چهارشنبه / ۱ خرداد ۱۳۹۸ / ۰۹:۱۷
سرویس : آرد و غلات، مواد نشاسته ای
کد خبر : ۸۵۸۱۳
گزارشگر : ۳۵۱۶
ایرنا
سرویس آرد و غلات، مواد نشاسته ای

تولید گندم در اصفهان بیش از 2 برابر شد

کارشناس زراعت گندم سازمان جهاد کشاورزی اصفهان گفت: میزان تولید امسال محصول گندم این استان نسبت به سال گذشته بیش از 2 برابر افزایش یافته است.

مهران توکلی  افزود: امسال افزون بر 310 هزار تن گندم در استان برداشت می شود که 200 هزار تن آن به صورت تضمینی از کشاورزان خریداری خواهد شد.
وی بارندگی های اخیر و جریان یافتن آب رودخانه زاینده رود را عامل افزایش تولید این محصول برشمرد و خاطرنشان کرد : سرانه گندم در استان بطور متوسط 170 کیلوگرم است که حدود 70درصد آن به نان و 30 درصد از آن هم به کیک، کلوچه، شیرینی، نان های فانتزی و ماکارونی اختصاص دارد.
به گفته وی سال زراعی جاری از مجموع 91 هزار و 254 هکتار سطح زیر کشت گندم در استان 65 هزار و 239 هکتار آبی و 26 هزار و 15 هکتار به صورت دیم کشت شد.
کارشناس زراعت گندم سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان فصل برداشت امسال گندم را حدود 12 روز نسبت به سال های گذشته عقب تر اعلام و اضافه کرد : سال گذشته در این موقع از سال برداشت گندم در خور و بیابانک و اردستان انجام شده بود.
وی با بیان این که برداشت گندم از پنجم خرداد در اصفهان آغاز می شود، ادامه داد: مراکز خرید تضمینی گندم برای جمع آوری محصول کشاورزان این استان ساماندهی شده است.
توکلی بیان کرد: پیش بینی می شود با توجه به وضعیت مناسب بارش ها امسال خرید تضمینی گندم به 200 هزار تن برسد در صورتی که سال گذشته 100 هزار تن خریداری شده است.
وی با اشاره به این که امسال سطح زیر کشت و تولید گندم در استان افزایش یافت، تصریح کرد: پارسال 34 هزار هکتار گندم در استان داشتیم که از مجموع 157 هزار تن تولید ، 100 هزار تن آن به صورت خرید تضمینی انجام شد.
کارشناس زراعت گندم سازمان جهاد کشاورزی اصفهان بیان کرد : براساس مصوبه هیات دولت، قیمت خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم برای سال جاری 17 هزار ریال تعیین و ابلاغ شده است.
توکلی پیش بینی کرد که بهار امسال تولید گندم در استان اصفهان نسبت به سال گذشته دو برابر افزایش یابد.
اصفهان علاوه بر تولید، یکی از استان های وارد کننده گندم هست، این محصول از استان های گندم خیز وارد اصفهان می شود و با گندم تولیدی داخل استان ترکیب می شود.
اختلاط گندم اصفهان با گندم های سایر استان ها بر اساس استانداردهای تعریف شده و ضوابط موجود صورت می گیرد و آرد تولید شده در استان از کیفیت مطلوب و استاندارد خوبی برخوردارست.
در مجموع سه هزار 863 هکتار اراضی در مناطق گرم استان شامل شهرستانهای کاشان، اردستان، نطنز ،نایین و خور و بیابانک زیر کشت گندم رفته است و تولید 15 هزار 557 تن پیش بینی می شود و در مناطق معتدل شهرستان های اصفهان، شاهین شهر، تیران و کرون،شهرضا،دهاقان ، فلاورجان، نجف آباد، مبارکه، لنجان و خمینی شهر با 19 هزار و 930 هکتار کشت گندم آبی و 28 هزار و 131 هکتار کشت گندم تاخیری و پیش بینی برداشت 218 هزار و 628 تن گندم را شاهد خواهیم بود.
در مناطق سرد استان شهرستان‌ های چادگان، فریدن، بویین، فریدونشهر ،گلپایگان، خوانسار و سمیرم به میزان13 هزار و 315 هکتار گندم آبی و 25 هزار و 830 بصورت دیم گندم کشت شد که پیش بینی می شود 74 هزار و 949 تن برداشت شود.
سطح زیر کشت گندم آبی استان 65 هزار و 239 هکتار و دیم 26 هزار و 15 هکتار اعلام شد.
حدود 20 کارخانه آرد سازی و چهار هزار و 800 نانوایی یارانه ای و نیمه یارانه ای در استان اصفهان فعالیت دارد. 
(چهارشنبه ۱ خرداد ۱۳۹۸) ۰۹:۱۷

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها