دوشنبه / ۱ بهمن ۱۳۹۷ / ۱۶:۴۱
سرویس : صنایع دام، طیور، آبزیان و مکملهای غذایی
کد خبر : ۸۲۹۲۲
گزارشگر : ۳۵۱۶
فارس
سرویس صنایع دام، طیور، آبزیان و مکملهای غذایی

دستاوردهای محصولات دامی در چهلمین سال انقلاب/ تولید گوشت مرغ 15 برابر شد

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به دستاوردهای تولیدات دامی و پروتئینی کشور طی 40 سال پس از انقلاب اسلامی گفت: محصولات پروتئینی بین 4 تا 15 برابر افزایش یافته و بیشترین افزایش مربوط به تولید مرغ است.

مرتضی رضایی معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی امروز در حاشیه بازدید از شرکت مجتمع تولید مرغ اجداد سیپیدان کوثر در منطقه ورامین با اشاره به دستاوردهای محصولات پروتئینی کشور در طی ۴۰ سال گذشته پس از انقلاب اسلامی، گفت: در سال ۵۷ بر اساس آمار فائو تولید شیر ۲ میلیون و ۶۲۰ هزار تن بود که این رقم در سال ۹۷ با افزایش ۴.۱ برابر به ۱۰.۷ میلیون تن رسید. همچنین تولید گوشت قرمز از ۳۹۷ هزار تن به ۸۶۰ هزار تن، تولید مرغ از ۱۶۰ هزار تن به ۲.۴ میلیون تن و تخم‌مرغ از ۱۶۰ هزار تن به ۹۰۰ هزار تن رسیده است.
 
به گفته وی طی ۴۰ سال گذشته تولید شیر کشور ۴.۱ برابر، گوشت ۲.۵ برابر، مرغ ۱۵ برابر و تخم‌مرغ ۵.۶ برابر رشد یافته است.
 
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی همچنین گفت: تولید عسل هم که جزو محصولات پروتئینی نیست، اما در معاونت امور دام مدیریت می‌شود. در سال ۵۷ به ۶.۶ هزار تن بود که با رشد ۱۳.۳ درصد به ۸۸ هزار تن افزایش یافته است.
 
رضایی با اشاره به سرانه مصرف مواد پروتئینی در کشور گفت: سرانه مصرف شیر ۱۱۵ کیلوگرم، گوشت قرمز ۱۲ کیلوگرم، مرغ ۲۹ کیلوگرم و تخم‌مرغ ۱۱ کیلوگرم است.
 
وی همچنین با اشاره به اینکه کل پروتئین مورد نیاز جامعه از طریق محصولات پروتئینی تامین می‌شود، گفت: هر انسان بالغ به ازای هر یک کیلوگرم وزن، یک گرم پروتئین لازم دارد که لازم است یک سوم آن از پروتئین حیوانی تامین شود.
 
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: ۳۶ و نیم گرم مصرف پروتئین کشور از محصولات پروتئینی به دست می‌آید که حدود ۲۸ و نیم گرم آن از محل تولیدات داخل و یک گرم از محل گوشت‌ وارداتی تامین می‌شود.
 
رضایی همچنین با اشاره به اینکه حدود ۱۲۰ هزار تن میانگین نیاز کشور به واردات گوشت است، گفت:‌این کمبود از طریق پروتئین‌های سایر محصولات مرغ، تخم‌مرغ و شیر تامین می‌شود و اینها قابل جایگزینی با همدیگر هستند.
 
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در سال ۹۷ گفت: در حوزه دام کوچک ۵۳ واحد با ظرفیت ۳۳۰ هزار راس راه‌اندازی شد و همچنین ۶۰ واحد گاوداری با ۱۱۰ هزار راس دام به تولید دام کشور اضافه شد.
 
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی از برنامه‌های پیش‌بینی شده تا سال ۱۴۰۰ برای افزایش ظرفیت تولید محصولات پروتئینی در کشور گفت: در سال ۹۷ تعداد دام‌های کوچک از نوع بز تحت مدیریت اصلاح نژاد ۵۰ هزار راس بود که پیش‌بینی شده تا سال ۱۴۰۰ این رقم به ۳۴۰ هزار راس افزایش یابد که باعث می‌شود تولید شیر ۴۶۰ هزار تن و تولید گوشت قرمز ۲۰ هزار تن بیشتر شود.
 
رضایی همچنین در مورد دام سبک گوسفند گفت: امسال ۶۰ هزار راس گوسفند تحت مدیریت اصلاح نژاد قرار داشت که پیش‌بینی شده تا سال ۱۴۰۰ این رقم به ۸۰ هزار راس برسد که در این صورت ۸۰ هزار تن گوشت گوسفندی و ۲۵۰ هزار تن شیر با منشا گوسفندی به تولیدات کشور اضافه می‌شود.
 
وی همچنین درباره نژادهای گاو دو منظوره هم گفت: در سال جاری ۲۸۰ هزار راس دام دو منظوره وجود داشت که در سال ۱۴۰۰ به بیش از ۱ میلیون راس خواهد رسید و پیش‌بینی می‌شود، ۵۵۰ هزار تن شیر و ۳۰ هزار تن گوشت قرمز به ظرفیت تولید کشور اضافه شود.
 
امروز گروه خبرنگاری به همراه مسئولان بخش کشاورزی از شرکت سپیدان کوثر متعلق به سازمان اقتصادی کوثر وابسته به بنیاد شهید بازدید کردند.
 
در این مجموعه ۲ نژاد بز وارداتی به نام‌های سانن و آلپاین و همچنین ۵ نژاد معروف گوسفندی و همچنین نژادهای اصیل شتر نگهداری می‌شوند.
 
آنطور که یاسر ترابی مدیرعامل این مجتمع تولیدی می‌گوید: هدف از نگهداری این نژادهای پرتولید، تولید آنها و معرفی به کشاورزان و تولید کنندگان است. اینها نژادهای پرتولید با عملکرد بالا هستند. نژادهای بز را  از فرانسه آورده‌اند که وزن بز نر از ۱۲ تا ۸۰ کیلوگرم و وزن بز ماده ۹ تا ۵۰ کیلوگرم است. میانگین تولید شیر آنها هزار و ۱۲۲ کیلوگرم طی ۳۰۰ روز شیردهی است که با درصد چربی ۳.۵۸ درصد است.
 
در این مجتمع وجود هزار بز پرتولید و 8 هزار گوسفند با نژادهای پرتولید پرورش می‌یابند. در کنار این مجتمع 7 مجتمع دیگر هم در 6 استان دیگر وجود دارد که حدود 60 هزار راس دام پرتولید پرورش می‌دهند.
 
پیش‌بینی شده با پرورش این دام‌های پرتولید در کشور تا سال 1400 سی تا 35 هزار تن به تولید گوشت کشور اضافه شود.
 
از ویژگی‌های این بزها 4قلوزایی است و گوسفندان هم سه قلوزا هستند، اما برنامه سازمان اقتصادی کوثر این است که با اصلاح نژاد این دام‌ها را به سه مرحله زایش 2قلوزایی تبدیل کنند.
(دوشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۷) ۱۶:۴۱

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها