چهارشنبه / ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ / ۱۰:۵۸
سرویس : شیرینی و شکلات
کد خبر : ۷۱۱۱۳
گزارشگر : ۱۰۱۵
سرویس شیرینی و شکلات

راههای تشخیص شکلات مرغوب

کارشناس اداره کل نظارت بر مواد خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو توصیه‌هایی درباره خرید و تهیه شکلات که ‏معمولاً در روزهای باقیمانده تا پایان سال و فرارسیدن عید نوروز انجام می‌شود، ارائه داد.

خانم مهندس زهره پوراحمدی اظهار داشت: شکلات باید دو ماده اصلی کره کاکائو و پودر کاکائو را داشته باشد. کره کاکائو در واقع بخش چربی دانه کاکائو است که طی فرآیند ‏پیچیده‌ای از دانه کاکائو استحصال می‌شود‎.‎

وی ادامه داد: ترکیب کره کاکائو و پودر کاکائو در صنعت به همراه سایر مواد ترکیبی فرعی، طی فرآیند پیچیده و همراه با ‏تکنولوژی انجام می‌شود. کیفیت شکلات تولیدی بسیار مرتبط با نحوه فرآیند آن و مواد اولیه آن به ویژه دو ماده اصلی آن است‎.‎


وی اظهار داشت: شکلات تیره دارای درصد بالاتری از کاکائو (بالای 50 درصد) و دارای مقدار کمتری شکر نسبت به شکلات‌های معمولی ‏است. اسید چرب عمده کره کاکائو اسید استئاریک است که تقریباً نقش خنثی در افزایش کلسترول بدن دارد، اما روغن‌های جانشین کره کاکائو یا ‏همان‎ CBS ‎و‎ CBR ‎با توجه به عمده اسید چرب آن (اسید پالتمیک) از فاکتورهای خطر در افزایش کلسترول هستند‎.‎


کارشناس اداره کل نظارت بر مواد خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در ادامه گفت: یکی از فرآیندهای الزامی شکلات تکنیک " تمپرینگ ‏‏" است. شکلات تمپرینگ شده با ظاهری براق و شکستن صدادار و نیز جدا شدن راحت از قالب، قابل شناسایی می‌باشد‎.‎


مهندس پوراحمدی ادامه داد: تکنیک " تمپرینگ " شکلات بوسیله کریستالی شدن چربی شکلات در وضعیت پایدار و شکل همگن شده ‏شکلات باعث می‌شود سطح شکلات براق شده و در هنگام شکستن شکلات صدای شکسته شدن ترد را بدهد. تمپرینگ فرآیند ضروری ‏می‌باشد که باعث تولید شکلات مرغوب می‌شود. اگر تمپرینگ شکلات به اندازه کافی صورت نگیرد بعضی از این کریستالهای ناپایدار به روی ‏سطح آمده و چهره محصول نهائی شکلات خاکستری و کدر می‌شود؛ اصطلاحاً "شکوفه چربی" ایجاد می‌شود‎.‎


وی افزود: آنچه مهم است در موقع تهیه شکلات به عنوان فرآورده و مواد ترکیبی آن توجه کنید. اگر عنوان نوشته شده باشد فرآورده‌های ‏کاکائویی یعنی کره کاکائو ندارد و به جای آن روغن جانشین کره کاکائو دارد، ضمناً فراورده کاکائویی فرآیند تمپرینگ را ندارد‎.‎


مهندس پوراحمدی در پایان با بیان اینکه تولید هر گونه شکلات مشمول اخذ پروانه بهداشتی از سازمان غذا و دارو می‌باشد، اظهارداشت: ‏مصرف کنندگان هنگام خرید هر نوع شکلات به داشتن " آرم سازمان غذا و دارو "، شماره پروانه بهداشتی، سری ساخت، آدرس و تلفن ‏کارخانه دقت نمایند. همچنین شکلات‌های وارداتی نیز باید پرچسب اصالت داشته باشند که قابلیت استعلام و رهگیری و ردیابی باشد‎./بهداشت نیوز
(چهارشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۶) ۱۰:۵۸

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها