چهارشنبه / ۱۰ خرداد ۱۳۹۶ / ۱۱:۵۶
سرویس : فرآورده های لبنی
کد خبر : ۷۱۶۱۲
گزارشگر : ۱۰۰۸
سرویس فرآورده های لبنی

تهدیدات یک ادعای عامیانه/ پروانه اشتغال و قرنطینه حمل شرط تحویل شیر خام به کارخانه ها

رﯾﯿﺲ اداره ﻓﺮآورده ﻫﺎی ﻏﺬاﯾﯽ ﺑﺎ ﻣﻨﺸﺎء داﻣﯽ و درﯾﺎﯾﯽ سازمان غذا و دارو با اشاره به ادعاهای عامیانه ای که شیر خام را مقوی و مطلوب تر از شیرهای پاستوریزه به حساب می آورند نسبت به تهدیداتی که سوء استفاده از این باور نادرست بوجود می آورد هشدار داد.

رﯾﯿﺲ اداره ﻧﻈﺎرت و ارزﯾﺎﺑﯽ ﻓﺮآورده ﻫﺎی ﻏﺬاﯾﯽ و آﺷﺎﻣﯿﺪﻧﯽ ﺑﺎ ﻣﻨﺸﺎء داﻣﯽ و درﯾﺎﯾﯽ  سازمان غذا و دارو گفت: گرچه  اساتید تغذیه بر استفاده زیاد از فراورده های لبنیات بویژه شیر همواره تاکید داشته و دارند اما بنا بر مسائل مختلف از دیرباز هم گرایش مردم به این فرآورده مهم در ماه رمضان دوچندان می شود.

دﮐﺘﺮ علی اکبر دادﻣﻬﺮ با اشاره به  ادعاهای عامیانه ای که شیر خام را مقوی و مطلوبتر تر از شیرهای پاستوریزه  به حساب می آورند نسبت به  تهدیداتی که سوء استفاده از این باور نادرست بوجود می آورد هشدار داد.

وی با بیان اینکه برخی متقلبان شیرهای تاریخ مصرف گذشته را تحت نام شیرهای سنتی بصورت فله ای بفروش میرسانند عنوان کرد:  تولید شیرخام در محدوده نظارتی سازمان دامپزشکی می باشد اما  اداره کل نظارت بر مواد غذایی از حدود یک دهه پیش الزام نموده است که شیرهای خام تحویلی به کارخانه ها باید براساس پروانه اشتغال  و قرنطینه حمل باشد  کما اینکه این موضوع در برنامه های کنترل و بررسی ادارات نظارت بر مواد غذایی سراسرکشور قرار داده شده است.

دﮐﺘﺮ دادﻣﻬﺮ همچنین با تائید احتمال جذب شیرهای مشکل دار به بازار فرآوری سنتی و غیر صنعتی به مصرف کنندگان توصیه کرد:صرفا از فرآورده های لبنی تولید شده توسط واحدهای تولیدی دارای مجوزهای بهداشتی که فراورده هایشان به تائید سازمان غذا و دارو رسیده است مصرف کنند.

این مقام مسئول در اداره کل نظارت بر فراورده های غذایی سازمان غذا و دارو در خصوص زمان ماندگاری مجاز شیر پاستوریزهتصریح کرد: برای واحدهای دارای حداقل شرایط بهداشتی ساخت بسته به فصل حداقل 2 تا 33 روز و برای واحدهای دارای مجوز ویژه شرایط خوب ساخت با احتساب زمان قرنطینه حداکثر 77 روز زمان ماندگاری مجاز شیر به شمار می آید تخلف از این زمانها تخلف محسوب شده و مراتب به در واحدهای نظارتی قابل پیگیری می باشد.

رﯾﯿﺲ اداره ﻧﻈﺎرت و ارزﯾﺎﺑﯽ ﻓﺮآورده ﻫﺎی ﻏﺬاﯾﯽ و آﺷﺎﻣﯿﺪﻧﯽ ﺑﺎ ﻣﻨﺸﺎء داﻣﯽ و درﯾﺎﯾﯽ  در پایان خاطر نشان کرد: در صورت بالا بودن کیفیت شیر خام اولیه احتمال اینکه مصرف کننده، شیر پاستوریزه ای را بدون ترشیدگی تا بیش از زمانهای درج شده بر روی برچسب، نگهداری نماید وجود دارد  هرچند احتمال تغییر طعم شیر  دور از انتظار نیست اما دلیلی بر تقلب هم نمی تواند باشد به هر حال این مبحث از نظر علمی هم موضوعی بسیار تخصصی و قابل بحث می باشد که چاره رسیدن به جواب سهل و آسان برای سلامتی توجه به پروانه بهداشتی، نشان سازمان غذا و دارو و تارخ تولید و انقضا است.

(چهارشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۶) ۱۱:۵۶

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها