شنبه / ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۲۳:۰۸
سرویس : صنعت برنج و ماکارونی
کد خبر : ۸۵۷۲۹
گزارشگر : ۳۵۵۱
ایسنا
سرویس صنعت برنج و ماکارونی

نرخ فروش برنج در بازار با نرخ خریداری شده از کشاورز همخوانی ندارد

نماینده ولی فقیه در گیلان گفت: بیشتر شالیکاران تک محصولی هستند و اکنون قیمتی که برنج در بازار فروخته می‌شود، مبلغی نیست که از کشاورز خریداری شده بنابراین همیشه از مسئولان می‌خواهیم از کشاورزان حمایت کنند.

آیت الله رسول فلاحتی امروز در جریان توزیع کودهای ریزمغذی رایگان بین شالیکاران روستای میشامندان رشت با اشاره به اینکه اجرای نظام نوین ترویج کشاورزی به طور قطع موفقیت آمیز است اظهار کرد: سال‌های گذشته، کشاورزان استفاده بهینه از آب در زمین‌های زراعی به ویژه در مزارع برنج نداشتند اما مروجان کشاورزی با ارائه طرح و برنامه برای استفاده بهینه آب در مزارع بسیار تأثیرگذار هستند.
وی به گلایه شالیکاران نسبت به کمبود آب زراعی در مزارع در سال‌های گذشته اشاره کرد و افزود: با توجه به کمبود آب اما به دلیل اجرای طرح‌های کشاورزی، شالیکاران از برداشت محصول راضی بودند.
امام جمعه رشت با بیان اینکه شالیکاران برای نشای برنج نیمی از پای آنها داخل گل بود، تصریح کرد: امروزه نشای برنج در نقاط مختلف به صورت مکانیزه انجام می‌شود و این روش صحیح است.
فلاحتی به تفاوت نشای برنج در گذشته و اکنون اشاره کرد و گفت: در گذشته هشت دهم نشای برنج داخل آب بود و اکنون یک پنجم نشا داخل آب است و این روش صحیح توسط آموزش‌های مروجان و مهندسان کشاورزی انجام شده و شالیکاران از روش‌های نوین کشت راضی هستند.
وی با اشاره به اینکه طرح تجهیز و نوسازی اراضی شالیکاری بسیار عالی است، بیان کرد: اکنون شالیکاران ما بسیار آگاه هستند و آموزش‌های ارائه شده را قبول می‌کنند.
نماینده ولی فقیه در گیلان، خواستار کمک و حمایت مسئولان از کشاورزان در کاشت، داشت، برداشت و حتی عرضه محصول به بازار شد و اظهار کرد: متولیان امر تسهیلاتی برای بیمه محصولات کشاورزی قائل شوند.
فلاحتی با تاکید بر مهلت ۴ تا ۵ ماهه به شالیکاران برای عرضه و فروش محصول به بازار، خاطرنشان کرد: مسئولان هنگام برداشت برنج و عرضه از ورود برنج خارجی به بازار جلوگیری کنند تا کشاورز از واردات برنج به بازار لطمه نبیند.
وی به سختی‌های کشت محصول برنج اشاره کرد و یادآور شد: بیشتر شالیکاران تک محصولی هستند و اکنون قیمتی که برنج در بازار فروخته می‌شود، مبلغی نیست که از کشاورز خریداری شده بنابراین همیشه از مسئولان می‌خواهیم از کشاورزان حمایت کنند.
امام جمعه رشت با اشاره به اینکه کشاورزان نیازمند قائل شدن تسهیلاتی در پرداخت وام‌های بانکی هستند، بیان کرد: هر قدر مسئولان برای کشاورز تسهیلات ایجاد کنند، کشاورز به تولید و کشت محصول تشویق می‌شود.
فلاحتی بر ترویج کشت‌های توأم بین شالیکاران تاکید کرد و گفت: کشاورز باید در تمام فصل‌ها بتواند از زمین خود استفاده کند و کشت دوم از نکته‌های مهم در این زمینه است.
در جریان بازدید آیت الله فلاحتی از کشت مکانیزه برنج در روستای میشماندان، کود گرانول ریزمغذی پتاسیم ۷ سولفات و کود مایع ریزمغذی سیلکات پتاسیم بین شالیکاران منطقه توزیع شد.
مقدار ۱۱ تن کودهای ریزمغذی به همت بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی گیلان بین یک هزار و ۱۰۰ نفر از شالیکاران در ۴۶ روستای ناحیه مرکزی رشت توزیع شده است ضمن اینکه این طرح در ۳۰۰ روستای گیلان انجام می‌شود.
امسال دومین سال متوالی است که علمی سازی کشاورزی، برگزاری کلاس‌های آموزش و ترویج، تسهیل گری برای کشاورزان در مزرعه (آموزش در مزرعه)، نمونه برداری خاک و ارائه نسخه کودی به هر کشاورز، کود رایگان و ایجاد زنجیره و شبکه کشاورزی در بطن روستا در راستای طرح اعتلای بسیج، همگام با کشاورز در روستاهای هدف گیلان انجام می‌شود.

(شنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸) ۲۳:۰۸

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها