ۱۳۹۸ / ۱۴:۰۵
سرویس : کشت و صنعت، باغداری ، گیاهان خوراکی و پروتئین سویا
کد خبر : ۸۵۹۹۶
گزارشگر : ۳۵۵۱
فارس
سرویس کشت و صنعت، باغداری ، گیاهان خوراکی و پروتئین سویا

اعتبارات فعلی برای مبارزه با طغیان ملخ صحرایی کافی نیست

سخنگوی سازمان حفظ نباتات کشور گفت: با توجه به حجم طغیان ملخ صحرایی، اعتبارات فعلی برای مبارزه با این آفت کافی نیست و نیازمند ۲۰ میلیارد تومان برای استمرار مبارزه با این آفت هستیم.

«سیدمحمدرضا میر»  تداوم هجوم ملخ صحرایی را برای اراضی کشاورزی و عرصه‌های منابع طبیعی خطرناک برشمرد و افزود: حجم ریزش ملخ صحرایی به استان‌های جنوبی در حدی است که مبارزه با این آفت در سطح ۶۰۰ هزار هکتار پیش بینی شده است.
وی گفت: اکنون نیازمند تخصیص هر چه سریع‌تر اعتبار ۲۰ میلیارد تومانی از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور و همچنین سازمان مدیریت بحران کشور برای مبارزه با این ملخ‌ها هستیم.
وی اظهار داشت: در حال حاضر علاوه بر مبارزه با ملخ‌های صحرایی بالغ که وارد کشور می‌شوند با پوره ملخ (بچه ملخ) که ناشی از تخم ریزی ملخ‌های بالغ در عمق ۱۰ سانتی متری خاک نرم و مرطوب است، نیز باید مبارزه کنیم.
سخنگوی سازمان حفظ نباتات کشور تصریح کرد: در ابتدای هجوم ملخ صحرایی به استان‌های جنوبی کشور پیش بینی ما در مبارزه با این آفت در سطح ۲۰۰ هزار هکتار با نیاز ۱۰ میلیارد تومان اعتبار بود، اما اکنون با افزایش حجم ملخ‌ها به اعتبارات بیشتر نیاز داریم تا بتوانیم این آفت را کنترل کنیم در غیر این صورت ملخ‌ها می‌توانند به عرصه‌های منابع طبیعی و اراضی کشاورزی خسارت قابل توجهی وارد کنند.
وی گفت: این اعتبار فقط برای مبارزه با ملخ صحرایی پیش بینی شده است در حالی که اکنون در برخی استان‌های کشور با طغیان ملخ‌های مراکشی و کوهان دار که خطر چندانی برای اراضی کشاورزی و منابع طبیعی ندارند، نیز مواجه ایم.
میر اضافه کرد: طبق آخرین آمارها با هجوم ۱۵۰ دسته ملخ صحرایی به کشور از بهمن سال ۹۷ تاکنون، مبارزه با این آفت در سطح بیش از ۳۸۳ هزار هکتار از مناطق آلوده در هشت استان جنوبی کشور عملیاتی شد و ۸۵ درصد سطح آلودگی و مبارزه مربوط به چهار استان کرمان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بوشهر می‌شود.
به گفته وی، مبارزه با این آفت در سطح ۱۰۰ هزار و ۵۰ هکتار در سیستان و بلوچستان، ۹۸ هزار هکتار در جنوب کرمان، ۸۸ هزار و ۵۳۴ هکتار در هرمزگان، ۵۹ هزار و ۷۵۵ هکتار بوشهر، ۱۵ هزار و ۶۹۹ هکتار خوزستان، ۹ هزار و ۸۳۱ هکتار فارس، سه هزار و ۷۰۰ هکتار کهگیلویه و بویر احمد و ۱۰۰ هکتار استان خراسان جنوبی عملیاتی شده است.
سخنگوی سازمان حفظ نباتات کشور اضافه کرد: همچنان در حال مبارزه با این ملخ به شکل هوایی و زمینی در عرصه‌های منابع طبیعی و کشاورزی هستیم و در این مبارزه از ۱۰ فروند هواپیمای سمپاش، سمپاش وانتی و تراکتورهای سمپاش استفاده می‌شود.

(چهارشنبه ۸ خرداد ۱۳۹۸) ۱۴:۰۵

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها