پنج شنبه / ۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۲۳:۱۰
سرویس : کشت و صنعت، باغداری ، گیاهان خوراکی و پروتئین سویا
کد خبر : ۸۵۰۷۸
گزارشگر : ۳۵۵۱
ایرنا
سرویس کشت و صنعت، باغداری ، گیاهان خوراکی و پروتئین سویا

آتش زدن پس مانده محصولات در عرصه مزارع غیرقانونی است

رئیس اداره حفاظت محیط زیست تربت حیدریه گفت: آتش زدن پس مانده محصولات کشاورزی در سطح مزارع براساس ماده 20 'قانون هوای پاک' خلاف قانون است و طبق آن با متخلفان به عنوان مجرم برخورد صورت می گیرد.

داوود نورمحمدی روز پنجشنبه بر اشتباه بودن سوزاندن باقیمانده پوشش گیاهی در سطح کشتزارها از سوی کشاورزان به ویژه در مزارع زعفران تاکید و بیان کرد: کشاورزان بر اساس سنتی اشتباه اما مرسوم همزمان با خشک شدن پوشش گیاهی اقدام به آتش زدن آن در سطح مزارع می کنند.
وی افزود: این اقدام علاوه بر از بین بردن خاک زرارعی، میکروارگانیسمهای مفید آن و نیز آلودگی هوا باعث سرایت آتش به عرصه های ملی و طبیعی می شود که صدمات جبران ناپذیری برای طبیعت و پوشش گیاهی در پی دارد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست تربت حیدریه ادامه داد: از مسئولان ذیربط به خصوص مدیران جهاد کشاورزی درخواست می شود با اجرا برنامه های آگاهی بخش فرهنگی از این اقدام کشاورزان جلوگیری کنند تا به عرصه های طبیعی خسارت کمتری وارد شود.
پیش از این دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی نیز بر لزوم اجرای کامل 'قانون هوای پاک' تاکید کرده بود.
'قانون هوای پاک' شامل 34 ماده و 39 تبصره، تیر ماه 1396 به تصویب مجلس شورای اسلامی و از سوی دولت برای اجرا ابلاغ شد.
بر اساس ماده 2۰ این قانون: انباشت پسماند‌های بیمارستانی و صنعتی در معابر عمومی و فضای باز یا سوزاندن آنها و انباشتن پسماند‌های خانگی و ساختمانی در معابر عمومی و فضای باز خارج از مکانهای تعیین ‌شده توسط شهرداریها و دهیاریها یا سوزاندن آنها و همچنین سوزاندن بقایای گیاهی زمینهای زراعی پس از برداشت محصول ممنوع بوده و متخلف حسب مورد به جزای نقدی درجه شش موضوع ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی محکوم می‌ شود. وزارت جهاد کشاورزی مکلف است مفاد این ماده را به ‌طرق مقتضی به اطلاع بهره ‌برداران بخش‌ کشاورزی، عشایری و منابع ‌طبیعی برساند.
مدیر جهاد کشاورزی تربت حیدریه نیز به خبرنگار ایرنا گفت: در پی برگزاری کلاسهای ترویجی و آموزش کشاورزان تعداد کسانی که از روی ناآگاهی اقدام به سوزاندن باقیمانده پوشش گیاهی در مزارع خود می کنند بسیار ناچیز است و در صورت مشاهده چنین اقدامی با آن برخورد می شود.
محمدرضا عباسپور افزود: امروزه کشاورزان بقایای محصولات کشاورزی خود را به خاک باز می گردانند که باعث افزایش و تقویت کربن خاک می شود. کشاورزان همچنین می بایست علفهای هرز بهاره را پیش از آنکه به بذر بنشیند استفاده از علفزن چیده و در خاک دفن کنند یا مورد استفاده دام قرار دهند.
90 هزار هکتاری زمین در تربت حیدریه زیر کشت انواع محصولات کشاورزی و باغی است. این شهرستان شامل چهار بخش مرکزی، جلگه رخ، کدکن و بایگ، چهار شهر، هشت دهستان و 136 روستا است. 69 هزار و 974 نفر از جمعیت تربت حیدریه در روستاهای این شهرستان ساکن هستند. تربت حیدریه در فاصله 150 کیلومتری جنوب غربی مشهد قرار دارد.

(پنج شنبه ۵ اردیبهشت ۱۳۹۸) ۲۳:۱۰

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها