شنبه / ۲۴ شهریور ۱۳۹۷ / ۱۲:۵۲
سرویس : آرد و غلات، مواد نشاسته ای
کد خبر : ۷۹۸۶۹
گزارشگر : ۳۵۵۱
فارس
سرویس آرد و غلات، مواد نشاسته ای

افزایش یک میلیون تنی تولید گندم در کشور/ کنایه یزدان سیف به وزارت صنعت

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: با وجود کاهش ۲۶ درصدی بارندگی ها در کشور یک میلیون تن به میزان تولید اضافه شده است.

یزدان سیف مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران صبح امروز در نشست خبری در محل این شرکت به وضعیت خرید گندم اشاره کرد و گفت: با وجود کاهش ۲۶ درصدی بارندگی‌ها در سال جاری زراعی در کشور، یک میلیون تن به میزان تولید اضافه شده است.
سیف گفت: با وجود کاهش ۲۶ درصدی بارندگی ها نزدبک به یک میلیون تن افزایش خرید تضمینی گندم داشته‌ایم و تا به امروز ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تن گندم از کشاورزان تحویل گرفته شده که در مقایسه با سال گذشته ۹۰۰ هزار تن بیشتر است.
وی افزود: پیش بینی ما این است که با توجه به رشد تولید به ویژه در مناطق سردسیر که تا اواسط مهرماه ادامه دارد، به ۹.۷ میلیون تن خرید براورد می شود، البته بخشی از گندم تولیدی برای خود مصرفی کشاورزان و تولید بذرگواهی شده استفاده می‌شود که در مجموع می‌توان گفت، امسال ۱۱ میلیون تن گندم در کشور تولید شده است.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با بیان اینکه قیمت خرید تضمینی امسال ۱.۵ درصد افرایش داشت، خاطرنشان کرد: کشاورزانی که تا ۲۳ شهریور گندم به ما تحویل داده اند ۵۰ درصد بهای گندم را دریافت کرده‌اند و آنهایی که تا اول تیرماه گندم تحویل داده اند، صد درصد پول گندم را گرفته اند و تا به امروز نزدیک به ۸۳ هزار و ۶۸۰ میلیارد ریال از مجموع ۱۲۴ هزار و ۶۴۰ میلیارد ریال منابع تامین و به حساب کشاورزان واریز شده است.
وی افزود: اکنون در حال انتشاور اوراق بهادار هستیم که تا پایان هفته ۱۵ هزار میلیارد ریال از طریق انتشار اوراق برای بهای گندم تامین می‌شود.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی همچنین به افزایش کیفیت گندم هم اشاره کرد و افزود: میزان آفت سن زدگی ۱.۳ درصد بهبود یافته و حتی در برخی استانها به صفر رسیده است.
به گفته وی، همچنین متوسط میزان پروتئین گندم با توجه به نمونه‌هایی که از سراسر کشور گرفته و آزمایش شده به ۱۲ رسیده است و متوسط وزن هکتولیتر(وزن هزار دانه، معیاری برای کیفیت) گندم از ۷۵ به ۷۷ رسیده است.
وی همچنین گفت که تا این لحظه ۷۷ درصد مطالبات کشاورزان پرداخت شده که تا پایان هفته به ۷۵ درصد می‌رسد.
سیف همچنین در مورد توزیع کالاهای اساسی برای هیات‌های مذهبی در ماه محرم گفت: امسال تامین برنج ، روغن و شکر را به دو گونه برای هیات های مذهبی تامین می‌کنیم،  یکی اینکه واردکنندگانی که با ارز ۴۲۰۰ تومانی کالا آورده‌اند، مشمول توزیع در شبکه می‌شوند و همین امروز فروشگاه اتکا در بوستان ولایت غرفه‌ای دایر کرده تا به صورت عمده و انبوه در اختیار هیات‌های مذهبی قرار دهند.
وی افزود: همچنین ۱۰ هزار تن روغن به نرخ درج شده روی محصول، ۱۰ هزار تن شکر کیلویی ۳ هزار تومان و ۱۰ هزار تن برنج از نوع هندی ۱۱۲۱ هندی هر کیلو ۷ هزار تومان و برنج تایلندی هرکیلو ۵۲۰۰ تومان در اختیار هیات‌های مذهبی قرار می‌دهند که به همین میزان از طریق واردکنندگانی که ارز ۴۲۰۰ تومانی گرفته‌اند، توزیع می‌شود.
*افزایش سرانه تحویل گندم کشاورزان
یزدان سیف به افزایش درآمد کشاورزان با توجه به افزایش حجم میزان خرید تضمینی در سال زراعی گذشته تصریح کرد: سرانه تحویل گندم از هر کشاورز از ۱۷ تن به ۲۰ تن افزایش یافته است، به طوری که تعداد مراکز خرید ما از یک‌هزار و ۱۱۲ مرکز به یک‌هزار و ۱۵۰ مرکز رسیده است.
وی بیشترین حجم خرید را مربوط به استان خوزستان با یک میلیون و ۱۳۳ هزار تن عنوان کرد و افزود: البته امسال این استان ۲۴۰ هزار تن نسبت به سال گذشته کاهش تولید داشته است و پس از آن استان کردستان با یک میلیون و ۲۴ هزار تن دومین استان تولیدکننده گندم در کشور است که البته برداشت در این استان همچنان ادامه دارد و سال گذشته تا این مقطع ۵۱۹ هزار تن گندم در این استان برداشت شده بود.
سیف همچنین در مورد خرید تضمینی دانه روغنی از کشاورزان نیز گفت: تا این لحظه نزدیک به ۳۳۰ هزار تن دانه روغنی از کشاورزان خریداری کرده‌ایم که سال گذشته تا این مقطع، این رقم ۱۸۰ هزار تن بود که نشان می‌دهد ۸۲ درصد افزایش برداشت داشته‌ایم و ارزش ریالی خرید کلزا تاکنون ۹۱۰۰ میلیارد ریال است که نسبت به سال گذشته ۸۷ درصد رشد داشته است.  
وی به این نکته هم اشاره کرد که بیش از ۵ میلیون تن ظرفیت روغن‌کشی در کشور داریم که در سال ۹۲ این ظرفیت کاری تقریبا به صفر رسیده بود و از سال گذشته براساس سیاست‌های دولت تا به امروز ۹۲۶ هزار تن عملکرد داشته‌اند و امسال تا این لحظه یک و میلیون و ۴۳۰ هزار تن عملکرد کارخانجات روغنی‌کشی بوده که رشد ۴۵ درصدی نشان می‌دهد.
* پیشنهاد نرخ خرید تضمینی گندم به دولت
سیف همچنین در مورد تعیین تکلیف نرخ خرید تضمینی گندم برای کشاورزان گفت:‌ وزارت جهاد کشاورزی محاسبات خود را انجام داده و در قالب قیمت‌های پیشنهادی، بسته زراعی ۹۷-۹۸ را ارائه کرده است که بحث‌های کارشناسی در شورای اقتصادی در حال انجام است و اهتمام دولت این است که تا پایان شهریور این کار انجام شود.
وی در مورد ممنوعیت صادرات آرد هم این گونه توضیح داد که صادرات آرد از محل ورود موقت گندم در حال انجام است، اما آرادی که از گندم داخلی تولید باشد، امکان صادرات نمی‌دهیم و بسیاری از شرکت‌های بزرگ تولیدکننده آرد با ورود موقت گندم و تبدیل آن به آرد، محصول را صادر می‌کنند، اما امسال گندمی برای مصرف داخلی وارد نکرده‌ایم.
سیف همچنین در مورد وضعیت تولید شکر و ذخیره استراتژیک آن گفت: اگرچه انجمن تولیدکنندگان شکر نگرانی‌هایی را در حوزه نیشکر به دلیل خشکسالی اعلام کرده، اما این موضوع چیزی نیست که ما الان برای آن تصمیم بگیریم، چرا که موجودی کشور در کارخانجات و انبارها بالای نیم میلیون تن است و از طرف دیگر فصل تحویل چغندر قند و تولید شکر آغاز شده است و پیش‌بینی ما این است که ۸ میلیون تن چغندر فرآوری و شکر خوبی از آن تولید کنیم.
وی اضافه کرد: واردات کار آسانی است و آنچه که سخت است تولید است و نگرانی از بابت تأمین شکر در بازار نداریم و ثبات خوبی بر بازار حاکم است.
وی همچنین با بازدیدهای میدانی خود از سطح عمده‌فروشان مولوی و فروشگاه‌های زنجیره‌ای اشاره‌ کرد و گفت: از نظر تأمین برنج، روغن و شکر در سطح بازار کمبودی وجود ندارد، البته در حوزه ترخیص روغن‌های سرخ‌کردنی مشکلاتی وجود دارد که باید یک مقدار روند ترخیص تسهیل شود، اما کشتی‌های روغن و برنج‌های خریداری شده در راه است.
* اگر برای بخشی رانت ایجاد کنیم به بخش‌های دیگر فشار وارد می‌شود
وی همچنین خطاب به وزارت صنعت و تنظیم بازار گفت: خواهشم از این بخش این است که زنجیره را درنظر بگیرند، چرا که اگر بخشی به هم بخورد، سایر بخش‌ها هم آسیب می‌بیند و بخش‌های اقتصادی دیگر نابرابری‌های ناموجه پیدا می‌کند، چرا که ممکن است، به دلیل رانتی که برای یک بخش ایجاد می‌شود، به بخش‌های دیگر فشار بیاید و امروز برخی بخش‌ها نامتعادل‌کننده اقتصاد شده‌اند و این موضوع با اتکا به ظرفیت‌هایی است که مقررات ما برای آنها ایجاد کرده است.
مدیرعامل شرکت بارزگانی دولتی ایران در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس مبنی بر وضعیت تأمین برنج وارداتی که قبلا عنوان شده بود به جز هند، از مبادی دیگری تأمین می‌شود و با توجه به تحریم‌های پیش‌رو و مشکلات انتقال ارز چه تدابیری برای واردات برنج اندیشیده‌اید، از توضیح صریح در این مورد خودداری کرده و گفت:‌ به جز هند از کشورهای دیگر هم برنج وارد می‌کنیم و مشکلی در این زمینه نداریم، اما فعلا ترجیح می‌دهیم در مورد حجم واردات و نام کشورهای وارداتی، توضیحی ارائه نکنیم.

(شنبه ۲۴ شهریور ۱۳۹۷) ۱۲:۵۲

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها