دوشنبه / ۲۹ خرداد ۱۳۹۶ / ۱۲:۰۸
سرویس : صنایع دام، طیور، آبزیان و مکملهای غذایی
کد خبر : ۷۱۸۷۷
گزارشگر : ۱۰۰۸
سرویس صنایع دام، طیور، آبزیان و مکملهای غذایی

کاهش «آسیت» در جوجه‌های گوشتی با استفاده از برگ زیتون

رییس مؤسسه تحقیقات علوم دامی از ارائه راهکاری برای کاهش تلفات ناشی از بیماری «آسیت» در طیور خبر داد و گفت: در این روش با قرار دادن برگ زیتون در جیره غذایی جوجه گوشتی بیماری «آسیت» به میزان 6 درصد کاهش یافته است.

رضایی با بیان این مطلب اظهار کرد: در این مطالعات با استفاده از مقدار یک درصد برگ زیتون در جیره غذایی جوجه‌های گوشتی، می‌توان مقدار تلفات ناشی از «آسیت» (تجمع غیر طبیعی مایعات در حفرات بدن طیور که منجر به تلفات در آنها می‌شود) را کاهش داد.

رضایی میزان تلفات ناشی از شیوع «آسیت» را در جوجه‌هایی که جیره غذایی معمولی دارند، 8 درصد ذکر کرد و یادآور شد: در جوجه‌هایی که در جیره آنها برگ زیتون استفاده شد، میزان تلفات به 2 درصد کاهش یافته است؛ از این رو در این مطالعات به این نتیجه رسیدیم که استفاده از برگ زیتون میزان تلفات ناشی از این بیماری را 6 درصد کاهش می‌دهد.

به گفته وی، برای کاهش تلفات ناشی از «آسیت» در جوجه‌های گوشتی می‌توان از پودر برگ زیتون در جیره غذایی جوجه‌های گوشتی آرین به مقدار یک درصد استفاده کرد.

رضایی، کاهش طول دوره پرورش و بهبود ضریب تبدیل غذایی زمینه‌ بروز بیماری متابولیکی «آسیت» در جوجه‌های گوشتی را از مزایای این جیره غذایی عنوان کرد و یادآور شد: این بیماری متابولیکی باعث تلفات قابل توجهی در جوجه‌های گوشتی می‌شود، به گونه‌ای که تلفات ایجاد شده بوسیله این بیماری درتعداد جوجه‌های گوشتی معمولی 5 تا 8 درصد گزارش شده است که می‌تواند در تعداد جوجه‌های سنگین‌تر به 20 تا 30 درصد نیز برسد.

رییس موسسه تحقیقات علوم دامی خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط کنونی، این جوجه گوشتی سهم ناچیزی را در تأمین جوجه یک روزه مورد نیاز مرغداری‌های گوشتی کشور دارد، لذا به منظور حفظ و نگهداری این سرمایه عظیم ملی و استعداد بالقوه موجود، توسل به توصیه‌های مدیریتی در زمینه‌های مختلف جهت کاهش عارضه «آسیت» امری ضروری و اجتناب ناپذیر است./
(دوشنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۶) ۱۲:۰۸

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها