شنبه / ۱۷ آذر ۱۳۹۷ / ۱۵:۴۰
سرویس : کشت و صنعت، باغداری ، گیاهان خوراکی و پروتئین سویا
کد خبر : ۸۱۷۵۲
گزارشگر : ۳۵۱۶
مهر
سرویس کشت و صنعت، باغداری ، گیاهان خوراکی و پروتئین سویا

تولید محصولات تراریخته گامی در مسیر اقتصاد مقاومتی است

مرجع ملی ایمنی زیستی کشور گفت: ورود تکنولوژیهای جدید و نوین در کشاورزی و تولید محصولات تراریخته ضمن تضمین سلامت مردم و افزایش بهره وری گامی در مسیر اقتصاد مقاومتی است.

همایش زیست فناوری، پیشرفت و سلامت انسان که با حضور فاطمه خمسه رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، معاونین و کارشناسان سازمان، اساتید، محققین و پژوهشگران و جمعی از بهره برداران بخش کشاورزی استان قزوین روز شنبه در جهاد کشاورزی قزوین برگزار شد.
 
بهزاد قره یاضی در این همایش گفت: استفاده از مهندسی ژنتیک و محصولات تراریخته از جمله فناوری های نوین موثر در رشد و توسعه کشور محسوب می شود که در اسناد بالا دستی نظام جمهوری اسلامی ایران مورد تاکید قرار گرفته است.
 
وی تصریح کرد: استفاده از دانش روز و فناوری های بیوتکنولوژی مورد تاکید سران نظام به ویژه مقام معظم رهبری است و اگر به آن اهمیت دهیم می توانیم گام مهمی در کاهش هزینه ها و سلامت مردم برداریم.

تولید محصولات تراریخته گامی در مسیر اقتصاد مقاومتی است
 
قره یاضی بیان کرد: تولید و استفاده از محصولات تراریخته گامی در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی و رونق تولید است.
 
وی افزود: محصولات تراریخته باعث افزایش تنوع زیستی و تبادل اطلاعات و توانمندشدن متخصصان، کارشناسان و بهره برداران بخش  کشاورزی می شود تا بتوانند تشخیص دهند چه اطلاعاتی صحیح و علمی است و آن را بکار گیرند.
 
قره یاضی اظهارداشت: متاسفانه برخی رسانه ها و حتی رسانه ملی گاهی اطلاعات غلط به مردم می دهند و جامعه را از تراریخته به عنوان یک فنآوری جدید می ترسانند و از  آن هیولا می سازند که برای سلامت انسان مضر است و یا باعث سرطان می شود که همه آنها کذب است و صحت ندارد.
 
وی گفت: متاسفانه برخی نیز تغییرات ژنتیکی را دخالت در خلقت وانمود می کنند که موجب کاهش تنوع زیستی می شود در حالیکه فتوای مراجع تقلید در این خصوص گرفته شده که این تغییرات علمی ضرورت جامعه است و منافاتی با احکام دینی ندارد.
 
قره یاضی اضافه کرد: این که گفته شده محصولات تراریخته موجب افزایش مصرف سموم و آفات می شود نیز درست نیست و به نظر میرسد با این هجمه ها برخی منافعشان به خطر افتاده و نگران شده اند.
 
وی گفت: نباید عده ای نااگاهانه و یا برای سودجویی جامعه را نگران کنند که سراغ تکنولوزی روز در عرصه کشاورزی نروند در حالی که امروزه بسیاری از کشورها با استفاده از همین تکنولوژی توانسته اند بحران های آب و خاک را حل کرده و ضمن کاهش هزینه های تولید زمینه افزایش چند برابری بهره وری را هم فراهم کنند.
 
قره یاضی یادآورشد: رسانه ها نباید با مصاحبه با یک کارشناس که اصالت هم ندارد یک موضوع علمی را زیر سوال ببرند و جایگاه خود را نیز تخریب کنند.
 
فنآوری هراسی یک بلای خطرناک است
 
این محقق گفت: دچار یک بلیه فناوری هراسی شده ایم و مخالفت عده ای با تولید محصولات تراریخته هراس افکنی با هدف ایجاد نا امنی روانی و توسعه بیماریها و ضربه زدن به نظام است.
 
وی اظهارداشت: برخی شایع کرده اند که مهندسی ژنتیک به سلامت انسان آسیب می رساند در حالی که کشورهای پیشرفته که در کشاورزی شاخص شده اند با استفاده از همین فنآوری توانسته اند پله های ترقی را طی کنند و از وارد کننده به صادرکننده محصول تبدیل شوند.
 
قره یاضی تصریح کرد: با فنآوری محصولات تاریخته می توانیم بر مشکلات کمبود آب غلبه کرده و از واردات خود کاسته و به بهره وری مناسبی در عرصه کشاورزی دست یابیم.
(شنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۷) ۱۵:۴۰

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها