شنبه / ۲۹ دی ۱۳۹۷ / ۱۰:۰۵
سرویس : کشت و صنعت، باغداری ، گیاهان خوراکی و پروتئین سویا
کد خبر : ۸۲۸۴۷
گزارشگر : ۳۵۵۱
ایسنا
سرویس کشت و صنعت، باغداری ، گیاهان خوراکی و پروتئین سویا

یخ زدن خاک سبب بهبود خصوصیات فیزیکی خاک می‎شود

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: یخ زدن خاک سبب بهبود خصوصیات فیزیکی خاک می ‎ شود.

مراد قنبرپور اظهارکرد: یخ آب زمستانه در طول فصل زمستان بین دو تا سه مرحله صورت می‌گیرد و بهترین زمان برای این کار در شرایطی بوده که دمای هوا حدود منفی 7 درجه سانتیگراد است.
وی اضافه کرد: باید توجه داشت که دما کمتر از 10 درجه سانتیگراد نباشد که به درخت آسیب می‌رساند در مجموع دما باید زیر صفر درجه و از 10 درجه سانتیگراد کمتر نباشد.
قنبرپور بیان کرد: این کار دارای محاسن زیادی مانند از بین بردن تخم و لاور انواع حشرات و بیماری‌های گیاهی است.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: یخ زدن سبب انبساط و افزایش حجم خلل و فرج خاک و در مجموع بهبود خصوصیات فیزیکی خاک نیز می ‎ شود.
وی در ادامه با بیان اینکه کود آهن از دو طریق برگی و خاکی مصرف می‌شود، ادامه داد: زمان مصرف این کود در ابتدای رشد جدید درختان و مرحله دوم طی زمان توسعه برگ ‎ ها و رشد درختان است.
قنبرپور با بیان اینکه محلول پاشی آهن در اوایل فصل رویش بهتر از اواخر این فصل است، اضافه کرد: آهنی که برای چالکود استفاده می شود با بنیان Fe_EDDHA بوده که میزان آهن آن 3 تا 6درصد و قابلیت جذب از ریشه را دارا است.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: میزان مصرف آهن در درختان مختلف و با توجه به عمر آنها از 50 تا 200 گرم متغیر است.
وی تصریح کرد: بحث تغذیه درخت از جمله روش‌های مختلف مصرف کود، زمان، میزان مصرف بوده و همچنین آزمون خاک و برگ به منظور آگاهی از وضعیت خاک از جمله کارهایی است که برای توصیه صحیح انواع کودهای مختلف لازم است پس از برداشت محصول انجام و کودهای مورد نیاز جهت تشکیل میوه طی ابتدای پاییز سال آینده مصرف شوند.

(شنبه ۲۹ دی ۱۳۹۷) ۱۰:۰۵

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها