یکشنبه / ۲۱ بهمن ۱۳۹۷ / ۱۴:۲۹
سرویس : کشت و صنعت، باغداری ، گیاهان خوراکی و پروتئین سویا
کد خبر : ۸۳۳۸۰
گزارشگر : ۳۵۵۱
باشگاه خبرنگاران
سرویس کشت و صنعت، باغداری ، گیاهان خوراکی و پروتئین سویا

ورود خریداران خارجی زعفران در بورس کالای ایران

باستانی گفت: با نگاه ملی به عرضه زعفران در بورس کالا، توانستیم در مدت زمان کوتاه آثار استفاده از ظرفیت‌های بورس کالا را در بازار داخلی و حتی جهانی مشاهده کنیم که گام بعدی، ورود خریداران خارجی زعفران به بورس کالای ایران است.

سعید باستانی نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس اسلامی  با بیان اینکه بورس کالا مرجع قیمت زعفران برای کشاورزان شده است، گفت: در گذشته برای عرضه زعفران در بورس کالای ایران، تعیین یک محدوده کیفیتی به منظور عرضه به مانعی تبدیل شده بود که با برطرف شدن این موضوع، در حال حاضر ۴ گرید زعفران در بورس کالا عرضه و معامله می‌شود که شفافیت آماری بورس باعث شده تا کشاورزان نیز بتوانند از قیمت‌های زعفران مطلع شوند.
نماینده مردم تربت حیدریه، مه ولات و زاوه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ورود زعفران به بورس اتفاق مثبتی برای بخش کشاورزی کشور به شمار می‌رود، گفت: در مسیر بورس، شفافیت قیمت و کشف قیمت حرف اول را می‌زند، از این رو باید نسبت به عرضه سایر محصولات کشاورزی نیز در بورس کالا اقدام کنیم تا علاوه بر واقعی شدن قیمت‌ها و ارتباط موثر تولیدکننده و مصرف کننده، نقش دلالان نیز از بازار‌ها کمرنگ شود.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تصریح کرد: زعفران جزو کالا‌هایی است که در سطح منطقه و جهان از نظر کیفیت و کمیت جزو کالا‌های منحصر به فرد ایران محسوب می‌شود؛ بنابراین زمان آن فرارسیده تا با صادراتی هدفمند و بسته بندی در سطح بین المللی، حرف اول را در بازار ارزشمند زعفران جهان بزنیم که در این راستا نیاز به بازاری شفاف برای اطلاع آسان خریداران داخلی و خارجی از کیفیت و قیمت زعفران ایران وجود دارد که بورس کالا بهترین بستر برای تحقق این امر است.
به گفته وی، در همین زمان کوتاه عرضه زعفران در بورس کالا در حوزه داخلی توجه‌ها به قیمت‌ها واقعی این بورس معطوف شده که باید با حمایت جدی‌تر و برنامه ریزی دقیق‌تر همین روند را در حوزه بین الملل هم پیاده سازی کنیم.
نماینده مردم در مجلس دهم با تاکید بر اینکه معاملات زعفران در بورس کالا باید بین االمللی شود، گفت: با توجه به اینکه تجار زعفران در حال حاضر برای خرید این محصول، بورس کالا را مرجع قیمتی می‌دانند باید وارد مرحله دیگر شویم که همانا بین المللی کردن معاملات زعفران است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: راه اندازی کامل بورس بین المللی زعفران یا به عبارتی ورود خریداران خارجی زعفران در بورس کالای ایران، دو تا سه سال زمان نیاز دارد، اما باید تاکید کرد با عملیاتی شدن این اقدام تقریبا برای همیشه مشکل زعفران در کشور از همه لحاظ حل خواهد شد.
نماینده مردم تربت حیدریه، مه ولات و زاوه در مجلس گفت: با نگاه ملی به عرضه زعفران در بورس کالا، توانستیم در مدت زمان کوتاه آثار این اقدام را در بازار داخلی و حتی جهانی مشاهده کنیم که گام بعدی ورود خریداران خارجی به بورس کالای ایران است.

(یکشنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۷) ۱۴:۲۹

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها