دوشنبه / ۲۴ مهر ۱۳۹۶ / ۱۷:۳۷
سرویس : کشت و صنعت، باغداری ، گیاهان خوراکی و پروتئین سویا
کد خبر : ۷۳۷۱۰
گزارشگر : ۱۰۰۸
سرویس کشت و صنعت، باغداری ، گیاهان خوراکی و پروتئین سویا
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه:

سالانه ۶۰۰ هزار تن چغندرقند در کرمانشاه تولید می‌شود

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: سالانه ۶۰۰ هزار تن محصول چغندرقند در استان تولید و توسط کارخانه‌های قند داخل و خارج استان خریداری می‌شود.

خسرو شهبازی اظهار کرد: استان کرمانشاه یکی از قطب‌های تولید چغندرقند است و بیش از ۱۱ هزار هکتار چغندرقند در مزارع استان کشت و کار می‌شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه بخشی از چغندرقند تولیدی استان توسط کارخانه‌های قند داخل خریداری می‌شود و بخشی نیز به کارخانه‌های خارج استان حمل می‌شود، خاطرنشان کرد: ظرفیت 2 کارخانه قند موجود در استان شامل بیستون  ۲۰۰ هزار تن و اسلام‌آباد غرب ۱۲۰ هزار تن بوده که جمعا ۳۲۰ هزار تن است.
 وی تصریح کرد: در واقع سالیانه در استان‌ ۲۸۰ هزار تن چغندرقند مازاد بر ظرفیت کارخانه‌های داخل استان تولید می‌شود که برای رفع این مشکل و خرید چغندرقند کشاورزان هرسال از کارخانه‌های قند نقش جهان اصفهان، قزوین، قند اصفهان، همدان و شهرکرد، که ظرفیت کارخانه آن‌ها از تولید استان خودشان تکمیل نمی‌شود دعوت به‌عمل می‌آید که طی چند سال گذشته در خرید چغندرقند تولیدی مازاد با توجه به برگزاری جلسات هماهنگی متعدد عملکرد قابل قبولی داشته‌اند.
شهبازی با اشاره به تدوین برنامه کشت و کار چغندرقند، تصریح کرد: هرسال قبل از شروع فصل کشت جلسات برنامه‌ریزی کشت چغندرقند با حضور مدیران کارخانه‌های قند فوق‌الاشاره و مدیران جهاد کشاورزی شهرستان‌های استان برگزار می‌شود و با توجه به ظرفیت کارخانه‌های قند و ظرفیت کشت شهرستان‌های استان بررسی انجام شده و تمامی جوانب امر از جمله سهمیه کشت هر شهرستان و حوزه فعالیت و عقد قرارداد کارخانه‌های قند تعیین  و ابلاغ می‌شود.
این مسؤول اضافه کرد: در جلسات برنامه‌ریزی مصوب شده که نسبت به اطلاع‌رسانی به کشاورزان در خصوص عدم کشت بدون قرارداد و یا جلوگیری از کشت مازاد بر میزان قرارداد منعقده با کارخانه‌های قند اقدام شود که اقدامات اساسی در این زمینه انجام شده است.
وی گفت: کارخانه‌های قند در زمان عقد قرارداد هم به‌صورت شفاهی و هم مکتوب در متن قرارداد به صورت شفاف سطح کشت و حجم محصول را قید می‌کنند و از کشاورزان درخواست می‌کنند که از کشت مازاد بر قرارداد و بیشتر از ظرفیت کارخانه قند خودداری کنند؛ اما تعدادی از کشاورزان به خاطردستیابی به سود بیشتر اقدام به کشت مازاد بر سطح  و تعهد قرارداد می‌کنند و علی‌رغم اینکه به عواقب آن نیز آگاهی دارند به امید اینکه با فشار بر ادارات و کارخانه‌های قند بتوانند محصول خود را بفروشند اقدام به کشت اضافه می‌کنند که نتیجه آن ایجاد مشکلاتی برای خود کشاورز و مجموعه‌های درگیر در خرید می‌شود.
شهبازی افزود: براساس بررسی‌های به عمل آمده تعدادی از کشاورزان که برای فروش محصول خود مشکل دارند معمولا کشاورزانی هستند که با استفاده از آب غیر‌مجاز و بدون عقد قرارداد با کارخانه‌های قند اقدام به کشت کرده‌اند.
وی با اشاره به اینکه در سال‌جاری علاوه  بر کارخانه قند بیستون و اسلام‌آباد غرب سایر کارخانه‌ها نیز آماده خرید چغندرقند کشاورزان استان هستند، خاطرنشان کرد: کارخانه‌های قند قزوین، نقش جهان اصفهان، همدان و بنیاد اصفهان هم به صورت رسمی و در قالب قرارداد در حال خرید محصول کشاورزان استان کرمانشاه هستند و کارخانه‌های قند شهرکرد و مشهد نیز(علی‌رغم عدم حضور در جلسه برنامه‌ریزی چغندرقند استان) در خرید چغندرهای مازاد برقرارداد کشاورزان استان اقدام می‌کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه تصریح کرد: برداشت و خرید محصول چغندرقند هرساله از اواخر شهریورماه شروع  می‌شود و در فصل خرید روزانه ۵ هزار تن چغندرقند توسط کارخانجات از کشاورزان استان خریداری می‌شود؛ در سال زراعی جاری با توجه به پیش‌بینی تولید چغندر قند مازاد بدون قرارداد توسط کشاورزان، طبق هماهنگی به عمل آمده با کارخانه‌های قند و همکاری آن‌ها، از دهم شهریور(یعنی 15 روز زودتر از سال‌های قبل) خرید چغندرقند آغاز شده و با این اقدام  امکان و ظرفیت خرید در حد ۷۵ هزار تن افزایش یافت به طوری که تا امروز نزدیک به ۲۶۵هزار تن چغندرقند از کشاورزان استان کرمانشاه خریداری شده و نسبت به آمار خرید سال گذشته در همین روز (۱۸۵ هزار تن بوده) مقدار ۸۰ هزار تن بیشتر است که این کار به معنی مشکلات کمتر برای فروش محصول چغندرکاران استان است.
وی اضافه کرد: بیشترین خواسته کشاورزان تقاضای خرید محصول توسط کارخانجات داخل استان برای کاهش هزینه‌های حمل به کارخانجات خارج استان است که با توجه به محدود بودن ظرفیت صنعتی کارخانه‌های قند داخل استان این امر مقدور نیست.
شهبازی خاطرنشان کرد: در سال‌های قبل به علت کمبود تولید چغندرقند در کشور کارخانه‌های قند خارج استان برای جلب رضایت کشاورزان مبلغی را به عنوان کمک کرایه به کشاورزان پرداخت می‌کردند، ولی اکنون به علت افزایش تولید و رقابتی شدن آن پرداخت کرایه حمل تا محل کارخانه قند برعهده‌ کشاورزان است که عمده نگرانی کشاورزانی که قرارداد دارند و آن‌هایی که قرارداد ندارند از این موضوع است.
این مسؤول گفت: ضمنا ۴ نفر کارشناس ناظر این سازمان به صورت تمام وقت در ایام خرید در کارخانه‌های قند حضور دارند و ضمن نظارت برخرید توسط کارخانه‌های قند، به هرگونه درخواست و شکایت کشاورزان رسیدگی می‌کنند.
گفتنی است، این سازمان براساس وظیفه ذاتی خود و در راستای حل مشکلات کشاورزان به صورت پیشگیرانه و راسا اقدامات اساسی را انجام داده و بنابر تقاضا و درخواست کشاورزان مجدانه پیگیر خواسته‌ای به حق آن‌ها است. / سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه

(دوشنبه ۲۴ مهر ۱۳۹۶) ۱۷:۳۷

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها