پنج شنبه / ۲۱ تیر ۱۳۹۷ / ۲۱:۳۳
سرویس : صنعت برنج و ماکارونی
کد خبر : ۷۸۴۶۲
گزارشگر : ۳۵۵۱
ایرنا
سرویس صنعت برنج و ماکارونی

پنج هزار هکتار از شالیزارهای مازندران بایر شد

رئیس اداره برنج جهاد کشاورزی مازندران با بیان این که 204 هزار هکتار از زمین های استان زیر کشت برنج رفته است، گفت: پنج هزار و 200 هکتار از زمین های شالیکاری مازندران امسال به سبب کم آبی، بایر مانده است.

ابراهیم قربان نژاد افزود: دو هزار و 700 هکتار از این زمین ها در منطقه میاندرود، 700 هکتار ساری و 370 هکتار در جویبار قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه یک هزار و 450 هکتار نیز از شالیزارهای بایر در شهرستان های نکا، بهشهر و گلوگاه (در شرق مازندران) قرار دارد، گفت: صاحبان این زمین ها به امید بارندگی و تامین آب، حتی فرصت انجام کشت جایگزین علوفه، سویا و کنجد را نیز از دست دادند.
قربان نژاد با وجود این افزود: یک هزار و 500 هکتار از زمین های شالیکاری این مناطق کشت جایگزینی را به موقع انجام دادند که با این کار از بایر شدن زمین جلوگیری شد.
سد شهید رجایی ساری بر اساس اعلام مسئولان شرکت آب منطقه ای مازندران با 60 درصد کاهش ذخایر آبی نسبت به سال آبی گذشته، بیشترین زیان را از خشکسالی و کاهش بارندگی تحمل کرده است.
این سد که 162 میلیون متر مکعب ظرفیت ذخیره سازی دارد، در بهار امسال تنها حدود 55 میلیون متر مکعب ذخیره داشت که از این میزان 22 میلیون مترمکعب برای پایداری سد قابل برداشت نیست.
**برداشت و ورود برنج تازه مازندران تا هفته آینده
رییس اداره برنج جهاد کشاورزی مازندران وضعیت رشد شالی در استان را مطلوب توصیف کرد و گفت: امسال بیش از 90 درصد از شالیزارهای استان زیر کشت سه رقم طارم محلی، هاشمی و فجر از رقم های کم محصول و رایج رفته است.
وی با بیان اینکه تا هفته آینده برداشت شالی در حوضه آبریز هراز آغاز می شود، افزود: شالیکاران شهرستان های فریدونکنار ، آمل ، بابل ، بابلسر و محمودآباد هر سال در حوضه آبریز هراز حدود 45 روز زودتر از مناطق شرقی استان کشت و کار برنج را آغاز می کنند و اکنون شالی این زمین ها در مرحله برداشت است.
مازندران سالانه با میانگین تولید حدود یک میلیون تن برنج سفید 42 درصد برنج مورد نیاز کشور را تامین می کند.
نخستین بوته برنج امسال از رقم طارم محلی پانزدهم فروردین در سطح حدود پنج هکتار از زمین های شالیزاری روستای فیروزکلا بخش دشت سر آمل نشا شد.
شالیکاران مازندرانی بویژه کشاورزان حوضه آبریز هراز کار نشای برنج را به طور رسمی از نیمه دوم فروردین آغاز کردند و دهه اول تیر ماه پایان کشت این محصول در زمین های شرق و کوهپایه ای استان است.

(پنج شنبه ۲۱ تیر ۱۳۹۷) ۲۱:۳۳

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها