دوشنبه / ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۶ / ۱۲:۴۲
سرویس : اخبار شرکتهای غذایی بورس
کد خبر : ۷۱۲۸۴
گزارشگر : ۱۰۱۵
سرویس اخبار شرکتهای غذایی بورس

طول عمر بیشتر با مصرف روغن های گیاهی

تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف روغن‌های مایع مانند روغن زیتون به جای روغن‌های جامد، به کاهش سطح کلسترول خون و سلامت قلب و عروق و پیشگیری از بیماری‌های قلبی کمک می‌کند.

روغن‌های گیاهی و روغن‌های ماهی، ترکیبی از چربی‌های اشباع، چربی‌های غیر اشباع با چند پیوند دوگانه ( PUFA) و چربی‌های غیر اشباع با یک پیوند دوگانه (MUFA ) هستند.

اسید چربی که بیشترین درصد را در روغن مایع دارد، تعیین کننده نوع روغن است.

برای مثال روغن زیتون حاوی 14 درصد چربی اشباع، 11درصد چربی غیر اشباع با چند پیوند دوگانه و 75 درصد چربی غیر اشباع با یک پیوند دوگانه است.

به همین جهت روغن زیتون در گروه روغن‌های با یک باند مضاعف (MUFA) طبقه‌بندی می‌شود.

در طب چینی معتقدند که مصرف روغن زیتون برای اعصاب مفید است و باعث افزایش انرژی یین «Yin» در بدن می‌شود.

روغن زیتون از 3000 سال قبل از میلاد مسیح در یونان تولید می‌شده است.

به نظر می‌آید که مصرف روغن زیتون یکی از دلایل شیوع پایین بیماری قلبی در یونان است.

فواید خاص روغن‌های گیاهی

روغن‌های گیاهی و بیماری قلبی و سکته قلبی

کاهش مصرف روغن جامد و افزایش مصرف روغن زیتون سطح کلسترول خون را حداکثر به میزان 10 درصد کاهش می‌دهد.

به نظر می‌آید که هر 1 درصد کاهش سطح کلسترول خون، خطر بروز بیماری‌های قلبی عروقی را تا 2 درصد کاهش می‌دهد.

روغن سبوس برنج حاوی ترکیب فعالی به نام اوریزانل است که نقش آن در کاهش کلسترول خون نشان داده شده است.

روغن‌های گیاهی و انعقاد خون

روغن دانه کنف، روغن کتان و روغن ماهی حاوی اسیدهای چرب امگا 3 هستند.

این اسیدهای چرب به حفظ رقت خون و کاهش خطر تشکیل لخته خون کمک می‌کنند.

در این صورت احتمال انعقاد خون و چسبیدن آن به دیواره عروق تخریب شده کمتر خواهد بود. 

روغن‌های گیاهی و سالمندی

به نظر می‌آید خواص آنتی‌اکسیدانی موجود در روغن آویشن باعث کاهش سرعت فرایند پیری می‌شود.

کاهش پیشرونده سطح اسیدهای چرب غیر اشباع بلند زنجیر در بافت‌های بدن که در نتیجه واکنش‌های اکسیداتیو اتفاق می‌افتد، از عوامل شناخته شده در فرایند پیری حیوانات است.

این اسیدهای چرب به حفظ انعطاف‌پذیری غشاء سلول‌ها کمک می‌کنند.

همچنین در تولید مواد شبه هورمونی فعال در چشم، مغز، قلب، مفاصل، پوست و دستگاه تولید مثل نیز شرکت می‌کنند.

مواد آنتی‌اکسیدان موجود در روغن آویشن، واکنش‌های اکسیداتیوی را که باعث تخریب اسیدهای چرب فوق می‌شوند مهار می‌کنند.

نتایج تحقیقات انجام شده بر روی حیواناتی که از روغن آویشن تغذیه شده بودند نشان می‌دهد این حیوانات دارای قدرت بینایی، استحکام بافت عضلانی و سطح هوشیاری بالاتری در دوران سالمندی هستند.

روغن آویشن را که معمولا همراه با روغن گل مغربی در یک کپسول قرار می‌دهند می‌توان از داروخانه‌های معتبر به‌عنوان مکمل تهیه نمود.

روغن‌های گیاهی و عفونت‌ها

روغن سیر خاصیت آنتی‌بیوتیکی دارد و عملکرد سیستم ایمنی را تحریک می‌کند.

از این‌رو می‌توان برای جلوگیری و درمان عفونت‌های با کتریایی، ویروسی و قارچی و درمان سرماخوردگی از آن استفاده نمود.

روغن‌های گیاهی و بیماری‌های التهابی

روغن کنف، کتان، گل مغربی و روغن ماهی دارای اسیدهای چرب ضروری هستند.

این اسیدهای چرب ضروری در بدن به هورمون‌های شبه پروستاگلاندین که خاصیت ضدالتهابی دارند، تبدیل می‌شوند.

بنابراین این اسیدهای چرب می‌توانند باعث بهبود علائم و نشانه‌های آرتریت روماتوئید، پسوریازیس، اگزما و سایر بیماری‌های التهابی شوند./بهداشت نیوز
(دوشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۶) ۱۲:۴۲

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها