شنبه / ۲۵ شهریور ۱۳۹۶ / ۰۹:۱۸
سرویس : کشت و صنعت، باغداری ، گیاهان خوراکی و پروتئین سویا
کد خبر : ۷۳۰۸۴
گزارشگر : ۱۰۰۸
سرویس کشت و صنعت، باغداری ، گیاهان خوراکی و پروتئین سویا

توزیع نهاده‌های نامناسب بزرگ‌ترین مشکل کشاورزان/ ایجاد شرکت‌های هلدینگ برای صادرات محصولات کشاورزی

رئیس نظام صنفی انجمن‌های کشاورزی ایران گفت: برای ایجاد زنجیره ارزش و انجام صفر تا صد تولید تا مصرف، شرکت‌های هلدینگی را در دستور کار قرار داده‌ایم تا بتوانیم برای صادرات و فروش محصولات تولید شده بهتر عمل کنیم.

محمد ملک‌زاده ، یکی از مشکلات کشاورزان را عدم آشنایی با نهاده‌های مناسب و نظارت بر آنها برشمرد و افزود: کودها و سموم نابجایی در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد که نظارت درستی هم روی آن انجام نمی‌شود.

وی به عنوان مثال به وضعیت پسته دامغان اشاره کرد و افزود: امسال بیش از 50 درصد از درختان پسته این منطقه ریزش برگ داشتند که مشخص نیست به علت مصرف سموم بی‌کیفیت بوده یا مسائل دیگر.

ملک‌زاده یکی دیگر از مشکلات اصلی پسته‌کاران را نداشتن بازار بعد از برداشت محصول عنوان کرد و گفت: اکثر محصول پسته روی دست کشاورزان می‌ماند و خیلی کمتر از هزینه تولید و پایین‌تر از قیمت واقعی پسته خود را می‌فروشند.

رئیس نظام صنفی انجمن‌های کشاورزی ایران در پاسخ به این سوال که قرار بود تا شرکت‌های کنسرسیوم صادراتی برای صادرات محصولات کشاورزی تشکیل شود، کار به کجا رسیده، گفت:‌ متأسفانه خیلی چیزها گفته می‌شود که اگر انجام می‌شد تا الان مشکلی نداشتیم. کشاورز نمی‌تواند هم محصول تولید و هم برای آن بازاریابی کند.

وی ادامه داد: پس از اجرای قانون تمرکز که وظایف بازرگانی به وزارت جهاد کشاورزی واگذار شد، باید ابزار لازم نیز در اختیار این وزارتخانه قرار گیرد تا اختیار تام داشته باشد و بتواند از کشاورزان حمایت کند.

به گفته ملک‌زاده هم‌اکنون ایجاد شرکت‌های هلدینگ برای ایجاد زنجیره ارزش از تولید تا مصرف در دستور کار قرار دارد.

رئیس نظام صنفی انجمن‌های کشاورزی ایران  همچنین از صندوق حمایت از توسعه و سرمایه‌گذاری کشاورزی خبر داد و گفت: این صندوق با کمک معاونت باغبانی وزارت کشاورزی و نظام صنفی فعالیت خود را آغاز کرده که نمونه آن حمایت از باغداران مرکبات شمال و نخل‌داران جنوب است.

خبرنگار فارس در مورد تعرفه بالای آمریکا که برای جلوگیری از واردات پسته ایران وضع کرده پرسید که ملک‌زاده پاسخ داد: تولید پسته از نظر کمی در آمریکا بالاست ولی از نظر کیفیت به پسته ایران نمی‌رسد، برای همین آمریکا برای اینکه بتواند محصولات خود را بفروشد تعرفه 200 درصدی برای جلوگیری از واردات پسته ایران وضع کرده است اما بازار فقط محدود به این کشور نیست. ما باید توسط دولت و رایزنی‌های وزارت خارجه با کشورهای اطراف ازجمله قطر، روسیه و کشورهای عربی که مشتری خوب پسته ما هستند رایزنی کنیم.

ملک‌زاده در پایان گفت: هم‌اکنون کشورهایی همچون چین، بنگلادش و افغانستان در جشنواره پسته ایران برای مبادله این کالا اظهار تمایل کرده‌اند./ فارس
(شنبه ۲۵ شهریور ۱۳۹۶) ۰۹:۱۸

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها