غلامرضا تقوی مدیر کل گلخانههای وزارت جهاد کشاورزی امروز در نشست خبری در خصوص تولید قارچ در کشور اظهار کرد: 8 هزار نفر به طور مستقیم و 3 هزار نفر به طور غیرمستقیم در صنعت قارچ کشور مشغول به کارند و سرانه تولید ما از 800 گرم در سال 64 به یک کیلو و 300 گرم در سال 95 رشد داشته است.
وی افزود: میانگین مصرف قارچ در دنیای یک و نیم تا دو کیلوگرم ودر کشورهای پیشرفته تا 4 کیلوگرم ارتقاء یافته است.
مدیر کل گلخانههای وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به ارزش غذایی بالای قارچ خوراکی ادامه داد: تولید این محصول مصرف آب کمی را دارد که با توجه به این امر و سیاستهای بهرهوری وزارت جهاد کشاورزی نیز هماهنگ است.
وی تصریح کرد: انجمن صنفی قارچ کشور تصمیم دارد که در 118 ایستگاه مترو در تهران اطلاعرسانی لازم را برای مصرف قارچ داشته باشند و ما امیدوار به افزایش سرانه مصرف این محصول در کشور هستیم.
تقوی در پاسخ به سوال مبنی بر اینکه چه دستگاهی متولی نظارت بر عرضه قارچ خوراکی در کشور است، گفت: مسئولیت نظارت و عرضه مواد غذایی در کشور با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
مدیر کل گلخانههای وزارت جهاد کشاورزی افزود: دلیل اینکه اکنون ما به این امر ورود کردهایم ضرر و زیان صنف ما از تولیدات این محصول است، زیرا نگرانیهایی بیماری در میان مردم به دلیل مصرف قارچ خوراکی ایجاد شده است.
وی خاطرنشان کرد: وزارت جهاد کشاورزی از نظر کنترل فنی واحدهای تولیدی را مورد نظارت قرار میدهد و از طریق نظام مهندسی کشاورزی به تولیدکنندگان این محصول پروانه اعطا میکند.
* الزام عرضه قارچ خوراکی با نام و نشان تولیدکننده
تقوی گفت: نظارت پس از عرضه این محصول توسط وزارت بهداشت و انجمن صنفی پیگیری میشود در این راستا انجمن در حال پیگیری برای نصب هولوگرام، اصالت بر روی محصولات عرضه شده در بازار است.
مدیر کل گلخانههای وزارت جهاد کشاورزی گفت: مسئله ما در خصوص عرضه قارچ خوراکی بینام و نشان بودن برخی از محصولات در بازار است و تمام محصولات باید با بستهبندی و مشخص شدن نام و نشان تولید کننده در بازار عرضه شود و کوچک و بزرگ بودن بسته برای ما مورد اهمیت نیست زیرا هر کدام از این بستهبندیها مصرف خواست خود را دارد.
وی گفت: مردم نیز خود هنگام خرید این محصول باید به نام و نشان درج شده بر روی بستهبندی آن دقت و حتما آن را از فروشندگان درخواست کنند.
تقوی افزود: در استانهایی نیز که افراد به دلیل مصرف قارچ غیرخوراکی دچار مشکل شده بودند دارای ظرفیتی تولیدی بیش از 2 هزار تن تولید بودند و ضرورتی برای ورود به عرصههای طبیعی برای برداشت قارچهای غیرخوراکی نداشتند.
وی افزود: حمله به ذخایر ژنتیکی کشور مدتی است که آغاز شده و یک فاجعه خاموش و مرگ تدریجی به حساب میآید که نسل آینده را نشانه گرفته است.
* مصرف قارچ پرورشی هیچ ضرری ندارد
بنابراین گزارش، افشار عضو هیئت مدیره انجمن قارچ خوراکی نیز در این نشست گفت: برخی افراد نیز به دنبال خرید بستعههای قارچ خوراکی ارزانقیمتتر هستند که برای این افراد قارچهایی با بستهبندی بزر گ در نظر گرفته شده اما مصرف کنند در خرید این قارچها باید به نام و نشان این نوع قارچها توجه کنند.
وی تاکید کرد: مصرف قارچ پرورشی به هیچ عنوان زیانبار نیست و افراد میتوانند با خیال راحت آن را خریداری کنند.
* تولید قارچ در برنامه چشمانداز توسعه به 250 هزار تن میرسد
بنابراین گزارش صدیق پناه رئیس هیئت مدیره انجمن قارچ خوراکی اظهار کرد: طبق برنامه توسعهای کشو رتولیدات قارچ کشور باید به بیشتر از 200 هزار تن برسد و در چشمانداز 20ساله قرار است که در سطح اول خاورمیانه قرار بگیریم و بیش از 250 هزار تن از این محصول را تولید کنیم.
* قارچخوری مدیران جهاد کشاورزی در یک نشست خبری
براساس این گزارش مدیران حاضر از وزارت کشاورزی و مسئولان صنفی انجمن پرورش دهندگان قارچ در پایان این مراسم به صورت نمادین اقدام به خوردن قارچ خوراکی به منظور اطمینانبخشی به مصرف کنندگان از سلامت این محصول کردند.