دوشنبه / ۱۰ مهر ۱۳۹۶ / ۲۲:۰۴
سرویس : کشت و صنعت، باغداری ، گیاهان خوراکی و پروتئین سویا
کد خبر : ۷۳۲۴۶
گزارشگر : ۱۰۰۶
سرویس کشت و صنعت، باغداری ، گیاهان خوراکی و پروتئین سویا
داستان ادامه‌دار یک بام و دو هوا مدیریت واردات برنج

ممنوعیت واردات برنج به مازندران از حرف تا عمل

همه ساله در فصل برداشت برنج از مزارع مازندران شاهد ورود بی‌رویه برنج خارجی در بازارهای شهرهای شمالی هستیم و بالاخره ما متوجه نشدیم برنج خارجی باید در بازارها باشد یا نباشد آیا ورودش قاچاق هست یا قانونی چه کسی پاسخگوست.

امید کشاورزان مازندرانی به مسؤولان استانی و کشوری است تا در فصل برداشت برنج با هزینه تولید بسیار بالای آن بتوانند بازار مصرف خوبی داشته تا محصولات تولیدی خود را به بازار عرضه کنند.
چند سالی هست که واردات برنج خارجی در فصل برداشت به سه استان شمالی ممنوع بوده که عملا این مصوبه ره به جایی نبرده و بیش از برنج داخلی ما در فروشگاه‌ها و تجارتخانه‌ها برنج خارجی را مشاهده می‌کنیم آیا به راستی این برنج‌ها از راه‌های قانونی وارد شده یا خیر که به وسیله خودروهای سنگین حمل بار به راحتی جابجا می‌شوند و وارد استان می‌شوند و کسی مانع ورود آنها در مرزهای استان نمی‌شود؟
مسؤولان آیا واقعا در سال تولید و اشتغال و تأکید مقام معظم رهبری بر روی تولید داخلی ما به فکر کشاورزان تولیدکننده برنج هستیم یا این مصوبه را نادیده گرفته و با وارد کردن برنج به بازار شهرهای شمالی عملاً کشاورزان را در کار انجام یافته قرار داده و دست کشاورزان به جایی بند نیست و حرف آنها خریداری ندارد.
به عنوان نمونه در شهرستان محمودآباد هر ماه چندین کانتینر برنج خارجی وارد شده و در انبار برنج تاجری تخلیه شده و بعد با وانت بارهای کوچک‌تر جابجا می‌شود به راستی این همه برنج خارجی به کجا می‌رود و بازار مصرفش کجاست اگر با برنج داخلی خدایی ناکرده مخلوط شود که اعتماد به تولید داخلی را نزد مصرف کنندگان سایر شهرها از دست داده که ضربه بزرگی به این بخش می‌زند.
چنانچه به همین صورت با بسته‌بندی وارد شده با آرم برنج خارجی در بازار به فروش می‌رسد که باز هم این مسئله جای تامل داشته و باید مسؤولان شهرستان و استان به این قضیه رسیدگی فوری کنند تا در آستانه برداشت کشت دوم و رتون کشاورزان رغبت داشته باشند تا در سال‌های بعد هم به تولید برنج بپردازند.
در پایان از همه دست‌اندرکاران این بخش اعم از اداره صنعت، معدن، تجارت و بازرسی و سازمان تعزیرات حکومتی و متولی و حمایت‌کننده کشاورزان سازمان جهاد کشاورزی درخواست کرده که یکبار برای همیشه این داستان یک بام و دو هوا را مدیریت کرده و مسئله ورود برنج خارجی را به استان‌های شمالی و تولیدکننده اصلی برنج کشور مشخص کنند تا این قشر آسیب‌پذیر که با رنج فراوان برنج تولید می‌کنند مجبور به فروش و تبدیل زمین‌های حاصل‌خیز به ساختمان و ویلاهای تفریحی نکنند. /فارس

(دوشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۶) ۲۲:۰۴

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها