چهارشنبه / ۱۷ آبان ۱۳۹۶ / ۱۶:۵۰
سرویس : آزمایشگاه، گواهینامه ها و اسانس
کد خبر : ۷۴۲۷۵
گزارشگر : ۱۰۰۸
سرویس آزمایشگاه، گواهینامه ها و اسانس
در نشست مشترک فدراسیون صنایع غذایی و کشاورزی ایران با استاندارد:

تشکیل کارگروه مشترک سازمان ملی استاندارد با بخش خصوصی / کیفیت اولین قربانی رقابت قیمتی در صنایع غذایی

غلامرضا امینى مدیر کل دفتر نظارت بر استاندارد صنایع غدایى، آرایشى، بهداشتى و حلال همراه با معاون پژوهشکده سازمان در جلسه ای با اعضای هیئت مدیره فدراسیون صنایع غذایی و کشاورزی ایران که در سازمان ملی استاندارد کشور برگزار شد، گفت:از تشکیل کارگروه مشترک فدراسیون و اداره استاندارد برای مواردی از قبیل درجه‌بندی کیفی محصولات، تدوین استاندارد اجباری برای ماشین آلات صنایع غذایی و تعامل برای ارتقاء کیفیت استقبال کرد.

به گزارش شبکه خبری صنایع غذایی ایران، علیرضا قاضى‌نور عضو هیئت ‌مدیره و خزانه‌دار فدراسیون صنایع‌غذایی و کشاورزی ایران گفت: در بحث استاندارد مشکل درجه‌بندی داریم طوری که تمام واحدهایی که حداقل های این آرم را دارند موفق به دریافت آن می شوند و فرقی بین واحدهای نمونه و واحدهایی با درجه بندی پایین تر نیست.

علیرضا قاضى‌نور در ادامه افزود: می بایست آرم استاندارد برای محصولات غذایی دارای رتبه و درجه‌بندی باشد تا محصولات با کیفیت از محصولات دیگر جدا شود.

 

کیفیت اولین قربانی رقابت قیمتی در صنایع غذایی استعلیرضا قاضى‌نور

قاضی نور با اشاره به وضعیت بازار گفت: کیفیت اولین قربانی رقابت در صنایع غذایی است زیرا رقابت در ایران بر مبنای قیمت تعریف شده است و این رقابت سالم نیست؛ متاسفانه در اکثر صنایع شاهد این تفکر رقابتی هستیم و متاسفانه می بینیم که بسته‌بندی‌ها در صنایع‌غذایی یکی دیگر از قربانیان این نوع رقابت است؛ اگر قرار است کیفیت بالا برود باید راهکارهای رقابتی و ماندگاری برندها را به صورت صحیح تدوین و تعریف کنیم و فدراسیون صنایع‌غذایی و کشاورزی و صنایع تبدیلی در تلاش است که این موارد را به راهکار برون رفت از شرایط موجود برساند تا به ارتقا کیفی برای مصرف‌کننده برسیم .

قاضی نور در این جلسه مشترک با اشاره به قانون عدم الزام درج قیمت نیز ادامه داد: در این قانون بازار عامل قیمت گذاری است و نتیجه آن کیفیت بالاتر محصول ها خواهد بود که متاسفانه اجرایی نشد.


 

فدراسیون آماده همکاری نزدیک با سازمان ملی استاندارد است

محسن نقاشى محسن نقاشى دبیر و مدیر عامل فدراسیون ضمن بیان توانمندی های موجود در فدراسیون صنایع غذایی و کشاورزی ایران گفت: این مجموعه با هویت‌های مختلف دور هم جمع شدند تا صاحبان دانش، فعالان صنایع و قانون‌گذاران با هم بتوانند اقدامات موثری را در جهت حمایت صحیح از مصرف کننده و تولیدکننده بردارند غذا مهم ترین عامل بیماری و سرطان‌ها است و سهم غذا در این بیماری‌ها بیشتر از موارد دیگر است باید به سمت رفع موانع دیگر بپردازیم و پیشنهاد ما برای ارتقا تولید، تشکیل کارگروه های موثر در مجموعه سازمان ملی استاندارد است که در همین جا آمادگی خود را برای این همکاری اعلام می‌کنیم.

در ضمن در این جلسه اعضای هیئت مدیره فدراسیون صنایع غذایی و کشاورزی ایران پیشنهاد درجه بندی و یا رتبه یندی استاندارد را برای صنایع غذایی ارائه دادند و در این پیشنهاد گفته‌اند که تولید کننده با رعایت تمام اصول تولید باید بتوانند استاندارد را با درجه‌بندی‌های خاص دریافت کند و در این راه فدراسیون آماده همکاری نزدیک با مجموعه سازمان ملی استاندارد ایران هستیم.

 


استانداردهای کاربردی در صادرات نداریم

رسول قملاقى رسول قملاقى عضو هیات مدیره فدراسیون صنایع غذایی و کشاورزی ایران در این نشست مشترک به نقش استاندارد سازی در صادرات اشاره کرد و گفت: استانداردهای کاربردی مخصوص صادرات نداریم که امیدواریم بتوانیم شاهد استانداردی باشیم که در زمینه صادرات مواد غذایی نقشی اجرایی تر ایفا کند.

قملاقی به معرفی کارگروه های موجود در فدراسیون پرداخت و افزود: یکی از اهداف مهم فدراسیون ایجاد کارگروه های تخصصی برای پیشبرد اهداف عالی غذا از زمین تا سفره است.

 



نیترات موجود در کاهو و آب معدنی بالاتر از سوسیس و کالباس است

علیرضا رحمن علیرضا رحمان استاد دانشگاه و عضو فدراسیون صنایع غذایی و کشاورزی ایران نیز گفت: با کارگروه‌های علمی پتانسیل های بالایی را داریم تا بتوانیم در بازنگری و تدوین قوانین موجود در سازمان ملی استاندارد به شرایط بهتری برسیم؛ ما در صنعت گوشت به عنوان مثال شاهد هستیم که حملات متعدد رسانه‌ای برای این صنعت انجام می‌شود و متاسفانه هیچ کس هم نیست که با این هجمه‌ها مقابله کنند نباید بگذاریم هر بی‌اطلاعی در هر جایگاهی اظهار نظر درباره این صنعت داشته باشد در جامعه ما مظلوم‌ترین افراد تولید کننده ها هستند که هر کسی درباره آنها اظهارنظر می‌کنند در فدراسیون نسبت به اطلاع‌رسانی و آگاه سازی در مورد کیفیت اقدام‌های شایسته‌ای شده است مثلاً در سوسیس و کالباس به وجود نیترات اشاره می‌شود که باید همه بدانند در آب معدنی، کاهو این نیترات بیشتر است و مردم نمی دانند.

 


تفاوت قیمت ماشین آلات ناشی از عدم وجود استاندارد اجباری در این صنعت است

على فتوت احمدى على فتوت احمدى عضو هیئت مدیره عضو فدراسیون صنایع غذایی و کشاورزی ایران نیز در این جلسه اعلام کردند متاسفانه در زمینه ماشین آلات نیز استانداردسازی اجباری انجام نشده است و شاید یکی از دلایل آن تنوع این دستگاه‌ها است که باید حداقل ویژگی‌ها را درمورد ساخت ماشین آلات صنعت غذا در قالب استاندارد ماشین‌آلات تدوین و اجباری کنیم و فدراسیون با فعالان توانمند این صنعت می تواند در  درجه‌بندی قوانین ماشین آلات در قالب کارگروه های همکاری لازم را انجام دهد

 فتوت درباره ماشین آلات تولیدی کشور گفت: تفاوت قیمت در مورد دستگاه های تولیدی زیاد است و این ناشی از استفاده از مواد اولیه و نوع تولید است که با اجباری کردن استاندارد ماشین آلات خریداران می توانند انتخاب بهتری را برای تولیدات باکیفیت داشته باشند.

(چهارشنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۶) ۱۶:۵۰

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها