دوشنبه / ۱۳ آذر ۱۳۹۶ / ۱۴:۳۲
سرویس : خدمات بازرگانی و حمل و نقل
کد خبر : ۷۴۴۹۷
گزارشگر : ۱۰۰۸
سرویس خدمات بازرگانی و حمل و نقل

انتخاب صادرکنندگان نمونه برای نخستین بار توسط اتاق بازرگانی

لاهوتی گفت: برای نخستین بار انتخاب صادرکنندگان به اتاق بازرگانی واگذار شد.

محمد لاهوتی امروز در همایش معرفی صادرکنندگان نمونه سال ۱۳۹۶ استان تهران با ارائه گزارش فرآیند انتخاب صادرکنندگان و بیان مشکلات این بخش، اظهار کرد: امسال برای اولین بار دبیرخانه انتخاب صادرکنندگان نمونه استان تهران به اتاق بازرگانی تهران واگذار شد و این اتفاق نتیجه مصوبه استاندار استان تهران و نگاه مثبت رییس وزارت صنعت، معدن اتاق تهران بود.

رییس کارگروه انتخاب صادرکنندگان نمونه استان تهران افزود: امسال در ۱۶ گروه کالایی ۱۷ شرکت را به عنوان صادرکننده نمونه استان تهران و ۳ شرکت را هم با توجه به میزان قابل توجه صادرات به عنوان شرکت‌های شایسته تقدیر معرفی کردیم.

وی افزود: برای گروه‌های مختلف کف صادراتی از ۵۰۰ میلیون دلار تا ۳ میلیارد دلار در نظر گرفته شد و همچنین برای شرکت‌هایی که رشد صادراتی داشتند، امتیازاتی در نظر گرفته شد.

لاهوتی بیان داشت: با توجه به تعدد پرونده در برخی از گروه‌ها مثل گروه کشاورزی براساس مصوبه کارگروه قرار شد که گروه کالایی که بالای ۵ پرونده بودند تعداد بیشتری صادرکننده از این گروه انتخاب شوند و به همین دلیل از این گروه امسال ۳ صادرکننده نمونه از گروه کالایی کشاورزی انتخاب شد.

رییس کنفدراسیون صادرات ایران اظهار کرد: در مورد فرآیند انتخاب صادرکنندگان نمونه استعلام از گمرک و بانک مرکزی هم در آیین نامه اجرایی وجود داشت و با رایزنی با ریاست گمرک و بانک مرکزی این استعلام‌ها را به موقع دریافت کردیم.

وی بیان داشت: انتخاب صادرکنندگان نمونه با همکاری سازمان‌های ذیربط حدود ۲ ماه طول کشید.

لاهوتی بیان داشت: ما باید برای توسعه صادرات به سمت بازار‌های جدید و امریکایی در حرکت باشیم و حضور در نمایشگاه در این راستا بسیار مهم است که متاسفانه از صادرکنندگان برای حضور در این نمایشگاه حمایت نمی‌شود.

وی گفت: کف حضور در یک نمایشگاه خارجی حداقل ۵۰ هزار یورو است و این موضوع نیازمند حمایت جدی است.

لاهوتی با اشاره به اینکه بسته حمایتی صادرات سال گذشته و امسال مبالغی بابت آن پرداخت نشده است، تصریح کرد: صادرکننده باید روی آن مبلغ حمایتی باید حساب باز کند.

وی در مورد عدم اجرای قانون و مصوبات یادآورشد: وعده تک نرخی کردن ارز وعده دولت بوده که شاهد هستیم، نرخ ارز علیرغم تورم، ثابت است و افزایش پیدا نمی‌کند و این دقیقا در قیمت تمام شده کالای صادراتی تأثیر دارد.

رییس کنفدراسیون صادرات ایران بیان داشت: یکی از مشکلاتی که در ادامه می‌توان به آن اشاره کرد، عدم عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی است و براین اساس کالا‌های صادراتی ایران با تعرفه بالایی به کشور‌های هدف وارد می‌کند که پیشنهاد ما برای جبران این مسئله انعقاد قرارداد تعرفه‌های ترجیحی با کشور‌های هدف صادراتی است.

وی ادعان کرد: در بحث صادرات قیمت تمام شده امکان حضور کالا‌های ایرانی یبا ارزش افزوده بالاتر از از تولید کننده سلب می‌کند که یکی از عوامل تاثیر گذار بر آن هزینه حمل و نقل است که هزینه‌های حمل و نقل در کشور ما ۳ برابر برخی از کشور‌ها است.

رییس کنفدراسیون صادرات ایران افزود: مشکل دیگری در اقتصاد ایران و در حوزه صادرات خودنمایی می‌کند، مشکل صادرکنندگان با سازمان امور مالیاتی است و علیرغم معاون اول رییس جمهور و ابلاغ مصوبه خوب اقتصاد مقاومتی باز هم صادرکنندگان با مشکل مواجه هستند.
(دوشنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۶) ۱۴:۳۲

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها