دوشنبه / ۱۶ بهمن ۱۳۹۶ / ۱۲:۱۸
سرویس : صنعت برنج و ماکارونی
کد خبر : ۷۵۸۴۹
گزارشگر : ۳۵۵۱
فارس
سرویس صنعت برنج و ماکارونی

معرفی رقم برنج پر محصول و کیفی گیلانه/ کشت پائیزه چغندر قند برای مقابله کم آبی

معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی گفت: سعی کرده‌ایم، کشت برنج را در استانهای به جز گیلان و مازندران محدود کنیم و ارقام خو بی که پرمحصول و کیفی است، مانند رقم گیلانه معرفی شده است.

عباس کشاورز گفت: سعی کرده‌ایم کشت برنج را در استانهای به جز گیلان و مازندران محدود کنیم و ارقام خو بی که پرمحصول و کیفی است، مانند رقم گیلانه معرفی شده است.
وی همچنین توسعه مکانیزاسیون در بخش کشاورزی را عامل موثری در افزایش عملکرد در هکتار دانست و افزود: مبارزه با کرم ساقه خوار برنج و آفت بلاید، سبب بهینه شدن وضعیت کشت برنج شده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین در مورد توسعه کشت چغندر قند و افزایش تولید شکر در کشور گفت: ما تا چند سال پیش 50 درصد شکر مصرفی کشور را وارد می‌کردیم، ولی با توجه به مشکل کم آبی و محدود کردن کشت بهاره تولید چغندر قند را به پاییز منتقل کردیم.
وی یاد آور شد: عملکرد در هکتار چغندر قند از ۴۲ تن در سال ۹۲ به ۶۰ تن در هکتار در سال ۹۴ رسیده است. مضاف بر آنکه مصرف آب این محصول در کشت پاییزه یک سوم است و امسال هم عملکرد در هکتار چغندر قند در کشت پاییزه به ۷۴ تن رسیده است.
کشاورز به صراحت گفت که با آن که ۶۵ درصد سطح زیر کشت چغندر قند در کشور کاهش یافته، اما در طول تاریخ رکورد تولید چغندرقند شکسته شده و بیش از هشت میلیون تن چغندرقند تولید شده است. چرا که در اوایل دهه ۸۰ به ازای هر مترمکعب آب ۲۳۰ گرم شکر تولید می‌شد، اما اکنون این رقم به ۷۵۰ گرم رسیده است.
وی این را هم گفت که تا دو سال آینده اگر با همین روند پیش برویم و دو سه کارخانه در خوزستان احداث شود، در کنار مدیریت آب به خودکفایی در تولید شکر می‌رسیم.
کشاورز همچنین به توسعه کشت دانه‌های روغنی در کشور اشاره کرد و گفت: ظرفیت کشت کلزا در جمهوری اسلامی از اروپا بالاتر است و در سال ۹۶ کشت کلزا دو برابر سال ۹۵ شد و در سال ۹۷ هم دو برابر خواهد شد و امیدواریم سال آینده ۱۲ تا ۱۳ درصد روغن مصرفی کشور را تولید کنیم.

(دوشنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۶) ۱۲:۱۸

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها