یکشنبه / ۱۳ اسفند ۱۳۹۶ / ۰۸:۳۰
سرویس : صنعت برنج و ماکارونی
کد خبر : ۷۶۳۰۹
گزارشگر : ۳۵۵۱
مهر
سرویس صنعت برنج و ماکارونی

ممنوعیت کشت برنج در استان خوزستان از سال زراعی آینده

معاون سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: بر اساس مصوبه شورای کشاورزی استان کشت برنج برای سال زراعی ۹۸-۹۷ در این استان ممنوع خواهد شد.

محمد قاسمی نژاد از جریان بازدید خبرنگاران بخش کشاورزی از مزرعه به نژادی گندم در مرکز تحقیقات کشاورزی تقی آباد دزفول با اشاره به بحران آب موجود در کشور اظهار داشت: به همین دلیل کشت برنج در استان خوزستان محدود و کشت جایگزین به کشاورزان معرفی می شود.
وی با بیان اینکه محصولاتی مانند حبوبات، آفتابگردان، سویا و گیاهان علوفه ای که نیاز آبی کمتری دارند جایگزین برنج می شود، افزود: طی پنج سال اخیر سطح زیر کشت برنج در این استان نصف شده  و از حدود ۹۷، ۹۸ هزار هکتار به کمتر از ۴۰ هزار هکتار رسیده است.
معاون سازمان جهاد کشاورزی خوزستان تصریح کرد: با توجه به شرایط استان و بر اساس مصوبه شورای کشاورزی استان خوزستان کشت برنج برای سال زراعی ۹۸-۹۷ در خوزستان ممنوع می شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه سالانه  حدود ۱۳۸ محصول کشاورزی در این استان تولید می شود، میزان بارندگی در استان را حدود ۲۵۵ میلی متر و میزان تبخیر را ۱۲۰۰ میلیمتر عنوان کرد.
وی با اشاره به اینکه میزان تولید محصولات زراعی، دامی و باغی در استان خوزستان ۱۶.۴ میلیون تن است، گفت: خوزستان رتبه اول تولید محصولات کشاورزی را در کشور دارد.
قاسمی نژاد با بیان اینکه برخی اراضی استان در سال تا سه بار زیر کشت می رود افزود: تالاب های موجود در استان محل بسیار خوبی برای آبزی پروری است.
وی با اشاره به اجرای عملیات کشاورزی حفاظتی در استان خوزستان از سال ۸۴ اضافه کرد: ما اصولی مانند حاصلخیزی خاک، مدیریت بقایای گیاهی و خاکورزی حفاظتی را در این طرح رعایت کردیم و آن را در دستور کار خود قرار دادیم.
این مقام مسئول دولتی با بیان اینکه اجرای کشاورزی حفاظتی در خوزستان با ۱۲۰ هکتار شروع شد، گفت: در سال ۹۶-۹۵ این سطح به ۵۱۵ هزار هکتار ارتقا پیدا کرد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان  در بخش دیگری از سخنان خود ادامه داد: در افق ۱۴۰۴ قرار است کشاورزی حفاظتی در منطقه مرسوم شود و ما از کشاورزی سنتی فاصله بگیریم.
قاسمی نژاد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت بذر در تولیدات کشاورزی اظهار داشت: بذر ۳۰ درصد از سهم تولید را بر عهده دارد و در حال حاضر که کشور با مساله بحران آب مواجه است بذر می تواند به ما کمک قابل توجهی  کند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه ۵۱۷ هزار تن بذر گندم گواهی شده در کشور تولید می شود، گفت: این میزان حدود ۸۰ رقم را در اقلیم های مختلف شامل می شود.
وی اضافه کرد: در استان خوزستان ۷۵ تن بذر گندم گواهی شده  در ۱۷ رقم تولید می شود ضمن اینکه ۴ هزار و ۵۰۰ تن بذر مادری و حدود ۶۰۰ تن بذر پرورشی داریم که این میزان حدود ۳۸۰ هزار هکتار اراضی آبی  و حدود ۱۵۲ هزار هکتار اراضی دیم را پوشش می دهد.
به گفته قاسمی نژاد حدود ۵۰۰ هزار اصله نهال مثمر ۹ میلیون اصله نهال غیرمثمر و ۱۰۰ میلیون نشا در خوزستان تولید می شود.

(یکشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۶) ۰۸:۳۰

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها